Prenatal versus postnatal

Prenatal versus postnatal | Autor: bujo

Link direct la acest mesaj

Am si eu o nelamurire. Tocmai m-am contrazis cu medicul de familie care mi-a spus ca pentru postnatal nu-mi poate da mai mult decat 63 zile. In Ordonanta de Urgenta privind concediile si indemnizatiile spune ca prenatalul si postnatalul se pot compensa intre ele in functie de recomandarea medicului sau optiunea personal astfel incat sa imi ramana MINIM 42 zile pt concediu de lauzie. Din moment ce nu scrie cat e maximul cine ma obliga pe mine sa nu-mi iau toate cele 126 zile dupa nastere? Cum sa fac sa conving medicul de familie ca am dreptul ca zilele ramase din prenatal sa le iau in postnatal?

bujo 38+ cu Filip
album de nunta
bb stuff
burtik
mini Bujo

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Ai doua variante:
1. Care imi place mie. Daca spune ca nu se poate decat asa... atunci este obligat sa justifice actul sau dispozitia legala in care este prevazuta acea afirmatie
2. Una mai simpla sa ii pui tu la dispozitie prevederea legala dar asa cum spuneam eu in general prefer prima varianta daca face afirmatii.

Daca ar fi spus eu asa stiu dar nu sunt sigur era altceva. Dar daca este asa de sigur atunci are si obligatia sa certifice afirmatia cu textul legal pe care se bazeaza.

Oricum ceea ce sti tu este corect. Poti sa-ti iei toate cele 126 de zile postnatal. Dispozitia obligativa a legii este doar pt cele 42 de zile postnatal si nu mai mult de 126 de zile de maternitate.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bujo spune:

Problema e ca isi sustine punctul de vedere in baza Ordonantei de Urgenta. Aceasi ordonanta din care eu am inteles ca esti obligat la un minim nu la un maxim. Insa ea spune ca maximul este de 63 de zile, de unde a dedus asta nu stiu. Oricum o sa insist pt ca nu ma avantajeaza sa renunt la zilele de maternal. Multumesc pentru raspuns.

bujo 38+ cu Filip
album de nunta
bb stuff
burtik
mini Bujo

Mergi la inceput

Pai gasesti textul legii (poti sa si listezi) la mine pe site pe pagina legislativa. Pune pe foaie si du-te asa cu foaia. Si sa sustina in fata foii afirmatia.

Marius Pernes
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula2003 spune:

Eu le-am luat inainte de a naste pe toate cele 126 zile. Vii cu certificat medical/concediu de la dr. ginecolog sau cu trimitere/recomandare de la dr. ginecolog cate cel de familie ca se necesita sa stai acasa in cele 126 zile.
Este un dr. fara suflet.
Am mai spus si o spun, sa va luati toate drepturile data. Sunt si asa foarte putine, de ce sa nu le petreceti alaturi de cei mici. Nu puteti cumpara cu toti banii din lume, bonele perioada cea mai frumoasa din viata copilului vostru.

Paula & www.flickr.com/paula_tinta" target="_blank">Paul (03.01.2006) & www.flickr.com/paula_tinta" target="_blank">Alexandra (13.12.2003)

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=9c7152888cafc1187f281&skin_id=0 br / " target="_blank">Copiii nostri
www.youtube.com/watch?v=TNCb0PvlUS0" target="_blank">Copiii nostri 1

Mergi la inceput

42 de zile sunt OBLIGATORIU - postnatal.

Marius Pernes
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buclu spune:

daca sunt obligatorii cele 42 de zile de postnatal, atunci 2 ani de CIC de cand se calculeaza??????Eu stiu ca din ziua nasterii copilului.................voi ce ziceti? - atunci inseamna ca nu mai sunt 2 ani de concediu, nu-i asa?

Mergi la inceput

Nicaieri nu scrie ca trebuie sa tina 2 ani. Legea face referire la data implinirii varstei de 2 ani ai copilului ca si termen maxim admis.

Marius Pernes
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

quote:
citat din mesajul lui buclu

daca sunt obligatorii cele 42 de zile de postnatal, atunci 2 ani de CIC de cand se calculeaza??????Eu stiu ca din ziua nasterii copilului.................voi ce ziceti? - atunci inseamna ca nu mai sunt 2 ani de concediu, nu-i asa?

Concediul acesta dureaza exact cum ii zice si numele complet: "concediu pentru cresterea si ingrijirea copilului in varsta de pana la 2 ani" - deci se poate lua intre ziua a 43 de viata a copilului si pana in ziua in care implineste copilul 2 ani (inclusiv).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monaraus spune:

Vin si eu cu o intrebare. Cum sunt platite cele 126 zile, fie ca le iei pre sau postnatal? Si sa inteleg ca, daca iti iei doar cele 42 zile obligatorii postnatal, le pierzi pe restul daca tot intri in CIC pana ce copilul implineste 2 ani? Multumesc.

Mona, mami de Antonia (22.06.2004) si bb2 pe drum

Mergi la inceput

Concediul de maternitate este un concediu medical. Se acorda ca si orice concediu medical pe baza documentului medical emis. Poate sa fie acordat (concediul) pe o durata maxima de 126 de zile din care OBLIGATORIU 42 de zile dupa nastere. Poate nu inseamna obligatoriu. Calculatia concediului medical am mai scris-o de muulte ori in principiu 85% din media veniturilor brute realizate in ultimele 6 luni anterior intrarii in concediul medical.

Marius Pernes
Pagina legislativa

Mergi la inceput