minorul poate lua numele comun ...?

minorul poate lua numele comun ...? | Autor: brie

Link direct la acest mesaj

As dori sa stiu daca fetita mea poate lua numele comun (al meu si al sotului meu).Fetita este din prima casatorie, are 5 ani si poarta numele tatalui natural.
Deoarece fetita traieste o "drama", sufera extraordinar de mult ca nu are si ea acelasi nume cu noi, inclusiv cu sora ei, am discutat cu tatal ei natural pt a fi de acord cu schimbarea numelui, DAR fara a renunta la drepturile lui parintesti,fara ca actualul meu sot sa o adopte.
Este posibil ? Care este cursul actelor? Se face prin starea civila si cat dureaza ?

Multumesc anticipat

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Schimbarea numelui se poate face pe cale administrativa, conform OG 41/2003. Textul enunta situatiile motivate in acest sens, cea de fata nu este prevazuta expres. Ca orice act normativ care se respecta, are un punct - "alte asemenea cazuri temeinic justificate". Daca s-ar putea demonstra ca aceasta situatie afecteaza copilul, poate s-ar admite. Oricum, cel mai bine este sa te adresezi cu cerere la Serviciul de evidenta a persoanelor de pe langa primaria de domiciliu sau macar sa ai o discutie, poate reusesti sa te incadrezi la "alte asemenea".

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brie spune:

Daca ma incadrez la "alte asemenea ..." se poate admite cererea daca este temeinic motivata?
Banuiesc ca in situatia in care tatal natural ar fi de acord si isi da acceptul pentru schimbarea numelui, atunci totul este mult mai usor si fara alte piedici.

Oricum va multumesc tare mult pt sfaturi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Pai eu nu am de unde sa stiu si nici tu daca nu mergi si nu incerci.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa

Mergi la inceput