Test postcoital in Rm. Valcea?
'neata fetelor,
Stie cineva daca se face acest test in Valcea? Daca da, unde?
Va pup
Arina
Raspunsuri
felix76 spune:
Arina, mergi in Bucuresti ca astia din Valcea "E" varza.
Sotului meu i-a iesit spermograma in Valcea 40mil/ml iar cand am fost in Buc avea saracu 17mil/ml si astenospermie pe deasupra! Nu te lua dupa astia de la noi ca habar n-au cum se face o analiza ca lumea, ami ales din asta care este neuzuala... Suna la IDS Laboratories sau cauta pe net unde se face analiza asta in Bucuresti. Dai un ban dar stii ca ala e rezultatul...
Felix
Arina21 spune:
Merci Felix pentru raspuns!
Sa stii ca am facut analize in paralel si la Bucuresti si aici si mi-au iesit comparabile ca rezultat. Ma gandeam ca totusi testul asta postcoital e simplu de interpretat.
Si a propos de spermograma, si sotul si-a facut la maternitate si i-au iesit 140milioane de s-a mirat dr. Cocei (m-am dus la ea o data) cand i-am aratat, mi-a zis ca asta e spermograma de donor si ca nu crede ca e asa buna!!!! Celelalte valori nu le stiu pe de rost (mobilitate, forme atipice, ph etc), stiu doar ca erau in limite normale. Si cand si-a refacut spermograma la Polisano Sibiu (eu am facut FIV acolo, din pacate nereusit) i-au iesit 199milioane!!! Restul valorilor erau comparabile cu cele obtinute in Valcea. Asa ca, Dumnezeu mai stie cu analizele astea. O sa ma interesez totusi la lab particulare din Valcea si daca nu fac testul asta, o sa ma duc la Bucuresti.
Numai bine iti doresc si bineinteles, bebeul mult dorit!
Arina 
dadadada spune:
Buna!
La ce medic mergi in Valcea pentru fertilitate?
http://tt.lilypie.com/z5ckp2.png
Arina21 spune:
Dadadada ![]()
In Valcea nu merg la niciun medic pt infertilitate.
Ma duceam la un moment dat la monitorizari ale ovulatiei ecografic, la dna Deaconu. Masuratorile le-am comparat cu cele din Bucuresti si erau comparabile. Eu personal am incredere in ea. Intr-adevar, are numai eco abdominal, dar eu zic ca e OK pt masuratori ale foliculilor si mai ales evolutia lor.
Succese
Arina 
felix76 spune:
Arina, din cate am auzit eu s-ar face echo endovaginal a si la noi. Undeva la policlinica cu plata ar fi d-na dr. Droseta si nu mai stiu cum dar nu stiu daca are experienta in asa ceva. M-ar tenta sa ma duc la ea decat sa mai bat drumurile la Bucuresti dar mi-e teama sa nu dau banii de pomana!
Pe infertilitate in Valcea nu este chiar nimeni. Majoritatea care au senzatia ca se pricep, dau tratamente dupa ureche. Eu una nu m-as lasa investigata si tratata cu hormoni de ei, asa, fara nici o supraveghere hormonala sau echografica.
Succes,
Felix
Arina21 spune:
Corect Felix, nici eu nu vad un medic pe infertilitate la noi.
Te inteleg cu drumurile la Bucuresti, dar sa stii ca o monitorizare poti sa te duci sa faci linistita la Dr. Deaconu. Eu la un moment dat imi verificam glera cervicala, luam temperatura si verificam si ecografic. Sincronizare perfecta! Odata mi-a crescut un folicul de vreo 40mm si m-am dus la Bucuresti si atunci am avut ocazia sa verific ceea ce imi spusese Deaconu cu ce au gasit cei de la Bucuresti. Si cand am vazut ca se potrivesc, in momentul ala am decis ca voi face monitorizarile la Valcea fara grija. Atata lucru sunt si ei in stare
.
De tipa asta, Droseta, chiar n-am auzit. Daca afli ceva concret, sa ne-anunti ![]()
Arina 
felix76 spune:
Ari, si cat te costa o echo la Deaconu? Ca m-ai facut curioasa!
Am aflat cum o cheama pe tipa, Droseta Francu-medic generalist, este sotia lui Emilian Francu. Are cabinet in policlinica cu plata. Daca va incumetati careva sa faceti echo endovaginala sa-mi spuneti si mie.
Pup,
Felix
Arina21 spune:
Buna Felix,
Aaaaaa, de Francu am auzit de mult ca are eco intravaginal. Dar am auzit deasemenea si ca degeaba il are, ca e cam pe laga total. Dar cine stie, s-o fi specilizat intre timp...
La Deaconu sincer nu mai stiu cat era o eco. N-am mai fost de anul trecut. EU i-am zis ca vreau monitorizare, si-mi lua la prima eco pret intreg (parca vreo 400-500.000 ROL) si la urmatoarele imi lua mai putin. Ti-am zis, eu am fost multumita de ea si sincera sa fiu, nu m-as duce la Bucuresti doar pt atata lucru. Parerea mea personala... Acum stiu ca depinde si de medic, ca daca el vrea musai sa te monitorizezi la el, e cam nasol.
Bafta si daca mai intrebari, iti raspund cu drag
Arina 
felix76 spune:
La ciclul urmator ma voi duce si eu la Deaconu, daca tu zici ca a dat aceleasi rezultate la tine ca si la Buc, ma duc sa incerc si eu decat sa dau inca 60 lei pe fiecare drum mai bine fac aici... O sa incerc si la ea. Dr-ul meu nu se supara daca ma monito si altcineva si ma duc la el cand sunt numa buna de inseminare...
Multumesc de info sper sa vina bebi cat mai repede!
Felix
Arina21 spune:
Felix, bafta multa! Sper sa fii multumita de Deaconu. E bine ca Dr tau accepta si alte monitorizari.
S-auzim de bebei
Arina