Socul anafilactic (reactia anafilactica)
http://www.desprecopii.com/info.asp?id=1415
Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
iubesc:www.supereva.ro Blog: http://mirelablog.supereva.ro/dblog/
Raspunsuri
violeta29 spune:
Foarte interesant , util si binevenit acest articol!
Eu am facut soc anafilactic la penicilina in urma cu 13 ani. Fiind internata in spital in urma unei infectii am tot facut penicilina injectabila si probabil a fost prea mult ptr organismul meu.Nororocul meu a fost ca dupa ce mi s-a facut injectia am simtit ca ceva e in neregula si m-am ridicat din pat si am iesit pe hol.Atunci m-am prabusit si mi s-a rupt filmul. A doua zi am aflat ca mi se facuse calciu intravenos.
Acum trebuie sa am grija de cate ori merg la un medic sa amintesc mai intai de lucrul asta.
Spre rusinea mea recunosc ca nu am incercat niciodata sa ma tratez(oricum in Galati nu prea sunt medici specializati in asa ceva), atunci mi s-a spus ca in timp alergia poate sa dispara de la sine.
Multa sanatate tuturor!
Speranta moare intotdeauna ultima!
cea mai fericita39+ cu Alexandra Valentina
www.flickr.com/photos/26288269@N04/" target="_blank">in asteptarea unei minuni
mult asteptat
garderoba printesei
MAINE E ZIUA CEA MARE
Farah spune:
violeta, socul anafilactic nu se trateaza cu calciu intravenos, ci cu adrenalina(epinefrina), cortizon si altele. ori ai facut altceva, ori soc anafilactic si nu stii tu bine ce ti-au facut.
pentru ca esti alergica la penicilina ai grija ca se cam face reactie incrucisata si la antibioticele tip ampicilina, amoxicilina.
si pentru ca urmeaza un pui, ai grija si la el cind se va pune problema sa-i dea antibiotic. mai bine sa fii in spital cind i se da prima data.
in articolul asta mi se pare un pic superficializata ideea tratamentului. adrenalina n-o injecteaza asa oricine oricum. si nu e destul
violeta29 spune:
Farah , e posibil sa gresesc asa am ramas eu cu imporesia ca a fost calciu intravenos. De ce spui sa am grija cand i se administreaza copilului prima data atibiotic? La asta choar nu m-am gandit pina acum.
Speranta moare intotdeauna ultima!
cea mai fericita40+ cu Alexandra Valentina
www.flickr.com/photos/26288269@N04/" target="_blank">in asteptarea unei minuni
mult asteptat
garderoba printesei
AM INTRAT IN PRELUNGIRI
szivarvany spune:
Alergiile se pot mosteni pe cale materna. Daca mama are unele alergii, e posibil ca si bb sa fie sensibil la alergeni, dar nu e o regula.
Si eu am primit de la matushi`mea hidrocortizonu` in caz ca ma ia frasu`, anul acesta am facut tare nasol la alergie, m-am umplut de urticarii, m-am umflat la buze, tuse, muci, mancarimi, tot tacamu`, so abia acum mi-am dat seama ca nu e de gluma
Daria & GIULIA(2004 08 16)
Farah spune:
predispozitia la alergii se mosteneste de la oricare din parinti.
si zic ca e mai safe sa fiti la spital pentru ca din soc anafilactic se poate muri in citeva minute. adica pina vine salvarea, pina ajungeti undeva sa va trateze. alergie nu inseamna doar urticarie.socul anafilactic inseamna asa: se umfla fata, gitul pina se astupa caile respiratorii si te sufoci, tensiunea pica si inima se opreste. tratamentul chiar e mult mai complicat, greu se face in afara spitalului
zau acu' nu inseamna sa stai sa tremuri ca oricind poti muri prin soc anafilactic, doar sa iei niste masuri de precautie. asta ziceam, prima data fiti la spital. in caz de. atit.
substantele de genul penicilinei sunt ca capsunile, foarte bine stiute ca provocind reactii alergice
Raluca_u spune:
Buna fetele
si eu am trecut prin asa ceva, in urma unei anestezii si eram in spital, dar simptomele la mine au fost putin diferite. in sensul ca eu am simtit ca ceva nu e in regula - nu pot sa spun ce anume si am anuntat asistenta care a inceput sa ma intrebe ce si cum dar efectiv nu am mai putut raspunde
auzeam ce spune o vedeam in ceata putin dar reactie ba. mie mi-a scazut tensiunea f f mult 6 cu 4 si aveam dificultati in respiratie. s-a intervenit rapid cu o echipa de medici anestezisti si m-au pus pe picioare in vreo cateva ore.
oricum am ramas cu o spaima pe masura.
o zi frumoasa
Raluca cu www.totsites.com/tot/adinaungureanu" target="_blank">Adina Andreea (12 nov 2006)
Copiii sunt cei care ne arata încotro merge lumea, fiindca pentru asta au venit aici, ca sa faca lumea sa mearga mai departe.
teodraghici spune:
Citat: |
citat din mesajul lui violeta29 Foarte interesant , util si binevenit acest articol! Eu am facut soc anafilactic la penicilina in urma cu 13 ani. Fiind internata in spital in urma unei infectii am tot facut penicilina injectabila si probabil a fost prea mult ptr organismul meu.Nororocul meu a fost ca dupa ce mi s-a facut injectia am simtit ca ceva e in neregula si m-am ridicat din pat si am iesit pe hol.Atunci m-am prabusit si mi s-a rupt filmul. A doua zi am aflat ca mi se facuse calciu intravenos. Acum trebuie sa am grija de cate ori merg la un medic sa amintesc mai intai de lucrul asta. Spre rusinea mea recunosc ca nu am incercat niciodata sa ma tratez(oricum in Galati nu prea sunt medici specializati in asa ceva), atunci mi s-a spus ca in timp alergia poate sa dispara de la sine. Multa sanatate tuturor! Speranta moare intotdeauna ultima! cea mai fericita39+ cu Alexandra Valentina www.flickr.com/photos/26288269@N04/" target="_blank">in asteptarea unei minuni mult asteptat garderoba printesei MAINE E ZIUA CEA MARE |
Violeta, socul anafilactic apare de obicei la prima doza de antibiotic (in cazul tau...la prima doza de penicilina) sau exceptional la a doua doza de antibiotic; nu are de-a face cu 'prea mult pt organism'. In orice caz, ai dreptate, calciul lactic intravenos are si efectele nedorite-cel pe care-l explici tu mai sus )si tocmai de aceease administreaza doar atunci cand este nevoie....si lent intravenos , ceea ce poate insemna ca 10 ml de calciu trebuiesc administrati in ctva minute....si asta e de tinut minte.
Ce poti face tu, e sa iti faci testul la penicilina(o cantitate mica se administreaza subcutan si se asteapta reactia ); asta doar sa stai linistita si sa stii sigur daca ce s-a intamplat atunci e de la penicilina sau de la clciu.
Sanate tuturor