se poate divorta "pe ascuns"/in lipsa?

se poate divorta "pe ascuns"/in lipsa? | Autor: livia

Link direct la acest mesaj

Fetele ajutati-ma cu un raspuns...

Sora mea este plecata in Italia la munca...Aceasta decizie a fost luata de comun acord cu sotul ei.Ei au o fetita de 6 ani de care are mama grija.Mama s-a trezit ca ginerele o anunta ca vrea sa divorteze si ca a depus deja actele! Sora mea nu stie nimic inca...va fi surpriza,dupa spusele sotului...
Acum mama se intreaba,daca divorteaza la cine ramane copilul? cum o poate el creste cand traieste numai din imprumuturi la banca (pe care TREBUIE(asa zice el!) sora mea sa le achite fiindca munceste...)

Poate el obtine fetita sau pentru custodia copilului trebuie dosar separat? Mama e innebunita,se gandeste ca atunci cand va afla sora mea asta...poate fi prea tarziu si nu se mai poate face nimic!...

Se gandeste ca ce o sa faca el cu copilul...ca nu are nici casa ,nici serviciu,datorii cat cuprinde...

Dati-mi un sfat va rog!
Eu m-am gandit sa imputerniceasca sora mea un avocat sa o reprezinte dar poate sa o faca de acolo?

Nu stiu cum si ce sa fac...

Multumesc din suflet!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danyalo spune:

Nu sunt cea mai in masura sa te sfatuiesc... dar cum vad ca au citit destule persoane ...si nu au raspuns nimic...
Incerc sa-ti lamuresc cateva intrebari.Cineva f. apropiat mie trece printr-o situatie asemanatoare poate mai incalcita putin de aceea ma incumet sa-ti raspund!
Ce stiu: ca divortul ,custodia copilului si partajul sunt 3 lucruri distincte.Pt. fiecare este actiune separata.
Custodia copilului se discuta dupa divort.
Divortul poate fi: de comun acord( prin acordul partilor)- varianta cea mai simpla
din vina cuiva( cel care baga divort treb. sa demonstreze vina celuilalt)aici treb. un martor care sa-i cunoasca pe amandoi ;e mai costisitor pt. cel care deschide actiunea
In aceste situatii parerea mea este sa isi angajeze un avocat bun care sa o reprezinte pe ea si interesele copilului cat mai bine!
El poate cere divort caz in care ( neplacut dealtfel) sotia se va trezi acasa cu hartia in care i se spune sa se prezinte la prima infatisare de divort!
Un lucru bun zic eu este faptul ca se intra in vacanta judecatoreasca de la 1 iulie pana la 1 septembrie ...asa ca daca a intentat divort hartia va veni pana la 1 iule...si primul termen e dupa 1 sept. oricum...e timp de consultat avocat si aleasa cea mai buna solutie!
Imi pare rau pt. ac. situatie... poate totusi a facut o gluma proasta! daca nu ar trebui voi sa o pregatiti putin...e f. urat gestul cumnatului!
Daca te mai pot ajuta cumva... cu placere!
Multa sanatate

edit. daca vrei sa discuti mai multe iti dau nr. de tel. al unei avocate specializate in divorturi( nu mai scrie de multisor pe forum) posibil si sa o stii dupa nick...e forumista mai veche- la ea am apelat si noi !

dany

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Sotia va fi citata in divort, deci nu se poate trezi divortata fara sa stie. Ar fi preferabil sa se prezinte. Cererea de incredintare a minorului poate fi accesorie la cea de divort (deci nu e obligatoriu nevoie de actiune separata). Sigur ca trebuie angajat un avocat, contractul de asistenta se poate face si din strainatate.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Pai mama ta ce mai sta pe ganduri, de ce nu-i spune sorei tale? E destul de complicata treaba daca ea e plecata, se poate trezi si divortata. Este citata dar la adresa data de sot, ori daca el chiar vrea s-o surprinda... Si daca nu se prezinta o data de doua ori de 7 ori pana la urma ii divorteaza si in lipsa.

Andreea mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns livia spune:

A vorbit mama cu sora mea...si cum era si cazul,scuzati expresia "a turbat" cand a auzit vestea!!!

Ii tot repeta mamei ca nu stie cum sa faca cum sa inceapa ce sa faca...simte ca pierde timpul si nu stie cum sa ajunga mai repede...

Am sfatuit-o sa faca intai contractul de asistenta ca sa nu aiba surprize mai mari pana cand o veni in tara,e bine?

Ea lucreaza la un centru geriatrie,cu batrani ,ii e teama ca o sa-si piarda sigur slujba dar mai tare ii e teama ca isi pierde copilul!!!
Mai e si cealalta parte ca are datoriile alea(ale sotului) de platit si daca vine in tara si nu mai are job...din ce le plateste?Cum o sa plateasca avocatul ca ,se pare,sigur va avea nevoie de avocat ??!
El si-a luat masina,computer,celular ultima generatie,sta cu chirie de cand sora mea a plecat si cine plateste totul?? sor-mea proasta!Sta cu chirie fiindca ar fi stresat sa stea cu soacra ca nu vrea sa-i dea socoteala daca vine noaptea...dar lucrurile i le duce mamei(soacrei) la spalat si mama...le spala ,ce sa faca ca nu vrea sa fie ea motivul de divort!
Fetita o mai ia pe la el ca sa o vada vecinii,astea au fost vorbele lui:"- dŽaia o iau ca daca vine control vecinii sa spuna ca sta la mine mai mult decat la tine!..."

Va dati seama ce a pus la cale?Eu cred ca asta a si vrut de la inceput...sa scape de sorŽmea si nu stia cum ca nu avea motive!

Ea tot spera ca se razgandeste sotul,ca e o gluma proasta dar... se pare ca nu e! In plus la celular(aseara) ia zis ca vrea 1500 euro daca vrea sa mai vada copilul si apoi ia inchis!Clar ca il intereseaza numai banii,nu?...Sora mea se intreaba ,daca-i da banii cum are siguranta ca semneaza pt.copil si nu o s-o pacaleasca ca pana acum?

Eu nici nu stiu ce sa zic,sunt socata! Nu-mi vine sa cred ,serios,tocmai familiei mele sa i se intample asa ceva!...

Altceva...sta cu chirie intr-o casa,intr-o camera de trecere de fapt(la negru) impreuna cu proprietarii si alti chiriasi...doarme cu fetita in pat si fumeaza in camera aia foarte mult de copilul este intoxicat de atata fum!!!

In plus copilul ia zis mamei ca a mancat banana cu dero ca proprietara a inchis-o intr-o camera si ei ia fost foame si nu a stiut ce sa manance pana vine tati...apoi a plans ca vrea la pipi si nu a crezut-o nimeni si a facut langa usa si tati a batut-o ca de ce a facut pipi acolo!

Eu nu am stiut nimic din toate astea...au iesit la lumina de curand!

Sunt uimita! Derutata !

Pup si multumesc din suflet pt.sfaturi!
O sa va mai tin la curent ce si cum a mai evoluat situatia!

ps:si da chiar as vrea un avocat "bataus"...am sa finantez si eu avocatul daca e nevoie ca sa fiu sigura ca acel copil va ajunge la cine trebuie!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Dar in mod normal unde sta fetita? Cum naiba a stat ea cu el daca e asa nesimtit si nu a divortat ea?
In locul ei as stopa finantarea catre sot, vrea cu chirie sa munceasca. La fel si daca vrea mobil, calculator, tigari, mancare etc. Daca creditele sunt pe numele sotului sa le plateasca sotul. Ea nu pierde nimic. Nu este cazul sa se grabeasca in tara. Soarta unui divort si custodia copilului nu se hotarasc in doua luni si asa cum s-a mai zis iulie si august sunt luni de vacanta pentru judecatori asa ca nu are cum sa-i cheme pana in septembrie. E un bun prilej sa se aranjeze putin cu banii, eventual sa aranjeze sa poata lipsi de la job etc. Iar sunt de parere ca nu e necesar sa incheie de pe-acum contract cu un avocat, asta o poate face cand ajunge in tara, ca oricum pana in septembrie nu se misca nimic.
Faptul ca el ia copilul ca sa vada vecinii ca sta mai mult acolo dect la mama nu inseamna mare lucru. Protectia copilului va veni in control dar o sa vada cu okii lor care sunt conditiile si care e treaba, ma indoiesc ca vor intreba colocatarii, sau mai stii? Ma rog. Un dezavantaj are sora ta in lupta pentru copil: faptul ca a plecat chiar daca a plecat la munca si nu la plimbare. Dar are un imens avantaj: ea munceste, a trimis bani, a intretinut sotul si copilul, pe cand sotul din ce inteleg nu produce nimic.
In mare sa se linisteasca nu e dracu chiar asa de negru, va trebui sa lupte dar are avantajul ca va lupta cu un om care nu o sa aiba o centima daca nu-i mai da ea, iar divortul nu e chiar floare la ureche pentru un om lipsit de orice venit din munca proprie. Costa taxele de timbru, costa avocati, la partaj in functie de valoarea bunurilor iar se timbreaza etc.
Bafta!

Andreea mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Eu nu stiu cum stau lucrurile, dar cind am citit prin ce trece fetita mi s-a facut rau. Nu ar putea parintii tai sa obtina de la politie )pina vine mama si se rezolva situatia) o interzicere a sotului sa o mai ia pe micuta? Poate sa vina sa o vada, dar la bunici acasa. Motivele sint faptul ca o bate, ca o tine flaminda, ca nu o supravegheaza si ca nu mai vrea copilul sa se duca acolo. Sora ta nu ar putea semna o hirtie prin care o lasa pe fetita in grija parintilor ei din cauza ca tatal nu are grija de ea? Eu nu cunosc legile, se poate sa bat cimpii, dar ma ingrijoreaza situatia fetitei. Si a surorii tale, pentru ca daca el cheltuie banii munciti de ea in Italia, nu vad rostul sa fie chinuit un copil si despartit de mami. Alta era situatia daca banii aceia ar fi fost pentru binele copilului, al familiei, dar asa...

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia... nu problema.

Mergi la inceput

Am aflat mai multe despre cumnat...

De curand,inainte de a depune actele de divort,s-a angajat ca sofer si livraza pizza.Lucreaza de la 12 ziua la 1-2 noaptea iar fetita o ducea la gradinita apoi o lua si o lasa singura in camera pana cand venea el noaptea...Nu stiu exact de cand lucreaza fiindca nu-i spune nimic mamei mele...Mama a aflat asta de la copil si proprietari ce si cum ,atunci cand se duce sa o ia de acolo pe fetita(plus hainele aferente de spalat si calcat) la sfarsitul saptamanii...

Tine copilul din mandrie ca sa invete fata ce greu e in viata si ce greu se descurca el! Mama e dispusa chiar vrea din toata inima sa se ocupe de fetita,ia tot spus de nenumarate ori dar el nu vrea,vorbele lui- "copilul e o mina de aur" si ce e prost!?

Vrea sa o pedepseasca pe sora mea ca o sa-i taie fondurile si avand copilul e mai usor sa o santajeze cu banii...

Mama nu are nici o putere fiindca a amenintat-o ca daca "misca" ceva atunci nu mai vede fetita iar mama nu vrea sa riste ! Asteapta sa vina sora mea sa vada mai incolo ce si cum or sa procedeze...

Cam asta e situatia...

-eu simt ca si-a pregatit planul...angajatul in pripa apoi repede actele depuse in lipsa nevestei,iar imprumuturile le-a facut cu contractul de casa al mamei si mamei ii e teama ca daca nu mai "finanteaza" sora mea...nu o sa aibe probleme cu casa?Cine ar fi crezut ca el se va schimba asa? Cum sa nu ai incredere in el cand e sotul fetei tale????

feteleeee acum 5 minute l-am "agatat" pe cumnat pe mess ...mi-a zis ca a scris ca motiv ,parasirea domiciliului si ca vrea tutela neaparat,iar sora mea va "juca" cum canta el si a inchis!!!

moooor ,cat tupeu poate avea!m-a lasat cu gura cascata! cum pot fi unii asa?cand ma gandesc ca am stat toti 4 sub acelasi acoperis...ca i-am platit scoala de soferi ca sa fie si el in randul lumii ca nu lucra si nu avea de unde ...

pup si mai scriu cand am noutati!

Multumesc din tot sufletul la toti cei care mi-au scris si m-au sfatuit...eu sa scot totul de la voi si am sa trimit sora-mii sa citeasca ce si cum trebuie sa procedeze!

ps:acum ceva de rasuŽ-plinsuŽ...el plateste avocat pt.divort si incredintare copil din banii trimisi de sora-mea...va da-ti seama ce ironie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

quote:
Originally posted by danyalo

Nu sunt cea mai in masura sa te sfatuiesc... dar cum vad ca au citit destule persoane ...si nu au raspuns nimic...
Incerc sa-ti lamuresc cateva intrebari.Cineva f. apropiat mie trece printr-o situatie asemanatoare poate mai incalcita putin de aceea ma incumet sa-ti raspund!
Ce stiu: ca divortul ,custodia copilului si partajul sunt 3 lucruri distincte.Pt. fiecare este actiune separata.
Custodia copilului se discuta dupa divort.
Divortul poate fi: de comun acord( prin acordul partilor)- varianta cea mai simpla
din vina cuiva( cel care baga divort treb. sa demonstreze vina celuilalt)aici treb. un martor care sa-i cunoasca pe amandoi ;e mai costisitor pt. cel care deschide actiunea
In aceste situatii parerea mea este sa isi angajeze un avocat bun care sa o reprezinte pe ea si interesele copilului cat mai bine!
El poate cere divort caz in care ( neplacut dealtfel) sotia se va trezi acasa cu hartia in care i se spune sa se prezinte la prima infatisare de divort!
Un lucru bun zic eu este faptul ca se intra in vacanta judecatoreasca de la 1 iulie pana la 1 septembrie ...asa ca daca a intentat divort hartia va veni pana la 1 iule...si primul termen e dupa 1 sept. oricum...e timp de consultat avocat si aleasa cea mai buna solutie!
Imi pare rau pt. ac. situatie... poate totusi a facut o gluma proasta! daca nu ar trebui voi sa o pregatiti putin...e f. urat gestul cumnatului!
Daca te mai pot ajuta cumva... cu placere!
Multa sanatate

edit. daca vrei sa discuti mai multe iti dau nr. de tel. al unei avocate specializate in divorturi( nu mai scrie de multisor pe forum) posibil si sa o stii dupa nick...e forumista mai veche- la ea am apelat si noi !

dany

NU este obligatoriu ca incredintarea si partajul sa fie actiuni separate, ele pot merge impreuna, functie de formularea cererii.Instanta se va pronunta odata cu divortul si asupra incredintarii minorului, chiar in lipsa unei cereri exprese a partilor.
Vacanta judecatoreasca este relevanta doar pentru divort. Daca el cere, de exemplu,incredintarea temporara a minorului pe calea ordonantei presedintiale, se judeca de indata.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

Marius, pentru un divort in urma unei casnicii din care au rezultat copii, este nevoie de cel putin 2 martori, nu?
Poate apela la Protectia copilului, insa mamica iese prost rau de tot, ea e cea care "si-a parasit" copilul. Legal vorbind.

Ripley, mami de Ana(10.11.2005) si Iris(10.10.2007)

Mergi la inceput

Poate sora mea sa faca contract de asistenta din strainatate si sa depuna avocatul cererea pentru incredintarea temporara a minorului pe calea ordonantei presedintiale?

Daca nu se poate atunci ar merge ca mama sa depuna cererea asta ca sa-i incredinteze ei copilul temporar pana cand se clarifica divortul si reuseste sa vina sora mea din Italia?

Ma tot framant cum sa-i zic sa faca..e rau ca ea e si in stare de soc acum si nu prea reuseste sa gandeasca la rece...

Stiti ce e si mai trist? Anul trecut a murit tatal nostru(avea 53 ani)la care tineam enorm...a fost un tata deosebit cum rar se intalneste...Noi nu ne-am revenit din lovitura asta dar cred ca nu vom reusi vreodata si acum ,alta lovitura cu divortul asta pe nepusa-masa!!! E prea mult!

De fapt cred ca toata treaba a inceput de la succesiune cand s-a impartit apartamentul si cumnatul si-a dat seama ca nu are drepturi...atunci a reactionat destul de violent si a zis ca nu lasa el lucrurile asa...am crezut ca e doar o izbucnire dar se pare ca isi duce planurile la bun sfarsit!!!
A AVUT TUPEUL SA INTREBE DE FATA CU NOI(abia trecusera 3 luni) SI MARTORI DACA IN CAZ DE DIVORT ARE DREPT LA CASA !!! Ne-am uitat cu totii unii la altii iar el a zis ca a facut o gluma ca sa mai destinda atmosfera...

Intre ei nu au fost certuri se intelegeau din priviri...nu inteleg intoarcerea asta la 180 grade...nu inteleg!

mai scriu cand aflu cate ceva...

Mergi la inceput