Tati,vleau cu tine!!!
De doua saptamani diminetile noastre sunt numai urlete. Copilul nostru cel mare nu mai intelege ca tasu' TREBUIE sa plece la servici si mai ales...ca nu poate cu el!
Iese dupa el in picioarele goale...tipa se agata de masina..tasu' se intoarce cu el,ii mai explica odata ca merge la lucru,ca-l da sefu' afara daca nu ajunge la timp...
Degeaba...se potoleste numai cat e tati langa el...de cum paraseste casa o ia din nou cu tipetele...si plange cu lacrimi de parac spui ca ne mai intoarce in veci tata.Iese in strada sa fuga dupa msina...eu dupa el cu micutul in brate...cred ca am speriat si vecinii.
I-am explicat mereu ca merge ca sa ne aduca bani sa luam lapte si cereale...si masinute...nimik nu vrea cand e vorba de plecare lui tati.
Cum sa-l fac sa inteleaga ca trebuie sa mai si plece si sa nu mai faca asa crize.
Si mai ales...de ce le face? I-e teama ca-l va parasi?Sotul meu este foarte apropiat de el.Niciodata nu l-a amenintat la nervi ca pleca daca mai face cutare lucru.Deci? Nu vad de unde teama asta?
Raspunsuri
Morgano spune:
Marius, din semnatura ei, deduc ca in august va implini 3 ani.
Poate doreste atentie, chiar daca are, vrea sa se simta iubit, poate putin gelos pe fratior pt ca fiind mai mic poate capata mai multa atentie, etc. Ar trebui sa incercati sa discutati cu el seara, sau sa faceti un ritual dimineata care sa-i mai usureze despartirea.
Ripley, mami de Ana(10.11.2005) si Iris(10.10.2007)
ellej spune:
Sa-ti traiasca, Luca al meu e nascut tot in august 2005. A avut si el o perioada cand facea scene dimineata (mai ales cand pleca tata-su), dar i-a trecut, acum ne zice pa, pa, ne vedem diseara, intelege ca serviciul e musai. Iar el se duce la leagane, ma rog, isi face programul. Eu zic ca-i doar o faza, o sa treaca. Dar stiu ca e stresant.
Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.
marius spune:
Inteleg. O metoda destul de buna este sa mergeti impreuna in viata cotidiana (magazin, parc etc)mama, tata si copilul dar pe pe parcurs tatal sa faca pasi adica sa mearga 5 minute-10 minute---2 ore deci progresiv de langa baiat. De asemenea trebuie inlocuit interesul spre activitati captivante, copii, animale, joaca, parc orice. Este ceva tipic in perioada 3-5 ani. Nu este o problema plansul in sine e si teatru la mijloc in mod sigur. Dar... trece. Chestiune de rabdare. Problema dupa mine sunteti voi. Pentru ca cedati mult prea usor. El va simte si profita pt ca merge. Fiti mai hotarati in relatia cu baiatul vostru. Adica asta e... am plecat si... pleci nu mai stai sa vezi ca o pati...ca o fi asa si pe dincolo. In 2 saptamani dispare acest tip de reactie/comportament.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa
Giana spune:
Exact...baietelul are 3 ani (in august ii implineste). Nu cred ca se pune problema de gelozie pe fratior sau ne-atentia tatalui. Tati este foarte implicat in cresterea ambilor copii...insa pt ca cel mic este inca mic sta mai mult cu mine,deci tati cu cel mare e mai tot timpul. Pana acum cateva zile chiar dormeau impreuna insa am intzarcat bebele si acum cel mic doarme cu tati.
Dar crizele astea sunt de dinainte...cam de doua-trei saptamani.
Sper sa fie doar o perioada...si sa treaca mai repede!
mariamunteanu spune:
Trece printr-o perioada in care este foarte atasat de tata. Baietii mei de 3 ani reactioneaza aproape la fel, nu chiar asa de intens dar sunt ahtiati dupa prezenta tatalui. O sa-i treaca, apoi va incepe faza "indragostirii" de mama .
Maria
Cristina_C spune:
Si eu faceam la fel cand eram copil, nu ma impacam direct cu ideea ca tata trebuie sa plece la servici. Tin minte ca ii spuneam ca vreau sa ma fac mica-mica, atat de mica incat sa ma bage intr-un buzunar sau sa ma lipesc cumva de el si sa nu ne mai putem dezlipi. Ce imaginatie!
Giana, daca nu se rezolva intre timp, eu cred ca se va rezolva in momentul in care si baietelul va merge si el dimineata la gradinita. Il dai din toamna? Atunci il va putea duce chiar tati, de ce nu? Vor mai petrece timp impreuna in drum spre gradinita. Si-o sa stie ca are si el unde sa plece dimineata, exact ca tati si ca are si el lucruri importante de facut, asa cum si oamenii mari au.
Giana spune:
Da,in toamna il dau la gradinita. Chestia este ca el face asa doar cand pleaca dimineata la servici.Pe semne ca stie ca sta mai mult acolo...vine la ora 17. Daca pleca de langa noi cand suntem la magazin sau in parc...sau oriunde,nu face scandal.
Aaa...in schimb e teroare daca vrea cineva sa-l ia pe fratior in brate sau cu caruciorul sa-l plimbe.Nu suporta...si face asa urat...
nicoll_mada spune:
Giana si eu patesc uneori la fel cu Codruta.Ii explic ca trebuie sa merg la serviciu sa aduc banuti sa luam jucarii,cioco,mancare...Vine si raspunsul ei :eu nu veau nimic.Veau sa stai acasa cu mine.Si ce papam?Nimic! Dar in cele mai multe dati renunta la lacrimi,ii spun ca ea vine pana la poarta cu mamaie,ii face pa lui mami si apoi se va juca,va papa si dupa ce va dormi de pranz mami se intoarce.Repetand acest scenariu de muulte ori sa sti ca am inceput sa scapam de crizele de plans.E drept ca imi atrage atentia sa nu stau mult,sa nu fac treaba,doar sa las hartiile( nu stiu de ce asta e parerea ei-e drept ca lucrez cu multe hartoage) si sa-i spun lu' sefu sa mute serviciu mai aproape...
Si eu cred ca este ceva specific varstei,imi amintesc ca ceva mai mare,vreo 5 ani, si eu vroiam sa stau cu mama.
Sa speram ca va trece cat de repede si Luca va intelege ca tati pleaca dimineata sa poata veni seara cu "cate ceva" pentru baieti.Va pup si rabdare,se rezolva in ceva timp!
nicoll_mada Codruta Andreea ( 29.07.2005 ) si Alexandra Stefania ( 12.07.2007 }
http://community.webshots.com/user/nicoll_mada
MMN
Giana spune:
Multumesc,Nico pt raspuns.E drept...azi nu a mai facut chiar foarte urat...in sensul ca nu a mai fugit dupa masina.Si in hohote de plans si suspine i-a facut pa-pa!
P.S.: E vorba de Dani, Luca inca nu face crize din-aseta.NU INCA!