Cum merg copiii cu autism?
buna fetelor
am si eu o intrebare..micutii vostrii diagnosticati cu autism cum sunt dezvoltati din punct de vedere motor??merg bine??ma refer ca un copil normal?fetita mea de 2 ani si 4 luni suspecta autism merge foarte rau..cu picioarele desfacute..se balanseaza,pe varfuri..se observa ca are probleme..si ii este si foarte frica sa mearga..daca o las singura se incordeaza f mult si tremura..ii e frica..va intreb pentru ca in general am auzit ca micutii cu autism sunt in general foarte bine dezvoltati din punct de vedere motor..multumesc mult..multa sanatate
Raspunsuri
columbiana spune:
noi n-am avut niciodata probleme motorii, nu ar trebui sa aiba legatura cu autismul; nu merge pe virfuri?
am vazut copii cu probleme legate de motricitatea fina, senzoriala, coordonarea gesturilor; pentru copii respectivi exista ergoterapia;
http://www.floriinro.ro/
Witchie spune:
quote:
citat din mesajul lui Vic
Destul de frecvent copiii cu autism merg/alearga pe varfuri. S-a mai constatat si ca au dificultati sa mearga drept pe o linie. Dar dificultatile pe care le are fetita ta, nu sunt caracteristice autismului.
andutzy spune:
Fetelor, sunt o mamica a doi baietei(cum se vede si la semnatura) si cel mic are un anisor. Nu am ajuns inca la un neurolog deoarece am experiente destul de triste de la primul copil cand m-au bagat aproape la balamuc dandu-mi niste disgnostice care ulterior s-au dovedit eronate(hemipareza). La puiul cel mic primele semne de intrebare au inceput in primele luni cand a zambit destul de tarziu(3 luni). De atunci este un copil vesel, sociabil, dragalas, insa ce ma pune pe mine pe gaduri este urmatorul aspect:
nu-i plac jucariile(decat cele care emit sunete muzicale-are un xilofon pe care il indrageste mult). In rest orice jucarie o respinge sau incearca sa vada daca se invarte ceva la ea(bila, roata, etc). Din cauza ca nu s-a "antrenat", nu apuca cum trebuie un copil la varsta lui, nu intinde mana cand i se da o jucarie, nu da jucaria dintr-o mana in alta. De asemenea nu duce nimic la gura in afara de manutza lui goala(biscuit mananca doar daca i-l tin eu, biberon la fel).
Daca as ignora acest aspect, si nu as fi auzit in emisiuni tv, citit pe net despre aceasta problema, as considera ca e totul ok, dar nu pot sa nu ma ingrijorez! Parca de multe ori mi se intuneca mintea si uit ca el este un copil vesel, care incearca sa comunice, se bucura cand ne vede(se manifesta chiar zgomotos),incearca sa-si arate tandretea(vrea sa ne pupe) si acum incearca sa mearga.
ve rog, daca vreti sa ma luminati, cele care ati ajuns la neurologi cu astfel de probleme, spuneti-mi dupa ce s-au ghidat(ce simptome)cand au pus un diagnostic sau altul.
Va multumesc anticipat,
Andra, mami de Horia Andrei si Dragos Alexandru
POZE IULIE 2008 cu Dragos, Horia si noi...
Nasterea Micului Print, Horia Andrei