Ce credeti?
Ce credeti ca se intampla cu sufletul copiilor care mor in burtica?
Am facut avort obligatoriu la aproape cinci luni, ca era bebele mort si deja ma infectasem...
ma tot intreb ce face el acolo sus, caci sper ca e la Domnul. Ma rog sa fie la Domnul. Sa fie mangaiat, iubit si alintat.
PS: Nu vreau ca subiectul sa se extinda in cearta, fiindca avem pareri diferite. Fiecare sa spuna parerea lui fara aciditate:)
Doresc si ideile ortodoxe(si nu numai), sa apara caci sunt ortodoxa si m-ar interesa sa le aflu. Multumesc mult pentru intelegere.
Andrei si Adriana
Raspunsuri
gabytza25 spune:
draga mea, nu te mai chinui atat gandindu-te. Dumnezeu l-a luat la el cu un anumit scop... toate au o randuiala in viatza asta. Incearca sa fii puternica sa treci peste asta, si sa fii convinsa cu puiul tau a iubit-o pe mami din tot sufletul si are grija de ea de acum incolo.
eu una nu sunt de acord cu avorturile, insa in cazul tau, probabil ca nu ai avut nicio alta putere, obtiune.
te pup, sa auzim numai de bine, si ai grija de tine
eugcem spune:
Doamne ajuta sa treceti cu bine peste tot!
Uite ce am gasit la urmatorul link:
http://www.dervent.ro/scrieri.php?cID=scrieri-art-avrt&rID=scrieri-art-avrt-Despre_Avort_cu_Parintele_Cleopa&show=true
Copiii care mor nebotezati, din motive independente de vointa parintilor sau a preotilor, se pot considera partasi la botezul dorintei, ca si dreptii Vechiului Testament, sau prin analogie cu vindecarile facute de Iisus Hristos la rugaciunile parintilor sau ale prietenilor. Caci Dumnezeu nu pedepseste pe cel nevinovat, ci dimpotriva, caci El a creat pe om spre fericire. Totusi, parintii copiilor se vor spovedi si li se va rândui canon potrivit cu grija sau nepasarea lor. Adica sa boteze sau sa creasca un copil sarac, sa viziteze un loc sfant, sa faca milostenie, sa faca metanii, sa tina post etc. Iata ce spune Sfântul Chiril al Ierusalimului în Cateheza a III-a, cap. 10: "Daca cineva nu primeste botezul, nu se mântuieste, afara numai de mucenici care primesc împaratia si fara de apa ( botez). Mântuitorul, când a mântuit lumea prin Cruce si când I s-a împuns coasta, a slobozit sânge si apa, ca sa se boteze cu sângele Lui cei care se boteaza în timpul persecutiilor. Mântuitorul numeste mucenicia botez, caci zice: (Marcu 10, 38). "Mucenicii si-au facut marturisirea de credinta, facându-se priveliste lumii, îngerilor si oamenilor" (I Corinteni 4, 14). Sinodul VI Ecumenic în canonul 83, spune: "Cei morti nu pot fi botezati, dupa cum nu pot fi nici împartasiti". Deci copiii avortati, nascuti fara de vreme, pierduti fara voie, sau care mor îndata dupa nastere, fara a primi botezul, nu pot fi botezati nicidecum dupa moarte, pentru ca nu mai sunt vii. Nu pot fi pomeniti nici la biserica, pentru ca nu sunt botezati si nu au nume. Ei nu sunt membrii Bisericii lui Hristos. Pentru cei ucisi de parinti cu voia lor, întreaga raspundere ramâne asupra parintilor. În Pravila Bisericeasca a Arhimandritului Nicodim Sachelarie, cap. 178, citim urmatoarele despre acest lucru: "Pentru copiii avortati si care mor nebotezati nu se afla nicaieri învatatura, nici în Sfânta Scriptura, nici la Sfintii Parinti, fiindca viata oamenilor, atât a celor maturi, cât si a celor necrestini, este în mâna Facatorului lor, care nu poate fi obligat sa descopere toata iconomia providentei Sale muritorilor, nici sa cunoasca ceea ce nu le este de folos. Chemarea glasului Sau rasuna mereu în lume si cei ce aud au datoria sa raspunda, numai în masura de ei înteleasa si pentru ei data. De buna seama ca Dumnezeu nu pedepseste pe cei ce nu cunosc legile si mai ales pe copiii nebotezati. Ba, dimpotriva. El a creat pe om spre fericire si, deci, copiii care n-au putut folosi libera lor vointa si putere în virtutea scopului pentru care omul a fost creat, El îi fericeste pentru existenta lor, asa cum si ei Il lauda pentru aceeasi existenta nevinovata si frumoasa creatiune naturala. Astfel, ei sunt rânduiti la fericirea naturala a existentei, dar nu la cea a rasplatirii dupa merite, întrucat nu au fapte virtuoase".
Eugenia si Nicolae mic (18 iulie 2006)
szivarvany spune:
Sufletul lui bb este acolo sus, langa ceilalti ingerasi fara de pacat !
Daria & GIULIA(2004 08 16) arta la 3,4 ani dans la 3,9 ani 1 2 3
malla spune:
V-am cititi pe toti, multumesc de raspunsuri.
PS: Intr-adevar avortul a trebuit sa il fac, alta solutie nu am avut, fiindca bebele murise de vreo saptamana si era deja putrezit(din spusele doctorului).I-am vazut manuta si era maronie, zicea doctorul ca ar fi trebuit sa fie roza daca ar fi murit mai devreme... cica infectia era mare...In fine, nu stiu.
Andrei si Adriana
kariguld spune:
adinell, bine ca ai scapat cu bine din acea incercare! si eu cred ca sufletul unui copil ne-nascuti se duce in sus , la cer....
am pierdut si eu doua sarcini, la fel stopate din evolutie, avorturile au fost cumplite, groaznic de dureroase...
Kari
balaioara spune:
Eu am pierdut un bebe in luna a 3 a. Au trecut sase ani, si ma gandesc ades cum ar fi fost. Am devenit anxioasa, am o teama de moarte accentuata, mai ales de cand s-a nascut fetita, si aceasta sarcina fiind cu iminenta de avort. Dar stiu, simt, ca toate lucrurile, bune si rele duc spre un sigur loc, sper o singura finalitate, cea sortita mie.
chris27 spune:
Album foto | Slideshow
excursie
www.sonia.as.ro/" target="_blank">ajutati o fetita minunata!
casuta noastra
chris27 spune:
EU CRED CA S-A FACUT INGERAS!...Imi pare rau ca nu am stiut cand s-a intamplat...as fi vrut sa fiu(intr-un fel,oricare)aproape de tine!...Si daca nu-i prea tarziu......sunt aproape de tine!...eu nu mi-am gasit (inca)identitatea religioasa...Dar ,cred cu tarie in bine,in frumos ...si intr-un D-zeu care nu ne judeca dupa frecventa cu care sarutam icoanele!...
Album foto | Slideshow
excursie
www.sonia.as.ro/" target="_blank">ajutati o fetita minunata!
casuta noastra