Mladite&mugurasi de mai-iunie 2008 (2)
Raspunsuri - Pagina 10
iulia83 spune:
stefany_p bine ai venit la scutece! multa sanatate tie si bebelului si acomodare usoara 
simonix pupam Robertzelul si multumim de floricica 
mufitza mea doarme acum, si-a facut deja un program la care mai ramane sa ma adaptez eu, am invatat-o sa o scot la 11 dimi pana pe la 13-14 si azi am zis sa sar sa mai dorm si eu. de unde? ca pana n-am scos-o afara pe la 12 nu a fost chip sa doarma, tot caraia de obosita ca deh, la 7 e in "picioare". am inceput sa-i dau Humana pt constipatie, pana acum nimic nimic, azi dimineata iar i-am bagat supozitor si a avut diaree saracutza. nu stiu ce sa ma mai fac. ca nu mananc nimic nociv, beau mai bine de 2l de apa/ceai pe zi, deci nu stiu ce ar putea-o constipa in halul ala. de colici am scapat, acu se chinuie cu kkciu saracutza.
cat despre gelozie, aveti dreptate. o sa incerc s-o las mai moale si sa n-o invat dependenta de mine. e mai bine asa si pt mine si pt ea. fetelor cand imi zambeste face niste gropite de ma topesc nu va pot explica. mi-a crescut 4,5 cm avem 56,5 cm sunt asa de mandra. e grasuta si vioaie. atat numai ca atunci cand nu doarme, chiar daca e satula, ca ii da pe langa guritza lapticul, e hupita rau. isi baga pumnii in gura de zici ca cine stie o las nemancata si cand o pun la piept trage 2 picaturi, apoi doar molfaie la sfarc sa stea ea multumita. s-o vedeti cum isi strange pumnisorii de placere si ridica sprancenele parca e o mufitza iepurash si daca incerc sa-i trag pe Mr. Safaky din gurita se incrunta si maraie 

ah! era sa uit! i-am luat batista bebelusului si nu-mi vine sa cred ca a stat cuminte la scos mucutii (am scos niste balauri, are si ea saraca nasucul curat nu mai fonfane si se ineaca) cand la pompita chiraia de parca cine stie ce-i fac ![]()
fug
Pozici Mufitza
Mami de Mufitza Ariana Elena

iulia83 spune:
am revenit. i-am dat lui chiraila sa pape. mi-a papat din ambii sani si acu doarme tura 2 pana la 6. asa face de obicei 
simonicacip petrecere frumoasa draga mea si distractie placuta
dana H bine ai venit in fabuloasa Ro!!! cat despre fetele alea, eu le intorceam vorba.."da, am copii cuminti spre deosebire de voi care nu va tacu gura" ![]()
fetelor, mufitza mea are chestii d-alea albe prin gurita si asta de cand am inceput sa-i dau lapte praf. si spal bine si sterilizez la 2-3 zile biberoanele ca am mai multe si nu le folosesc pe aceleasi. o dau cu glicerina boraxata si o curat bine pe gingii limbuta, sub buzite, pe cerul gurii, numai ca i s-au extins spre gatulet si acolo nu ajung sa-i dau. am incercat sa-i bag degetul, dar o chinui rau ca e adanc inspre gat si mi-e sa nu vomite. ce sa fac? o sa merg cu ea la dr dar am inteles ca daca i se extind spre gat i le sparge cu ceva si o chinuie.
Pozici Mufitza

stefany_p spune:
vai fetelor. eu cnad intru pe forum tot la odisee ma duc, apoi ma dezmeticesc si-o iau unde trebuie...am cateva intrebari ca sunteti fete cu experienta...
am ceva lapte, nu stiu cat dar cand apas ies cateva picaturi. bb e mancacios la dreptul, la stangul nu, asa ca stangul se umfla si-l simt greu.
1.cum sa-l fac sa suga si de la stangul?
2.dupa alaptat imi simt sanul relaxat, mai e nevoie sa mulg(operaite pe care o gasesc uracioasa
??
3.dupa cat timp nu mai doare operatia?
in rest, toata lumea e ok?
iulia83 spune:
stefany o sa incerc eu sa-ti raspund din experienta mea de pana acum. despre supt, pune-l la stangul atunci cand ii e foame tare. insista. n-are decat sa-l ia daca ii e foame. poate nu-i convine pozitia. la mine a supt intr-o pozitie asa aiurita la stangul, ca-mi apasa pe operatie si nu suportam. plus ca-mi facuse rana. incearca cu o pernuta joasa. o pui pe genunchi, iar bebele il pui cu picioarele la subratul tau si capul in mana dreapta, sanul il sustii cu mana stanga. nu stiu cat ai priceput oricum, eu nu pot alapta fara o perna pe care sa sustin fata.imi lasa si o mana libera pt ca dupa ce o mufez, caputul i-l asez pe pernuta. are pernuta ei inca din maternitate(aceeasi pe care am folosit-o s-o tin sub burta pe perioada cat am fost gravida). gaseste-i o pozitie confortabila si da-i sanul cand e fometos. nu ceda la primul refuz
eu nu m-am muls niciodata. daca dupa alaptat ai sanul relaxat nu cred ca e nevoie sa te mulgi. asta numai in cazul in care ai lapte la greu si curge sanul. daca nu, nu-i nevoie
operatia m-a durut numai 2 zile. acum, nu stiu ce sa zic, fiecare dr face cezariana in felul lui, fiecare om se reface in felul lui. eu n-am avut probleme cu durerile de operatie, in schimb mi-a supurat putin (si tot n-am ajuns la dr ) si am avut dureri foarte mari de cap dupa rahi. le mai am si acum daca ma supar sau sunt foarte obosita.
in rest, iti doresc succes. o sa iti intrii in mana fara sa-ti dai seama. sper ca ti-am fost de ajutor
Pozici Mufitza

Doloress spune:
Stefany bine ai revenit! Felicitari pentru bebe grasunel! 
! Nu am primit mesaj de la tine, acuma m-am uitat inca o data pe privat sa vad daca e bun numarul pe care ti l-am dat si e bun, deci poate l-ai luat tu gresit. Imi pare rau ca nu am putut anunta fetele mai repede, insa e bun si asa mai tarziu. Recuperare cat mai usoara, si adaptare usoara la viata in 3! Asteptam amanunte despre nastere.
Miss wow! 5.140! Asa era si la noi la terapie intensiva unul de 5.100, radeau asistentele si ziceau ca deja si-a dat bacul. Era o adevarata sfidare pe langa cei de 800 de grame! Insa si el saracutul avea ceva probleme de respiratie, l-au tinut vreo 2-3 zile cu masca de oxigen. Si eu o stiam bine pe mama lui, era diabetica si eram amandoua la clinica speciala pentru gravide cu diabet. Apoi ne-am regasit amandoua la terpie intensiva.
Iulia
imi pare bine ca Mufita nu are nimic, totul e bine cand se termina cu bine. Nu te invinovati, accidente se mai intampla la fiecare, ai vazut, nu putem fi chiar 24 din 24 alerte si cu ochii pe ei.
Lorich si al meu vomita cu jet, abia astept sa merg al doctor luni sa vad ce imi da. De acuma e clar boala, reflux gastro-esofagian, nu exista masa sa nu vomite, inainte daca il tineam drept vreo ora dupa nu mai vomita, acuma indiferent cum il tin vomita saracul. Stiu ca mananca destul de mult, insa nu e numai asa o regurgitare, e efectiv jet.
Sunt tare nelinistita pe tema asta.
Simona si Laura distractie placuta la botez! Abia asteptam poze cu cele doua surioare frumoase si cu bebeii!
Eu ma tot chinui cu tzatza, insa nu prea merge sa ii dau numai san, manaca vreo 120 de ml , eu inainte cu mulsul abia scoteam 40-60 maxim. Acuma am zis ca daca incepe sa suga, stimuleaza si gata , o sa se mareasca productia, dar de unde, suge vreo 10 minute si simt sanul gol gol!
Asa ca suplimentez imediat cu formula, nu am ce face. Bine macar ca suge si nu mai mulg.
Doloress si minunea mea Patrick (29.04.2008)
Povestea nasterii
Doloress spune:
Stefany am vazut ca ti-a raspuns si Iulia, asa fac si eu insist cat mai mult. Bulina mea nu vrea sa suga la dreptul, parca ii dau foc. Asa ca insist, il tot mut, sa ii gasesc o pozitie confortabila, la un moment dat il ia. Totul e cred din pozitie, daca suge la dreptul, il tin mai cu neindemanare cu stanga si uite asa nu ajunge sa ia toata aoreola in gura, cum e normal. Dar cum gasesc pozitia, cum il ia. Eu am o perna de alaptat, e tare buna.
De muls nu cred ca e necesat daca simti sanii goi, adica moi asa, cum simti putin tare, zic eu ca e necesar sa te mulgi, sa nu se faca noduli, asta dupa supt.
Doloress si minunea mea Patrick (29.04.2008)
Povestea nasterii
cleo78 spune:
quote:
Originally posted by stefany_p
vai fetelor. eu cnad intru pe forum tot la odisee ma duc, apoi ma dezmeticesc si-o iau unde trebuie...am cateva intrebari ca sunteti fete cu experienta...
am ceva lapte, nu stiu cat dar cand apas ies cateva picaturi. bb e mancacios la dreptul, la stangul nu, asa ca stangul se umfla si-l simt greu.
2.dupa alaptat imi simt sanul relaxat, mai e nevoie sa mulg(operaite pe care o gasesc uracioasa??
iti raspund io repede.
1. Pune-l neaparat si la stangul. Cand e flamand o sa traga. sa se desfunde. Altfel exista riscul sa se infunde si mai rau, si pateshti c a mine cu sanii, ca din lene am alaptat mai mult pe o parte, si partea neglijata....s-a imflamat. Asha ca: mulge pe ala nesupt, putin, pana vezi ca iese 1-2 stropi, apoi da-i baiatului sa traga, suptul da drumul la canale, si provoaca lactatie, lactatia provoaca supt. O sa planga un timp, o sa va fortsatsi dar incepe de acum alaptatul cu sanul plin. Chiar asha zicea si in spital...incepi cu nr 1, dai si nr 2. Data viitoare dai prima data de la nr2 si apoi la nr 1
2. daca e gol, lasa-l.
3. nu stiu...
magnetism, tie mai tarziu ca is pe fuga

o
potoroasa potoroasa potoroasa, nu am mai vazut asha potoroshenie!!
soarele din viatsa noastra povestea nashterii
MissParker spune:
quote:
Originally posted by stefany_p
2.dupa alaptat imi simt sanul relaxat, mai e nevoie sa mulg(operaite pe care o gasesc uracioasa??
1. Aseaza-te cat mai relaxat (eventual amandoi in pat, el langa sanul tau) si - oricat de mult te-ar durea, pune-l intens si la stangul, ca sa se regleze productia.
2. Nu te mulge deloc! Asteapta sa se regleze productia dupa cum suge bebe! Se regleaza. Eu nu am muls nici o picatura si - dupa ce bebe se ineca la sanul drept - acum e ok.
3. Pe mine ma doare si acum putin operatia, dar e mult mai suportabil. Depinde de capacitatea de regenerare a corpului. In orice caz, in fiecare zi e putin mai bine si asta e tot ce conteaza.
Pupici si refacere grabnica!

Felicia - cea mai fericita mama a celui mai iubit dintre Racusori - bebe David (24.06.2008)
Poze cu noi
Povestea nasterii
iulia83 spune:
miss am reusit sa citesc si eu povestea nasterii lui David. este impresionant cum femeia aia si-a prelungit tura pt tine, asa ceva nu mai vedem noi prin spitale. imi pare rau ca nu ai avut parte de nasterea naturala la care ai visat si pt care te-ai pregatit atata. tin minte la cate cursuri ai fost si ne-ai impartasit si noua din invatamintele tale, dar totusi e bine ca s-a terminat cu bine. ne-ai tinut in suspans putin, mai ales racusorul tau capos, cu care iti garantez ca n-o sa ai probleme si o sa fie un ingeras de copil pt ca, in ciuda parerilor proaste pe care ti le-ai facut despre zodia asta, totusi e o zodie buna care nu functioneaza pe principiul "a da inapoi ca racul", pt ca pana la urma suntem oameni cu caracter, nu crustacee. cum ar fi ca toti cei nascuti in zodia rac din toata lumea sa aiba numai ghinioane si neplaceri? asta ar creste rata cezarianelor inainte de termen si foarte multi in zodia gemeni ![]()
de faza cu taiatul, si mie mi-era frica sa nu se prinda anestezia, dar a prins. sora-mea a patit asa la operatia de apendice. i-au bagat doza ca pt un cal ca nu adormea deloc nici cu generala 

cu uterul, pe noi zilnic venea si ne apasa o asistenta pe uter. inca din prima zi pana la iesirea din spital. cica asa trebuie.si nu-i adevarat cu ridicatul in prima zi, ci in 24 de ore cel tarziu. eu m-am incapatanat totusi sa ma ridic
drept dovada mi-a supurat operatia. sa nu faci ca mine
e bine ca ti l-au dat din prima zi cu tine in camera sa nu intrii in depresii ca mine ca nu-l vezi 3 zile. vezi? sistem de kko in Ro
eu am avut noroc mare pt ca a mea cum s-a simtit la san cum a deschis gurita si asa e si acum. chiar si adormita, casca gurita in somn, atat placere ii provoaca numai ideea ca il are pe Mr. Sfarky in gura

in concluzie, frumoasa poveste a nasterii, sa fiti fericiti, sanatosi si impliniti. va pupam.
Iulia si Mufitza
Pozici Mufitza

gabitzam spune:
Azi a implinit Raducu meu o luna ![]()
I-a luat taica-su tort, binenteles, si l-am sarbatorit. Si cu sora-mea, ca a fost pe la noi. Ea l-a botezat pe Andrei si o sa fie si nasa lui Radu deasemenea.
Dimineata am fost in parcul Bordei, acum l-am descoperit si imi place foarte mult. Locul de joaca pt. copii ii place lui Andrei cel mai mult din toate in care am fost. E si o insula pe care sunt pauni si niste lebede negre.
Stefany_p, felicitari pentru Iustin! Sa traiasca si sa se faca mare si frumos, sanatos si norocos! 

Cleo, eu sunt in continuare lesinata dupa ptotoasa ta, cat poate fi de frumoasa! Imi place cum zambeste la maimutele din carusel. A avut un sistem de prindere bun pentru patutul vostru?
Lori, eu zic ca e ok 50RON daca vine iar acasa. Si noi ne gandeam sa o chemam acasa, sa nu mergem la o luna cu el la cabinet, sa mergem la doua luni, sa-i faca vaccinul.
Cat am scris eu la mesajul asta s-a trezit Andrei, a venit la mine sa-i dau pampersul jos, l-am trimis la oala, si pe drum s-a oprit langa pat adormit si cred ca a uitat ca merge dupa oala si a facut balta sub el.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla