Dulceturi si papanasi de sept-oct (160)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Roxali spune:

Multumim Luy de urari

Inca ma ai delectez cu pitici de la noi...Yaia,Cristhina,Luna.

Bine ai venit Ppanash

Marunzescu i-au telefonat soacrei??...ca au pierdut italieni

E cald si pe la noi,noroc ca in casa avem super racoare...mai nasol e iarna ca nu bate soarele aproape deloc.

Rox te-a speriat Andreiutul...sti tu prea bine ca asta e doar inceputul...cate "sperieturi" vor mai fi??

Ali , Sonia 22.10.07 si Enrico 8ani
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Sim, cand m-am dus eu cu copiii la pasapoarte la bord arata 40 de grade. Iar eu am mers o multime pe jos in soare, am tot avut drumuri de facut, si ma miram de ce ma simt rau.

Papanash, eu zic ca se va obisnui si fara tine, treptat treptat.

Gabitz, pai vestile sunt bune si fata este perfect normala. Mai bine gandeste-te numai la conced. Concediu placut si vreme frumoasa!

Rox ,
Alexandra Maria (10.02.2004) si Andrei Serban (31.08.2007)

Poze

Sa dam si noi o mana de ajutor! http://www.updown.ro/

Mergi la inceput

Azi am fost la pasapoarte, va scriu si voua ce si cum, desi s-a mai scris.

Le-am facut la Iorga pentru ca la noi era problema cu domiciile diferite. La cam 1 in corp C primesc numai familii cu copii, gravide si batrani si nu e mare coada. A durat maxim 20 min cu tot cu completarea cererilor si poze.

Copiilor le-am facut pasapoarte individuale pentru care am avut nevoie de:

- cerere completata de ambii parinti sau de unul singur cu declaratie notariala a celuilalt ca e de acord (noi asa am facut)
- taxele consulare si de pasaport: 32 RON si 65 RON;
- copie buletinul parintilor si buletinul unuia in original;
- copii si originale ale certificatelor copiilor.

Acolo se fac si pozele, si tot acolo se plateste si taxa de urgenta de 100 RON. Pasapoartele se dau in 2 ore, noi am ajuns dupa 5 si le luam maine dimineata - ma refer la regimul de urgenta. Nu stiu care e regula in regim normal, noua ne-a zis ca ar fi fost gata miercurea viitoare.

Pentru poza Andrei a stat in picioare pe scaun si va avea o poza super razacioasa. Cu Alex a mers foarte usor de data asta, de fapt se inghesuia ea la facut poze.

Rox ,

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisstiana spune:

Buna!
Am o mare problema. Sunt mamica de nov-dec.si am inceput marea diversificare acum 2 saptamani, cu cateva zile inainte de a implini 6 luni. Am inceput cu apa chioara, adica cu zeama de la supa de zarzavat( morcovi, dovleac, cartofi , pastarnac, patrunjel, telina si putina ceapa).La inceput a vrut si nu prea supa asta, dar ne-am obisnuit cumva cu ea.Cand a implinit 6 luni, am introdus piure de cartof(cartof cu putina apa ca sa devina ca o pasta fluida-esec total), ziua urmatoare piure de cartof amestecat cu putina zeama de la supa -esec din nou, apoi cartof amestecat cu putin lapte de la mine- esec, apoi cartof cu pastarnac-esec din nou. Avem deja 4 zile de cand incercam cu cartoful asta si nu vrea nici cum sa-l manance.Desi n-am insistat prea tare, in sensul de a-l forta totusi cand vede lingurita incepe sa planga si nu mai vrea nici zeama, care inainte o manca cu chiu cu vai.

Ce sa fac eu acum in continuare? Sa trec pe morcov simplu, dovleac simplu sau sa le combin intre ele, sa includ si cartoful? Ce sa fac?

Ma gandeam la o pauza de cateva zile(eu alaptand exclusiv, sa nu-i dau altceva decat lapte), dupa care sa incerc cu o noua leguma, iar daca nu merge atunci diversific masa de dimineata, adica las legumele la o parte(desi n-as vrea) si incep sa-i dau fructe. Offff, ce greu e inceputul.

Ma puteti ajuta cu niste sfaturi??

Mi-e teama ca daca incep sa-i dau fructele, nu mai accepta apoi legumele.

Mergi la inceput

Crisstiana, sigur ca poti face si o mica pauza. Dar daca nu ii place catoful poti sa ii dai orice alte legume din supa, poti sa i le pasezi pe toate, sa schimbi combinatia, sa faci supa crema si nu piure, etc. Numai prin incercari o sa gasesti ceea ce ii place. E prea devreme sa intri in panica, 4 zile nu inseamna nimic. Poate ii ies dintisori sau are alta suparare, in situatiile acestea diversificarea nu are nici un succes. Mult succes si rabdare!

Rox ,

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielle02 spune:

roxali as vrea eu sa am program mai scurt :((( nu prea sunt fete la scarbici,2 au plecat si trebuie sa ne impartim intre noi,e mai dificil,poate vine careva ca nu mai pot,e prea lung programul :((( schimbul de noapte termina la 7 dimineata,eu de la 7 la 3,apoi altcineva de la 3 la 11 si turul de noapte apoi, :(((

sa aveti o noapte linistita fetelor

pozici

danielle de Ebonee(02/10/2007)

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moldoveanca spune:

Salut fetele mi-e mila de voi si de copilasi pe caldurile alea.Imi amintesc cu groaza de vara trecuta.Noi stam ca disperatii afara toata ziulica,aici nu se stie cand mai prindem soare

teo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luy spune:

Sunt o mica domnisoara
Am costum, palarioara
Si sunt gata de plimbare
Daca nu-i caldura mare

Astazi avem de felicitat doua superbe domnisoare cu ochii albastri :
Yannisa de Marunzika
Aduta de greyeras

La mai multe lunitze ! , sa fiti sanatoase, voioase si rasfatate ( cu masura ) de parinti !

Luy, fericita mamica de Maria Teodora ( 25 august 2007 )

Poze puteti vedea in contul comun pe flickr/contacts

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cecilia L spune:

quote:
Originally posted by crisstiana

Buna!
Am o mare problema. Sunt mamica de nov-dec.si am inceput marea diversificare acum 2 saptamani, cu cateva zile inainte de a implini 6 luni. Am inceput cu apa chioara, adica cu zeama de la supa de zarzavat( morcovi, dovleac, cartofi , pastarnac, patrunjel, telina si putina ceapa).La inceput a vrut si nu prea supa asta, dar ne-am obisnuit cumva cu ea.Cand a implinit 6 luni, am introdus piure de cartof(cartof cu putina apa ca sa devina ca o pasta fluida-esec total), ziua urmatoare piure de cartof amestecat cu putina zeama de la supa -esec din nou, apoi cartof amestecat cu putin lapte de la mine- esec, apoi cartof cu pastarnac-esec din nou. Avem deja 4 zile de cand incercam cu cartoful asta si nu vrea nici cum sa-l manance.Desi n-am insistat prea tare, in sensul de a-l forta totusi cand vede lingurita incepe sa planga si nu mai vrea nici zeama, care inainte o manca cu chiu cu vai.

Ce sa fac eu acum in continuare? Sa trec pe morcov simplu, dovleac simplu sau sa le combin intre ele, sa includ si cartoful? Ce sa fac?

Ma gandeam la o pauza de cateva zile(eu alaptand exclusiv, sa nu-i dau altceva decat lapte), dupa care sa incerc cu o noua leguma, iar daca nu merge atunci diversific masa de dimineata, adica las legumele la o parte(desi n-as vrea) si incep sa-i dau fructe. Offff, ce greu e inceputul.

Ma puteti ajuta cu niste sfaturi??

Mi-e teama ca daca incep sa-i dau fructele, nu mai accepta apoi legumele.

Crisstiana si Mattia-Baietel (22.12.2007)

Parerea mea, este sa faci o pauza cateva zile, dupa care sa incerci morcov, apoi sa-l combini cu alta leguma(eu asa am inceput).Cartoful eu zic sa-l lasi pt mai tarziu, chiar printre ultimele legume si mai ales nu i-l da singur, combina-l cu dovlecel si morcov. Baiatul meu nu a acceptat cartoful la inceput, abia dupa 2 luni a papat cu placere cartoful in combinatie apoi simplu, iar acum intra in categoria alimente de baza.
Daca tot nu accepta legumele, renunta si incearca fructele dimineata. La mine asta a fost ordinea de introducere a meselor: la 10 fructele, masa de legume la ora 13, apoi cerealele( iaurt....) seara( la 18.30-19). Eu am respectat in masura in care s-a putut ora de masa.

Cecilia si Cristian Matei(07.09.2007)

poze noi

Mergi la inceput