Muraturi, dulceturi, conserve de tot felul! (3)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alinusha06 spune:

dar cea de nuci verzi cum sa fac sa o leg bine?ca nu pre aimi iese si imi place asa de mult.
daca un vot ne veti da va vom invita la o cafea cand premiul il vom ridica



http://www.reclama ilegala - conmsidera acesta un avertisment/concurs/participant/Oprescu-florentina-233.html click pt un vot va rugam mult. multumim
Flori mami de Bianca (29.05.2006)si acum de Madalina (04.03.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorellay spune:

De ce mi s-au "molesit" toate....
Am pus "salata de august"..asa se numeste..rosii, ardei gras, castraveti, dovlecel cu pikant fix...arata super..dar sunt "fleasca"...de ce?

Sorana 19+ si Codrin 3 ani
Where there's a will there's a way!


Poate va place...www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Mirese cu stil si farmec&page=3" target="_blank">sunt...lo1.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia1977 spune:

reteta de castraveti in otet pt borcane de 800g:
-se aseaza castravetii in borcan dupa ce au stat in apa macar 12h
-se adauga piper boabe, mustar boabe, morcov rondele, ceapa pestisori
-1 lingurita de sare si 1-2 lingurite de zahar
-se torna otet pana la marginea modelului de la baza (cam de 1,5-2cm inaltime)
-se completeaza cu apa pana se umple borcanul si se pune capacul
-se pun pe aragaz in oale cu apa, ca pt sterilizat, doar ca nu se lasa sa fiarba, ci se tin pe foc doar pana isi schimba culoarea

dupa ce faceti in borcane de 800 puteti adapta ( la scara) si pt alte dimensiuni de borcane


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia1977 spune:

e vorba de schimbarea culorii castravetilor, sper ca ati inteles

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luny spune:

dragelor, cum faceti gemul de caise?..vreau si eu o reteta, pls!

LUNY, mami de bebe MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)


Life is to precious to worry about stupid Shit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

eu fac gemul de caise cu gelfix. pun cam 600g de zahar la fiecare kg de fructe (cantarite fara samburi). si dupa aceea respect reteta de pe pachet, fiert, pus amestecul cu gelfix, fiert inca 5 minute si pus in borcane. imi place sa il fac cu gelfix pentru ca se fierbe mult mai putin gemul si isi pastreaza culoarea frumoasa (fara el foarte rar mi-a iesit asa).

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luny spune:

roxana, mersi..eu deocamdata am pus zahar pe ele, si samburii i-am pus acolo, si lasa zeama..il las la frigider pana diseara, cand le pu la fiert putin, apoi la cuptor..sper sa fie bine asa.

LUNY, mami de bebe MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)


Life is to precious to worry about stupid Shit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Cand punem bulionul?
dalina2x2
Trimis la - 22/07/2008 : 00:50:23
--------------------------------------------------------------------------------

Fetitelor mele le place la nebunie supa-crema de rosii pe care, iarna, o fac din bulion.

Am intrebat in stanga si-n dreapta si am primit raspunsuri diferite.
Cand e mai potrivit sa punem bulionul? Cand sunt rosiile de gradina cele mai coapte si gustoase?

Si, daca tot suntem aici, imi puteti spune si cum se face, pe pasi? (sunt o gospodina cam incepatoare... )

Multumesc!

dulcetica
Trimis la: - 22/07/2008 : 13:07:36
--------------------------------------------------------------------------------

Eu cred ca oricind sint coapte bine se poate face.Procedura este cam asa,nu ca as fi facut vreodata:se trec rosiile prin separator si apoi se fierbe ce rezulta.Probabil se pune in borcane si se sterilizeaza.Posibil sa poti pune la fiert diverse arome, sa iasa cu vreun gust special(oregano ,dafin ,piper,etc.).
Succes!

dulcetica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

quote:
citat din mesajul lui lorellay

Stie cineva cam dupa cat timp sunt gata muraturile puse cu pikant fix?

Sorana 17+ si Codrin 3 ani
Where there's a will there's a way!
http://community.webshots.com/user/lorellay15


A facut maica-mea castraveti cu timpenia asta si nu ne-a placut deloc gustul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michela09 spune:

reteta de castraveti in otet pt borcane de 800g:
-se aseaza castravetii in borcan dupa ce au stat in apa macar 12h
-se adauga piper boabe, mustar boabe, morcov rondele, ceapa pestisori
-1 lingurita de sare si 1-2 lingurite de zahar
-se torna otet pana la marginea modelului de la baza (cam de 1,5-2cm inaltime)
-se completeaza cu apa pana se umple borcanul si se pune capacul
-se pun pe aragaz in oale cu apa, ca pt sterilizat, doar ca nu se lasa sa fiarba, ci se tin pe foc doar pana isi schimba culoarea

dupa ce faceti in borcane de 800 puteti adapta ( la scara) si pt alte dimensiuni de borcane


iulia

Aceeasi reteta pt. castaravetii in otet o folosesc si eu, si ies f. buni. Deasemenea mai pun castraveti bulgaresti, care si aceia sunt nemaipomeniti.
Mihaela


Mergi la inceput