cockteil fructe de mare!
Raspunsuri - Pagina 2
Lorelai spune:
Citat: |
citat din mesajul lui kariguld fructe de mare gatesc si eu!!!! se lasa sa fiarba vreo 20-30 minute, (scrie si pe unele pungi). se pune oregano mai mult, ca sa aiba gust! |
eu le calesc in ulei de masline 3-5 minute si apoi le amestec cu pesto (sau alt sos de paste) si le pun peste paste sau orez.
poti sa mai faci supa (seafood chowder), iese delicioasa.
puisorul spune:
Lorelai, sa ne dai reteta de supa. Nu am mancat decat la restaurant dar imi place foarte mult.
Ani de Stefana (23.01.2008)
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Lorelai spune:
Citat: |
citat din mesajul lui puisorul Lorelai, sa ne dai reteta de supa. Nu am mancat decat la restaurant dar imi place foarte mult. |
New England Clam Chowder
2-3 felii de bacon, taiate mici
o cepa mica tocata
2-3 cartofi portiviti, taiati cuburi
2 bete de telina, tocate
1 morcov, tocat
1 cutie de baby clams (sau o punga de mixed seafood)
chicken stock (supa de pui)
half&half (smintina dulce 10%)
lapte
Baconul se pune in oala si se prajeste un pic pina iese grasimea. Se da deoparte si grasimea se arunca aproape toata. In aceeasi oala se calesc legumele 2-3 minute dupa care se adauga scoicile (seafood mix-ul) si se acopera cu chicken stock. Se fierb cam 15-20 minute (pina legumele sint moi). Se paseaza un pic cu lingura, oricum cartofii se sfarima la fiert. Iese ceva foarte gros dar se adauga lapte si half&half si se subtiaza. La sfirsit se pune inapoi baconul in oala.
Pofta buna!
principe spune:
cockteil din fructe de mare:
shrimpi,octopus,sepie.. fierti cateva minute in apa cu sare sau inabusiti intr-o lingura de ulei in care se pune un parf de sare si apoi ametecati cu diferite sosuri: roz(sos tomat, maioneza si lamaie)sos nemtesc (maioneza castarvete murat) sos de usturoi(maioneza usturoi,patrunjell lamaie)se serveste in cupe si cu felii de lamaie.
Mata Emma lupta iar cu cancerul
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?i