cum/unde ne cautam de lucru?

cum/unde ne cautam de lucru? | Autor: An@

Link direct la acest mesaj

Lucrez de vreo 6 ani in aceeasi firma si m-a cam ajuns plafonarea. Asa ca vreau o schimbare.

Pe vremea cand eram eu tanara, mi-am gasit mereu de lucru aplicand la anunturi din:
- Romania Libera (lunea si joia era plin ziarul. ACUM CARE MAI SUNT ZILELE IN CARE APAR ANUNTURI?)
- bestjobs, ejobs. Altele eficiente stiti?
- firme de recurtare. Am o lista lunga la care am tot trimis in trecut si doar una o singura data m-a contactat. Stiti firme eficiente?

mami de Ana (22 mai 2007)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns agness.mom spune:

buna...Anuntul Telefonic dintre ziare este cel mai bun pentru asa ceva, luni, miercuri, vineri, ceva de genu' iar online cele mai bune sunt bestjobs si ejobs, restul nu sunt "cu plata" deci nu cred ca vei vedea firme serioase pe acolo...in rest, cu firmele de recrutare eu as zice sa o lasi balta pentru ca te costa si nu sunt serioase...ei isi fac o baza de date si incaseaza ca firmele de asigurari...succes
ps: anuntul telefonic il ai si pe net la www.anuntul.ro, varianta ziarului si anuntul online...deci nu mai trebuie sa ti-l cumperi pentru ca il vezi acolo in forma lui autentica...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Daca ai un cont pe site-uri gen "linkedin" poti cauta un job printre cei inscrisi acolo.

Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andira spune:

quote:
Originally posted by agness.mom

buna...Anuntul Telefonic dintre ziare este cel mai bun pentru asa ceva, luni, miercuri, vineri, ceva de genu' iar online cele mai bune sunt bestjobs si ejobs, restul nu sunt "cu plata" deci nu cred ca vei vedea firme serioase pe acolo...in rest, cu firmele de recrutare eu as zice sa o lasi balta pentru ca te costa si nu sunt serioase...ei isi fac o baza de date si incaseaza ca firmele de asigurari...succes
ps: anuntul telefonic il ai si pe net la www.anuntul.ro, varianta ziarului si anuntul online...deci nu mai trebuie sa ti-l cumperi pentru ca il vezi acolo in forma lui autentica...

De unde stii ca firmele de recrutare "costa"???
Pe candidat nu-l costa absolut nimic, ele isi iau banii de la angajator.

An@ - depinde de studii si de pozitia de pe care pleci, spre ce firme vrei sa te duci. Eu n-am apelat niciodata la Anuntul telefonic, pt ca n-au genul de joburi care m-ar interesa.
Iar, Romania Libera e ok, dar de baza dupa parerea mea raman bestjobs si ejobs, iar daca ai in cap anumite firme, vezi ca sunt destule care isi pun anumite joburi doar pe site-urile lor (de ex Accenture, Microsoft, Oracle, banci etc).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns An@ spune:

Multumesc pt raspunsuri.

Da, trebuia sa mentionez, ca ma intereseaza un job de middle level, in domeniul economic (export/import, marketing, vz, domeniul bancar)intr-o companie ....serioasa, ca sa zic asa.

Romania libera are, sau cel putin avea si anunturi mari de la firme cunoscute (deci nu vorbesc de anunturi de-alea la gramada cu dansatoare in Cipru) si cum am spus, si eu si cunostiinte si-au gasit in ziarul asta joburi bune. O sa ma uit si pe anuntul tel (ziarul asta nu l-am folosit decat sa-mi gasesc apartament).

Cu firmele de recrutare, din experienta mea pot spune ca nu mi-au fost de folos, iar cu plata, stiu ca erau 2 variante: fie isi lua banii de la angajator, fie daca incheiau vreun contr cu tine, luau un anumit procent din sal tau viitor pe o perioada de...

Da, buna ideea sa intru pe site-ul anumitor firme ...

Nu stiu ce sunt site-urile "linkedin", o sa caut...multumesc pt sugestie!

mami de Ana (22 mai 2007)

Mergi la inceput

Din experinta mea proprie eu pot sa zic ca m-a bazez foarte tare pe firmele de recrutare. Sotul meu numai asa si-a gasit job.
In functie de pozitii cam toate firmele mari apeleaza la ele, pentru a le gasi candidati.
Spre ex, cand am fost la un interviu la Accenture, m-au sunat (pentru aceeasi pozitie) 2 firme de recrutare: Sales Consulting si Qualia. Si am fost tare surprinsa ca Accenture nu numai ca nu se baza pe recrutarea interna pt pozitia aia, ci angajase chiar 2 firme.

Cu linkedin - de obicei pe acolo cauta recruiterii, dar din ce-am vazut eu e mai mult un fel de head-hunting, se pun joburi acolo pentru care se cer recomandari de la persoane cunoscute, sau pentru care se gasesc greu candidati. Oricum, nu se stie niciodata, asa ca succes!

Mergi la inceput

andira, am vorbit din propria experienta...sunt firme de recrutare care iau bani de la angajator, la semnarea contractului si de la candidat, un procent din primul salariu...referitor la anuntul telefonic, nu am spus ca este cea mai buna sursa de joburi, ci cel mai bogat in oferte dintre ziarele cu specific...sunt acolo firme destul de serioase, nu gasesti numai anunturi gen dansatoare si video-chat...un prieten de-al meu, arhitect, de acolo a luat anuntul cand s-a angajat...eu am fost la un interviu la Ernst&Young tot prin acest ziar...intr-adevar daca vrei sa tintesti mai sus cea mai buna metoda este sa contactezi firma direct de pe site-ul oficial al acesteia...dar nu toata lumea are internet...asa cum mai sunt inca destui care nu au nici calculator personal...asa ca aceste surse sunt eficiente si pentru anumite persoane...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

quote:
Originally posted by agness.mom

Best jobs are si anunturi fara plata. Acu poate sar aiurea cu gura dar sa stiti ca o firma poate fi serioasa si daca nu-si permite sa dea f multi bani pe anunturi.

In tineretea mea anunturile de luni din Romania Libera erau cat de cat multe si aveai de unde alege.

Mai e o metoda si anume cautatul printre prieteni. Nu se stie cum unul din cunoscutii tai cunoaste pe cineva care stie pe cineva care-ti poate oferi tocmai jobul cautat.

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
http://community.webshots.com/user/vizigotu
http://community.webshots.com/user/vizigotubaiatmare

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului

Mergi la inceput

Agness - am intrebat la E&Y pe cea care face recrutare, pt ca o cunosc, si mi-a zis ca n-au dat niciodata anunt in Anuntul Telefonic.

Deci... undeva ceva ....

Mergi la inceput

Mina - Normal ca o firma poate fi serioasa si daca nu-si posteaza anunturile de recrutare (chiar am dat mai devreme cateva exemple), dar n-as pune in aceeasi propozitie "serioasa" cu "n-are bani de anunturi", ca n-au nici o legatura.
Pot sa inteleg ca nu e politica firmei sa-si posteze joburile, dar ca n-are bani de 3 anunturi pe BestJobs.... e falimentara cumva?...

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by andira

Agness - am intrebat la E&Y pe cea care face recrutare, pt ca o cunosc, si mi-a zis ca n-au dat niciodata anunt in Anuntul Telefonic.

Deci... undeva ceva ....

undeva...ceva...ce? nu am nevoie sa ma justific...eu am fost la ei la interviu prin aceasta metoda acum aproximativ 7 ani...nu am de unde sa stiu daca si-au schimbat politica de recrutare...nu am spus ca e batut in cuie, eu am vorbit despre situatia mea...
btw, eu nu scriu pe acest forum ca sa am ce fabula, am lucruri mai bune de facut...nu aveam nici un interes sa mint ca nu am eu nimic de castigat din cumpararea ziarului anuntul telefonic...asa cum toti contribuie cu o parere asta am facut si eu...ma scuzati ca exist...

Mergi la inceput