Petele de adeziv de pe parchet
Cum le scot?
Tocmai am receptionat apartamentul cu parchet masiv din lemn culoare inchisa. Prin unele locuri e manjit cu adeziv ceea ce strica spectul lucios continuu, nu are culoare dar se vede in lumina.
Cu ce se dizolva adezivul ala fara sa stric luciul parchetului?
Fetele mele
Iremediabil indragostita de CANADA
Raspunsuri
Alina spune:
quote:
Initial creeata de dana d
Cum le scot?
Tocmai am receptionat apartamentul cu parchet masiv din lemn culoare inchisa. Prin unele locuri e manjit cu adeziv ceea ce strica spectul lucios continuu, nu are culoare dar se vede in lumina.
Cu ce se dizolva adezivul ala fara sa stric luciul parchetului?
Fetele mele
Dana,
Cel mai bine sa aduci un parchetar.
Eu am avut pete pe parchet de la vopsitul scarilor interioare,pete de acril sau de silicon.
A venit un nene parchetar in juma'de ora le-a scos cu vreo 2 feluri de solutii speciale si cu un fel de burete(nu burete...material din care sunt confectionate palariile,fetru ii spune?!)si au iesit fara urme si luciul intact.
Si la protocolul de primire tre'sa treci toate petele astea ca sa iti deconteze curatarea lor.
Succes!
Alina
dana d spune:
La procesul verbat de receptie am scris tot ce mai era de facut si ce stricaciuni am gasit (un perete putin lovit) dar astea nu le-am observat adica am crezut ca e doar murdar.
As incerca cu niste acetona sau tiner dar ma tem sa nu stric lacul. Am facut rost de o bucata de parchet din ala sa incerc pe ea daca se dizolva lacul cu ce am de gand sa dau pe jos.
Ma gandem ca poate stie cineva ce solutie se foloseste pt a dizolva adezivul de parchet.
Fetele mele
Alina spune:
quote:
Originally posted by dana d
La procesul verbat de receptie am scris tot ce mai era de facut si ce stricaciuni am gasit (un perete putin lovit) dar astea nu le-am observat adica am crezut ca e doar murdar.
As incerca cu niste acetona sau tiner dar ma tem sa nu stric lacul. Am facut rost de o bucata de parchet din ala sa incerc pe ea daca se dizolva lacul cu ce am de gand sa dau pe jos.
Ma gandem ca poate stie cineva ce solutie se foloseste pt a dizolva adezivul de parchet.
Fetele mele
Dana,
Stropii de vopsea i-a sters intr-adevar cu solutie din aia de curatat unghiile dar nu pe baza de acetona.
Aici sunt mai multe feluri de solutii pt curatat lacul de unghii,unele fara acetona,unele contin ulei su el a sters cu una pe baza de ulei,cica numai de la anumite firme sunt bune,efectiv nu lasa nici o urma,nu ia lacul.
De aceea zic ca e bine sa consulti un parchetar,pt niste tipps-uri.
Daca gasesti dizolvant de lac de unghii cu ulei si fara acetona,incearca-l pe bucata de lemn.
Alina
DidiAlex spune:
Petele de adeziv de pe parchet se curata cu acetona, alcool sau pulicol. Intai incearca sa scoti petele mecanic, apoi cu ceva substanta.
E bine totusi sa incerci intai separat, pe o bucata de lemn.
Adeziv dizolvat cu lac de unghii fara acetona nu cred ca se poate .
Alina
Alina spune:
Dana ,ce fel de adeziv a folosit?
Sau la ce a folosit adezivul de a ajuns pe parket?
Aici in Baumarkt exista si solutii pt dizolvat siliconul,acrialtul,etc.
Uite,la noi a folosit ceva www.schoenershop.com/product_info.php?info=p89_Nagellackentferner---acetonfrei.html" target="_blank">asa pt stropi de vopsea (vopsea pt schelet metalic,Hammerite) si au iesit fara urma de pe parket destul de lucios si pretentios(de la Kährs).
Poti sa cauti si la magazinele de parket,au si ei solutii pt scos tot felul de pete.Magazinele cu parchet Haro stiu sigur ca au si solutii pt scos pete,nu am probat doar am vazut.
Mecanic nici vorba pt ca oricit de finut ai incerca nu cred sa ramina fara urmari gen linii mai apasate,etc iar acetona face praf luciul.
Alina
DidiAlex spune:
Banuiesc ca a folosit adeziv la montarea parchetului
dana_d, uite www.gemita.ro/produse/mapei/fise/ADESILEX_LC-R.pdf" target="_blank">aici instructiunile de la un adeziv folosit, printre altele, la montarea parchetului.
La curatire, scrie asa:
Curatarea
Sculele si petele se curata cit ADESILEX LC/R este proaspat, cu apa; daca s-a intarit se curata mecanic sau cu acetona,
alcool, trilina si PULICOL.
Alina
DidiAlex spune:
quote:
Originally posted by Alina
Cand ai pus intrebarea asta, se pare ca nu stiai ca parchetul se poate monta si cu adeziv.
Bineinteles ca exista si parchet care se monteaza fara adeziv, dar nu despre asta era vorba.
Eu doar am banuit ca poate fi vorba de adeziv de montare a parchetului.
Alina
Alina spune:
quote:
Originally posted by DidiAlexquote:
Cand ai pus intrebarea asta, se pare ca nu stiai ca parchetul se poate monta si cu adeziv.
Bineinteles ca exista si parchet care se monteaza fara adeziv, dar nu despre asta era vorba.
Alina
Clar ca nu m-am gindit,pe-aici nu prea se mai alege varianta asta pt ca in general,in casele noi se face incalzire in podea si nu-i bine pt adeziv.
M-am gindit ca putea ajunge adeziv din diverse alte locuri unde s-a folosit.
Alina
DidiAlex spune:
quote:
Originally posted by Alinaquote:
Originally posted by DidiAlexquote:
Alina
Clar ca nu m-am gindit,pe-aici nu prea se mai alege varianta asta pt ca in general,in casele noi se face incalzire in podea si nu-i bine pt adeziv.
M-am gindit ca putea ajunge adeziv din diverse alte locuri unde s-a folosit.
Alina
Uite www.bicau.ro/data/MasterLink/h1/f31/murexim%20-%20adeziv%20elastic%20pentru%20parchet%20ms%20577.pdf" target="_blank">aici adeziv (nemtesc) pentru parchet, indicat pentru incalzirea prin pardoseala.
Deci se foloseste adeziv si cand incalzirea e prin pardoseala .
Alina