Somatie de la finante, dar eu stiu ca am platit

Somatie de la finante, dar eu stiu ca am platit | Autor: mihaeladm

Link direct la acest mesaj

Am primit o somatie de la DIRECTIA GENERALA A FINANTELOR PUBLICE, dar eu stiu ca am totul platit la zi.
Maine merg sa ma interesez... Aveti idee ce ar putea fi?
Voi ati primit?
Zice ceva de modificarea HG 92, articolul 145.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Scrie cu atentie felul, nr si anul "legii" (ex: HG 92/2008). Nu am gasit nimic care sa se potriveasca. Dupa ce scrii, mai caut (daca nu raspund, scrie-mi PM, nu intru des aici).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaeladm spune:

Ordonanta Guvernului nr.92/2003 privind Codul de Procedura Fiscala

S-ar parea ca nu au fisa fiscala din 2002.
Si am primit acum o somatie cu suma recalculata dupa 5 ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Art 145 este despre executarea silita, care incepe cu o somatie.
Nu e vina ta daca nu au fisa fiscala din 2002, ci a angajatorului, el trebuia sa depuna.
Insa tu trebuia sa depui o declaratie de venit global (in 2002 era venit global, sper sa nu ma incurc in ani), probabil pe aceea nu ai depus-o. Daca o depuneai, iti venea acasa o decizie de impunere, pe care era trecuta suma datorata / de primit.
Inseamna ca suma pe care ti-o cer include cat datorai plus dobanzi/penalizari de intarziere din septembrie 2003 pana la data emiterii somatiei, poate si amenda pt nedepunerea declaratiei de venit global.
Nu ai ce face, trebuie sa platesti.
Dar verifica intai (mai bine cu un avocat) daca nu cumva a trecut termenul de prescriptie (5 ani incepand cu 01.01.2003 - pt ca se refera la baza de impozitare facuta in 2002, sau 5 ani de la 01.01.2004, pt ca in 2003 trebuia sa faci declaratia de venit global si ei sa faca decizia de impunere)("in cazul dreptului de a stabili obligatii fiscale, termenul de prescriptie de 5 ani incepe sa curga de la data de 1 ianuarie a anului urmator celui in care s-a nascut creanta fiscala (cand s-a format baza de impunere care o genereaza"). Strica o vorba la un avocat, daca stii vreunul, poate nu mai aveau dreptul sa-ti ceara acesti bani, si spune-mi si mie ce raspuns ti-a dat (sper ca nu te-au incadrat la infractiunea de evaziune fiscala , pt care termenul de prescriptie este de 10 ani). Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaeladm spune:

Multumesc mult pentru sfat.

Mergi la inceput