Renuntare la locul de munca dupa CIC
in august se termina CIC-ul; nu vreau sa ma intorc la vechiul loc de munca (nici macar zilele de preaviz, daca se poate);
cum asa putea pleca de la ei, astfel incat sa nu fiu obligata sa mai vin la munca? avand in vedere ca, contabilul lor este ..... as vrea sa vin cu legislatia, sa nu ma intoarca cum vor ei;
anasia si Alessia Anca(14.08.2006)
o sansa pentru Sosonica
Raspunsuri
lorellay spune:
Ai gasit altceva?Mergi in alta parte sau stai acasa?
Sorana 18+ si Codrin 3 ani
Where there's a will there's a way!
http://community.webshots.com/user/lorellay15
marius spune:
Iti introduci preavizul cu minimum 15 zile anterior finalizarii CIC.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa
anasia spune:
marius, multumesc; mi s-a spus ca tb sa mai muncesc la ei mimim 2 luni, astfel incat CIC-ul sa fie considerat vechime in munca, asa este?
lorellay, n-am gasit inca altceva, deocamdata o sa stau acasa;
o sansa pentru Sosonica
marius spune:
quote:
Originally posted by anasia
marius, multumesc; mi s-a spus ca tb sa mai muncesc la ei mimim 2 luni, astfel incat CIC-ul sa fie considerat vechime in munca, asa este?
lorellay, n-am gasit inca altceva, deocamdata o sa stau acasa;
o sansa pentru Sosonica
Ce prostie. Fals! CIC este vechime chiar daca nu lucrezi. Probabil vor sa te prosteasca.
Marius Pernes
Pagina legislativa
anasia spune:
marius, multumesc pentru lamuriri, chiar mi se parea suspect;
o sansa pentru Sosonica
lorellay spune:
Vezi..daca ai avut ceva cursuri sau specializari facute "pe banii lor"..sa nu-ti puna bete'n roate!
Sorana 18+ si Codrin 3 ani
Where there's a will there's a way!
http://community.webshots.com/user/lorellay15
maryion spune:
Buna!
Ma bag si eu in subiect!
Ceva asemanator.
Eu termin CIC-ul pe 14 iulie si firma la care lucram a dat faliment.
Ce fac? Eu unde ma duc?
Am alta posibilitate, dar legal ce fac? Cum trebuie sa procedez? Unde adresez eu o cerere de preaviz 15 zile? Eu nici nu am fost anuntata de situatia firmei. Fostii angajati de la respectiva firma au fost trecuti (cu voia lor) la alta firma, dar eu nu am fost anuntata, am aflat intamplator. Ce fac? merg in alta parte fara sa anunt pe nimeni, sau ... ?
Multumesc pt raspuns!
Mary mamica lui Darius-Theodor (14.07.2006)
www.flickr.com/photos/8471782@N02/2283877628/in/photostream/" target="_blank">POZE
marius spune:
Sa inteleg ca firma se afla in procedura (juridica!) de faliment?
Marius Pernes
Pagina legislativa
maryion spune:
Da. Asa s-a intamplat.
Fostul patron a decedat si a ramas fiica acestuia care are o firma impreuna cu sotul ei. Au transferat toti angajatii la firma cealalta si ma intrebam cu mine (care eram angajata acolo si 2 ani aveam contractul suspendat CIC) cum ramane.
Cum trebuie sa procedez?
Merg pur si simplu in alta parte?
Merg la ITM si imi transfer cartea de munca?
Ce fac?
Multumesc mult!
Mary mamica lui Darius-Theodor (14.07.2006)
www.flickr.com/photos/8471782@N02/2283877628/in/photostream/" target="_blank">POZE
marius spune:
Nu. trebuie sa reveniti la locul de munca sa va faceti lichidarea si reangajarea ori la cealalta firma daca eventual se considera o solutie sau in alta parte ... ma rog oriunde doriti. Insa trebuie sa reveniti pt acte la firma aflata in lichidare si sa va faceti desfacerea contractului de munca pe baza decizie de desfacere a acestuia. Eventual se poate aplica art. 65 alin. 1 daca nu ma insel din Codul Muncii.
Marius Pernes
Pagina legislativa