CO in preaviz

CO in preaviz | Autor: danutz

Link direct la acest mesaj

Stie cineva ce se intampla daca-ti iei concediu medical in perioada de preaviz?
Concret, in cazul meu perioada de preaviz este de 30 zile. Ar trebui ca de la 1 august sa fiu deja la celalalt loc de munca.
Nu ma inteleg cu sefii sa pot sa plec prin acordul partilor. Deci, daca-mi dau astazi demisia, as putea incepe dincole abia in 4 august.
Si as vrea sa-mi iau cateva zile libere inainte de noul job. Sefii actuali nu sunt de acord. Deci, ce se intampla daca-mi dau demisia si imediat intru in concediu medical o saptamana? Se lungeste cumva preavizul?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lorellay spune:

Eu stiu ca DA...trebuie efectuate oricum cele 30 zile...daca iti iei medical...le efectuezi dupa..deci mai rau o lungesti!

Sorana 19+ si Codrin 3 ani
Where there's a will there's a way!
http://community.webshots.com/user/lorellay15

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danutz spune:

da, e clar ca daca-mi iau CM lungeasc preavizul.
Dar stie cineva sa-mi zica cum se numara preavizul? Adica , daca demisia e depusa in 02.07.08, care e ultima zi de munca dupa 30 zile de preaviz? 01.08 sau 04.08?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorellay spune:

12.08 e ultima zi de munca

Sorana 19+ si Codrin 3 ani
Where there's a will there's a way!
http://community.webshots.com/user/lorellay15

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Depinde ce ai tu in contract.

Daca ai 30 de zile preaviz, acestea sunt calendaristice (asa prevede codul muncii) si daca ai depus in 2 iulie, ultima zi este 31 iulie sau 1 august, nu-mi e clar daca 2 iulie se numara in cele 30 de zile sau nu.

Daca iti dai demisia, trebuie sa muncesti in perioada de preaviz, Co si CM nu fac decat sa prelungeasca perioada. Firma are dreptul sa renunte la preaviz, daca vrea, dar tu esti obligata sa il prestezi.

Vezi sa nu lipsesti de la job in preaviz pentru ca iti pot inchide cartea de munca disciplinar!! Am mai auzit ...din pacate, cica nu te-ai prezentat la serviciu.

Dar poate reusesti si iti dau drumul mai repede.

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

CO nu are nici o legatura cu preavizul!!! In concediul de odihna contractul isi produce efectele nu este suspendat deci "curge" si preavizul!!

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andira spune:

Dap, se poate lua concediu de odihna in preaviz fara probleme, cu conditia sa ti-l dea angajatorul.
Insa inteleg ca nu e cazul, si prefera sa ti-l plateasca.

CM ti-l suspenda, si prelungeste preavizul cu perioada aferenta.

Oricum, nu cred ca vei avea nici o problema la noul job daca ii anunti ca incepi mai tarziu cu 3 zile. Le poti spune ca ai avut ceva de terminat neaparat la vechiul loc de munca, si rezolvi.

Chiar poti sa-i intrebi daca sunt de acord sa intarzii 1 sapt (sa stii ca se practica, nu esti prima / singura care a facut asa), si asa vei avea si cateva zile libere si termini si preavizul aici.

Mergi la inceput