praline belgiene (27)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns coracora spune:

Salutare fetelor!

Eu locuiesc in Olanda la doar aruncatura de bat de voi si m-am hotarat sa postez aici din simplul motiv ca PM-ul nu mi-e activat (prea putine postari banuiesc).
Tineam neaparat s-o salut pe Mihaela si sa-i urez vacanta placuta! Nu stiu exact daca-ti mai amintesti de mine, Mihaela, am fost la tine in vizita impreuna cu frate-meu, Ionel.Asta prin martie anul asta. Acum 3 saptamani am fost acasa in Romania si l-am intrebat de tine (pe frate-meu) si mi-a zis ca esti bine si m-a incurajat sa-ti scriu. Iata-ma facand-o.Nu am gasit alta cale, mai personala... Mi-am amintit doar de "cutia cu praline belgiene".
Va salut pe toate si va urez de bine, mult soare si cer senin toata vara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardeiash spune:

trebuie sa ti activezi singura pm-ul//

s-auzim numai de bine! si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns morgane spune:

Salutare, pralinute,
Ne-am intors de pe Transfagarasan, unde ploua cu spume noaptea si era in sorit ziua - dupa sufletul omului. Am urcat la cetatea Poienari, ne-am catarat pe Negoiu si Moldoveaanu, am coborat la Curtea de Arges s-o cautam pe Ana lui Manole, am ras si ne-am bucurat de timpul petrecut impreuna. Frumoasa tara mai avem. Poze pun, dar dupa ce ajung in BE. Am stat la o pensiune cu conditii foarte bune, condusa de un nene, painea lui d-zeu, care ne lauda, pe mine si pe sora mea, ca suntem bine educate (de restul nu s-a exprimat) si care avea lacrimi in ochi la plecarea noastra.
Cuptorul cu placinte mai exista, are si simigerie langa si mai trecem din and in cand sa ne amitim de vremuri trecute.
Mady si Ardeiash, am sa mai merg si o sa ma gandesc la voi.
Uitssem ca Ana e la mare. Parca zicea ca merge la Vama, nu?
Scumpilica, tu tot balonel esti? Mai ai putin si iti vei tine minunea in brate.
DANIELANA, iti urez cu intarziere LA MULTI ANI !!! sa te bucuri in fiecare zi alaturi de cei dragi si sa ramai la fel de frumoasa si de bine dispusa.
Oana, bine ai venit acasa. Nu stii cat de bine imi pare ca esti bine si cat de mult iti admir curajul si increderea in sine.
Pozele inca nu le-am vazut, dar cu siguranta ca le voi cauta, ca aud de parasute, chestii ...
Carmita, ieri am trecut prin Buc. sa-l lasam pe nepot acolo, merge la concertul lui Lenny Crevitz, si m=am gamdit la tine asa de tare incat ma asteptam sa-mi iesi in cale.
Bepii, bun venit acasa la pisoi ! Cred ca te astepta la usa.
Noi l-am lasat pe Bo la mama cat am fost la munte si ni s-a raportat ca plngea dupa noi in fiecare seara, de sarea camasa de pe el.
Pupizez, toata cutia si sa ne vedem cu bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mihaela1171 spune:

salutare pralinutze!
Bepii ai avut o vacanta pe gustul meu, zacut la soare + cocteil asortat; bravo, cred ca te-ai relaxat super; va doresc drum bun la intoarcere si tie petrecere frumoasa in RO.

Coracora bine ai venit printre noi ; bineinteles ca imi amintesc de vizita voastra impreuna cu Ionel, si chiar si acum imi pare rau ca nu ati putut sta mai mult; sper ca data viitoare sa nu mai fiti pe fuga; mergeti in RO in concediu? salutari si pupici amandorura

Morgane sincera sa fiu, abia astept sa vad pozele din RO, si sa-mi amintesc mirosul padurilor noastre, si locurile minunate pe care intradevar le avem; Transfagarasanul a fost una din destinatiile 'tineretilor' noastre, si avem foarte multe amintiri frumoase de acolo; ma bucur foarte mult pentru voi, sunt convinsa ca aveti o vacanta minunata.

Multumiri si recunostinta vesnica Ninei care mi-a ajutat familia oropsita si parasita in BE, eu fiind in deplasare, dupa ce am incurcat rau neste chestii socoteli; pupici si drum bun in tara

Fetelor care ati fost /sunteti /mergeti in RO va invidiez de nu se poate, tare tare, si acum imi pare tare rau ca nu mi-am mai pastrat cateva zile de CO si pentru o scurta vizita macar; asta este, se pare ca nu mi-am negociat bine durata CO ;

Deci, casa este un camp de lupta, un labirint de haine, si lucruri de pus la loc, copilul ofteaza dupa nnany care a plecat astazi dupa o luna de stat la noi, sotul ofteaza dupa .....chiar, de ce ofteaza? probabil ofteaza ca am venit din deplasare
Deci, maine ne indreptam spre destinatii mai insorite (sper) si va doresc tuturor sa aveti parte de zile minunate, o sa-mi lipsiti, si sper sa gasesc variante sa mai intru totusi pe forum si sa va citesc.
Pupici tuturor!

Mergi la inceput

fetelor va pup!

imi pare rau .. ca incep asa de luni dimineata cu o veste asa de trista. .insa am fost ieri in Leuven la un baietel in spital si mi s-a rupt sufletul in mii de bucatele. are nevoie de ajutor, nu au bani suficienti ..
daca puteti ajutati-i .. sunt tare amarati..

va scriu concluziile mele transmise pe rombel..

Dragii mei,

am mers si eu sa-i vad pe Catalin si Corina la spital si vreau sa va spun sincer ca il inteleg abia acum pe Valentin pentru subiectul deschis despre nepasare http://www.rombel.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=4199&start=0 .
Corina este o fiinta minunata si nu stiu cum de mai are putere sa reziste intre 4 pereti singurica, doar cu Catalin si din cand in cand cu cu Talida cea cu suflet mare. Vreau sa te felicit Talida pentru tot, tot ceea ce faci. Chapeau !

Corina este o mamica a 2 copii ce provine dintr-un sat la cativa km de Ploiesti. Va dati seama ce inseamna pentru ea sa fie plecata de acasa atat de departe si sa auda vorbind in jurul ei orice alta limba decat cea romana. Ii este dor de celalalt copilas pentru ca a fost nevoita sa-l lasa acasa pentru a putea fi langa Catalin. Of !
Nu l-a mai vazut de 2 luni jumatate iar la telefon isi poate auzi familia nu foarte des din cauza faptului ca nu are bani suficienti.

Intamplator i-am deschis frigiderul din camera spitalului si vreau sa va spun ca tot ce am putut vedea in el erau cateva rosii si o bucatica de branza . Iarta-ma Corina ca spun asta, insa m-a durut sufletul sa vad cat te sacrifici pentru copilasul tau si nu pot sa-ti uit privirea cand mi-ai spus ca nu ai nevoie de multa mancare ! eu nu puteam sa-mi sterg din minte imaginea altor frigidere intr-o tara occidentala !
Copilul datorita chimioterapiei nu poate manca decat iaurt , si pofta de mancare nu au nici unul nici celalalt.

Nu o cunosteam pe Corina pana astazi… insa cand ne-a vazut in cadrul usii parca avea aripi! Am simtit-o aproape sufleteste si se agata parca de fiecare cuvant pe care-l ziceam, doar pentru ca vorbeam romaneste ! in camaruta aceea simpla plutea atata caldura... si dragoste de mama cum rar mi-a fost dat sa vad ! Am simtit durere si suferinta in glasul ei …. si spaima ca trebuie sa mai stea luni bune in spital pentru tratament, departe de familie si celalalt copil .. dar fericita ca i s-a dat o sansa copilului ei ! o sansa ce o putea avea in Romania.. daca erau ajutati la timp. Medicii au asigurat-o ca baietelul ei se va face bine.. ceea ce nu se mai poate face pentru el .. sunt ochii. Acum 3 luni Catalin si-a pierdut vederea. De atunci este intr-o stare apatica.. nu intelege ce i s-a-ntamplat si cand va revedea culorile.

Dragilor : daca este careva printre voi care poate ajuta un copil de 4 ani sa inteleaga ca ceea ce i se-ntampla este permanent .., nu ezitati sa o faceti ! nu stiu cum se poate face asta cat mai bine! atat mama cat si copilul au nevoie de ajutor de specialitate. Amandoi trebuie sa se obisnuiasca cu aceasta stare ! i-a luat valul cu chimioterapia si alte tratamente.. insa pierderea vederii lui Catalin este un handicap pe care amandoi trebuie sa-l inteleaga ! Trebuie ajutati sa treaca peste asta !

Am plecat cu sufletul spart in mii de bucatele si nu l-am putut privi pe Catalin in ochi… noroc ca am avut inspiratia sa-l iau pe sotul meu care i-a luat manutele lui Catalin si l-a ajutat sa pipaie leul ce tocami il primise.. ca sa-i dea putere : asta e labuta, asta e coada, asta e coama..

Acordati pe CAMPUS GASTHUISBERG , Herestraat 49 , 3000 Leuven, 5 minute din viata voastra si veti primi un zambet de mama si o inima calda de 4 anisori pe tava ! Doamne ajuta !

donatiile le puteti face aici

CORINA MONICA BOBARU

Pentru Belgia : 745-0199943-95

Pentru transfer european : IBAN BE76 7450 1999 4395
BIC KREDBEBB

pentru Romania : BANCATRANSILVANIA
BOBARU VASILE VIOREL
RO47BTRL03001201L36952XX

multam fain!

Mergi la inceput

si ceva care sa va unga pe inimioara// minca-o-ar mama http://www.rombel.com/modules.php?name=News&file=article&sid=1570&mode=&order=0&thold=0

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadyG spune:

Ardeiash, Dumnezeu sa te binecuvanteze ,pe tine si pe intreaga ta familie,sa va rasplateasca inmiit marele gest pe care l-ati facut!
M-ai lasat fara cuvinte, sincer.

Am citit pe rombel de cazul asta si am plans cand am citit.
In week-end am discutat si noi despre ei, ne-am gandit sa mergem, vrem sa trimitem niste bani, pana la urma nu ne-am dus din cauza unor probleme (care acum mi se par ridicole).

Deci tu ,cu toate ca ai tu problemele tale de rezolvat,ti-ai facut timp pt niste oameni aflati in suferinta.Ma inclin in fata ta si ar trebui sa luam cu totii exemplu de la tine.

Ce sa mai zic, sanatate si numai bine va doresc !

Haideti sa facem si noi ceva pentru ei,sa strangem niste banuti,fetelor!Eu cred ca putem face o diferenta in destinul lui, cat de putin am da fiecare si tot e ceva!

Doamne ajuta-l pe Catalin!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns an-k spune:

buna fetele,

scuze ca intru cam rarut pe aici si atunci cand am nevoie. Ufff imi fac mea culpa si tot odata vin cu o intrebare:
Doresc sa obtin cetatenia Belgiana (atat cat o mai tine ca astia nu se mai impaca), imi trebuie act doveditor al cetateniei romane si certificat de nastere. Primul stiu ca il iau de la ambasada dar al doilea deja l-am dat la primarie cand m-am casatorit si a ramas la ei. Mi-a spus o prietena ca se poate obtine de la un minister dar nu mai stie exact sa imi explice. Stie cineva de unde pot obtine certificatul de nastere?
Astept raspunsuri cu interes.

Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ror spune:

Morgane, bine ai venit. Concediul se pare ca a fost minunat. Tanjesc si eu dupa un concediu activ in care sa vad colturi de tara. Insa la mine se va rezuma alergand pe la rubedenii sa le vad. Pe de o parte imi face placere, dar pe de alta mi se pare extrem de obositor.

Maducule, pupici la toti, in special lui Domi.

Ardeias, frumos gestul si implicarea. Admir oamenii cu inima mare.

An-k, cei de la primarie iti pot spune exact de unde poti procura o copie a certificatului de nastere. El este in dosarul cu toate actele ce au fost necesare ptr realizarea casatoriei. Tot ei iti vor da o hartie cu toate documentele necesare si pasii de urmat ptr a le obtine ptr dosarul de naturalizare. Bafta!

Miha, ce-ti face fetita curajoasa? A scapat de problema maselutelor?
Concediu placut.

Bepiilina, bine ai venit Vreau si eu la cafea Intre 4 si 7 august sunt libera si incerc sa ma pregatesc de plecare pe meleaguri natale. Deci daca e cineva disponibil sa vina in Antwerp, sau ma deplasez eu la capitala.... Lui Ardeiash i-am promis deja o intalnire, acum ramane sa ma si tin de promisiune.

Carmenut, tu ce faci fetita? Ai venit din RO?

Si graviduta nastra ce face? Ai intrat pe ultima suta de metri. Nastere usoara si sa ne vedem cu bine.

Miri, Oana, Nina, Ana, Danyelana si pupici fetelor!!!!

Ror

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmita_baby spune:

A nascut Daniela ieri in jur de 1 noaptea i s-a rupt apa, iar azi dimineata la ora 10 a nascut, un bebe de 3465g
Daniela si Jos va felicit din toata inima!!!!
Sebastian tu esti bucuria, mandria si lumina ochilor din cap a parintilor tai, sa le traiesti si sa le incalzesti inimile cu dragostea si dulceata ta in fiecare zi

Mello motanelul iubit

Mergi la inceput