Aspirante optimiste > 20 (325)
Raspunsuri - Pagina 14
andra_b spune:
Mariaaaaaaaaaa si eu vreau teste de-alea!!!!!
Felicitari!
Pai acum tb sa iti schimbi semnatura, ca deja BB e venit! 
Ale 
------------------------------
Ai curaj pentru marile suparari din viata si rabdare pentru cele mici; dupa ce ti-ai terminat cu bine treburile zilnice dormi linistit. Dumnezeu este treaz.
------------------------------
http://tt.lilypie.com/DDxbp3.png
klaudiaG spune:
Buna Oana
si pe voi toate 

.
Maria felicitari inca o data!!!!! Sa dea DD sa fiti sanatosi amandoi (tu si
).
Anidaz ma bucur ca te simti mult mai bine
....sper sa-ti treaca cat mai curand.
Beatrice1982 spune:
PT klaudia si pt tooate fetele:
Histerosalpingografia – afla cauza problemelor genitale
publicat pe 19 Martie 2008
Tipareste | Trimite prin Y!M | Fii prima care comenteaza!
Histerosalpingografia (HSG) este o metoda de investigare radiologica (foloseste si o substanta de contrast hidrosolubila) a organelor genitale feminine utilizat#259; pentru a diagnostica si/sau trata anumite probleme ale uterului #351;i trompelor uterine. Aceasta metoda combina histerografia (examenul radiologic al uterului) cu salpingografia (examenul radiologic al trompelor).
In majoritatea cazurilor, HSG este utilizata pentru a vedea daca trompele uterine ale unei femei sunt blocate partial sau total. Blocajul trompelor uterine este o cauza frecventa de infertilitate.
Cand este indicata aceasta metoda de investigare?
Atunci cand la examenul clinic dar si in urma analizelor uzuale medicul nu poate identifica ce cauza sta la baza unor afectiuni genitale, el poate indica pacientei o HSG.
Aceasta metoda este indicata atunci cand pacienta sufera de tulburari menstruale, sangerari menstruale anormale sau intermenstruale, sterilitate sau atunci cand apar anumite simptome in urma unui avrot spontan.
Ce evalueaza HSG?
forma #351;i structura uterului. Poate evalua cauza unor avorturi spontane sau a unor anomalii congenitale la nivelul organelor genitale. Aceasta metoda mai este folosita si pentru constatarea unor afec#355;iuni genitale, precum #351;i a severitatii acestora: tumori, aderente, fibroame.
permeabilitatea (libertatea) trompelor uterine. In cazul in care acestea sunt obstruate (apare un obstacol) sau lumenul lor (interiorul tubui trompelor) este ingustat datorita unor infectii vechi, unor bride ce comprima trompele etc. ovulul nu mai poate strabate trompele pentru a fi fecundat si a se implanta in uter, astfel determina sterilitate. Aceasta metoda mai este folosita si pentru monitorizarea efectelor chirurgiei tubare.
orice cicatrice din cavitatea peritoneala (abdomen).
In ce consta pregatirea pentru HSG?
Histerosalpingografia examineaza organele genitale feminine cu vezica goala pentru o mai buna vizibilitate. Examinarea se face intr-un cabinet radiologic ambulator. Medicul introduce in vagin o canula cu care va injecta substanta de contrast hidrosolubila ce va opacifia mai intai colul uterin, apoi uterul si mai tarziu trompele uterine. O astfel de investigatie dureaza aproximativ 30 de minute.
Ideal aceasta investigatie se face dupa terminarea menstruatiei, dar inaintea ovulatiei, intre ziua 8 si 12 a ciclului menstrual, aceasta pentru a fi siguri ca nu exista o saricna.
Este indicat sa luati un lazativ cu o seara inaintea investigatiei pentru a goli colonul astfel incat sa asigurati o mai buna vizibilitate.
Dimineata, pentru a fi sigure ca nu sunteti insarcinate, ar fi bine sa faceti un test de sarcina.
Inaintea procedurii unii medici indica pacientei sa ia un analgezic (ibuprofen cel mai adesea, spre exemplu Nurofen) si un antibiotic inainte cu jumatate de ora si apoi inca unul dupa interventie.
Este de preferat sa veniti insotite, caci nu este indicat sa conduceti dupa aceasta investigatie.
Inaintea investigatiei veti fi rugate sa mergeti la toaleta pentru a elibera vezica urinara, mai apoi suntei indrumate spre un salon unde va dezbracati definitiv si va imbracati intr-un halat special care permite toate manevrele investigatiei. Nu trebuie sa pastrati bijuterii, telefon sau orice alte obiecte metalice care ar putea interfera cu razele X. In general aceasta metoda nu este dureroasa, cel mult provoaca un discomfort de moment.
Ce trebuie sa spuneti medicului inaintea HSG?
- Va trebui sa il anuntati in privinta oricarei boli recente pe care ati avut-o la nivel genital, precum si in antecedente.
- Orice boala cronica de care suferiti
- Medicatia din ultima luna si din prezent
- Orice alergie pe care o aveti
Cand nu se efectueaza HSG?
In cazul unei infectii vaginale acute sau a unei BTS netratate, in cazul unei infectii pelvine cronice
In caz de sarcina
Alergii la substanta de contrast
Sangerare uterina abundenta
Este dureroasa aceasta procedura?
HSG nu este dureroasa, maxim poate produce un discomfort la introducerea cateterului #351;i injectarea substantei de contrast. Puteti avea si o usoar#259; iritatie a peritoneului resimtita ca o durere abdominala joasa de intensitate redusa si care nu dureaza mult timp.
Una sau doua zile veti avea:
o scurgere vaginala cleioasa, lipsita de miros, datorita eliminarii substantei de contrast injectate. Nu folositi tampoane intravaginale.
crampe abdominale;
ameteala, senzatie de lesin, greata;
sangerare vaginala usoara.
Ce efecte adverse poate avea HSG?
In general efectele secundare sunt foarte rare si cele grave se refera la alergia produsa de substanta de contrast. Tocmai de aceea este bine sa informati medicul despre substantele la care va stiti deja alergica. Alte complicatii pot fi:
Infectii pelvine
Leziuni ale uterului
Durere abdominala severa;
Sangerare vaginala abundenta;
Febra sau frisoane;
voma;
lesin.
http://http://tt.lilypie.com/6apwm7.png
POZELE LUI BEA
http://s278.photobucket.com/albums/kk109/Beatrice1982/
Doamne da-ne un
sanatos!
Beatrice1982 spune:
fetele eu nu am dormit de 28 de hore au trecut si nu mai vad nici monitorul asa ca sa ma scuzati da cad ca si-un erou in pat si nu stiu cand ma trezescccccccccccccccccc
MARIA felicitariiiiiiiiiiiiii
eu zic la toata lumea gravida de pe forum sa ne invete si pe noi cummse fac copii si cand colo nimeni nu stie sa imi zica ce si cum...asa ca :CONCLUZIE::::::::::::ca nici ne exista ora de "dirigentie" pt asa ceva ca , at cand e momontul vine de la sine da problema cea mare e : CAND E MOMEEEEEENTUUUUUUUUUUUUUUUULLLLLLLLLLLLLLL?????????????????????
felicitari maria fa-ti programare la mediccccccc
klaudia eu vineri la 15.30 sunt programata la HSGGGG
sa vedem ce o mai fi si aia..............
o zi placuta si.................pupaceli din parteam mea la toate.
anidaz e ok ca nu te mai doare asa tare si nu la ce te-ai ganditttttttttttttt
paaaaaaaaaaaaaaa
DORMMMMMMMMMMMMMMMMMMM
http://http://tt.lilypie.com/6apwm7.png
POZELE LUI BEA
http://s278.photobucket.com/albums/kk109/Beatrice1982/
Doamne da-ne un
sanatos!
cristi_2003 spune:
bea - se pare ca la multe fete momentul a fost in concediu
sau ca la mine cand am zis si noi asa la intamplare sa incercam, fara sa ne batem prea tare capul
11+
http://bd.lilypie.com/z4XWp3.png
klaudiaG spune:
Bea 
mercix mult esti o dulce 

.
Sa ne spui si noua cum a fost la HSG 
si sa dea DD sa fie totul bine.
Somn usor!!
yubi spune:
Buna dimineata
Anidaz , bunicii mei stau in Cuvin (com. Ghioroc) si o sa te anunt inainte de a pleca in concediu
Maria felicitari pt. bebe ,sa ai parte de o sarcina usoara
Bea ,uite asa se fac bebei -
dar sa nu mai spui la toata lumea
Un
pt. toate fetele.
kitzy spune:
Neata!
Noi acuma am venit din parc, am fost acolo de dimineata buna.
Sorvint multumesc de complimente!!!
Oana toata lumea a zis ca am fost serioasa, si au iesit cam naspa pozicile.
www.flickr.com/photos/11356870@N07/sets/72157604728702923/" target="_blank">Poze Diana
www.youtube.com/watch?v=L05Y1MeutPA" target="_blank">Montaj Diana
Povestea nasterii
www.flickr.com/photos/11356870@N07/sets/72157605771628637/" target="_blank">Poze nunta
de
Diana (24.04.2008)
oanaiacovita spune:
Kitzy, eu te-am admirat si nu am bagat de seama calitatea pozelor si seriozitatea ta...
Ai avut o rochie super draguta si era normal sa fii serioasa, doar era un moment important...
Oana
Un
pentru noi
noi2
Speranta moare ultima...
Maria_K spune:
Beatrice iubita
e cam naspa cu momentul. e a doua oara cand raman gravi aplicand aceeasi metoda :
in fiecare zi, cal tarziu la 2 zile.
deci.... ce nu fac medicamentele, face "antrenamentul".
Spor! ![]()
Maria
vine bb?
Pozele noastre