Livada in sarbatoare:cirese de mai-iunie 2006 (69)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CamiM spune:

Miki multumim.Intr-adevar am pus poze dar pe picassa.

Cami - mami de de mai: Sofia Alexandra - 2006 si Sabina Adriana - 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abibrinza spune:

La multi ani tuturor Mariilor!

Cami, Sabinuta a crescut tare mult.O ridici deja in fundulet?

Eu sunt trista ca mi-am trimis copilul cel mare in vacanta la bunici.In felul acesta sper sa treaca mai usor peste caldurile care nu ne mai lasa sa iesim din casa.In plus a inceput sa si tuseasca.O sa se descurce ca e si cu mama si cu socrii, la munte e un alt aer.Victor va merge la cresa din septembrie si m-am gandit ca iesirea asta, cu alintul aferent al bunicilor, ii va usura trecerea spre mediul de la cresa, departe de parinti si fratior.

Arabela, mama lui Victor si a lui Mihai
www.flickr.com/photos/11775702@N07/" target="_blank">poze
www.flickr.com/photos/27370307@N06/?savedsettings=2550155157#photo2550155157/" target="_blank">Saru Dornei 2008

Mergi la inceput

Arabela imi pare rau ca esti trista - nici nu vreau sa ma gandesc cum o sa fie cand le-oi lasa pe fete sa plece undeva fara mine..trebuie sa ma educ intai pe mine si apoi pe ele..tu esti cu un pas inainte.
pe Sabina nu avem de ales ca nu mai vrea sa stea culcata nicicum, daca sta singurica in camera la ea in patut si se uita la carusel mai e cum mai e asa cateva minute dar daca ne aude pe noi sau o vede pe Sofia e jale vrea numai in fundulet sa vada si ea ..

zic si eu la multi ani Mariilor!!

- si fiindca sunt Marie multumesc frumos Arabela!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andruskandu spune:

Carmen (carminabulina) a nascut duminica trecuta (10 august), o fetita!

Sa-ti traiasca si ! Sa ai parte numai de bucurii alaturi de cei doi ingerasi, Carmen!

Andreea lui Andreiut Puiut 11.06.2006

Mergi la inceput

Felicitari Carmina!! sa va traiasca papusica!! Refacere rapida si usoara!! Mihnea sa iti traiasca "fratioara"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns virgi spune:

Salutare livada!

Am tot dat vina pe vacanta, dar se poare ca livada noastra s-a restrans.
Am dat intamplator peste un post scris de Doroty. Lumea e activa, dar in alta parte

Cami - multumm frumos! Cred ca ar trebui sa ne facem un caiet pentru toate perlutele astea. Cred ca ne vom distra pe cinste anul asta. Daca-as scrie aici tot ce aud de la ea intr-o zi, as umple o pagina.

Mare avantaj aveti ca traiti intr-o tara normala, cu biserica, cu prieteni romani, cu stiri intr-o limba cunoscuta, cu mancare wetern etc. Se pare ca voua nu va lipseste nimic acolo. Eu deja bat din picioare sa-mi iau biletul pentru Romania. Vreau musai anul asta sa facem sarbatorile acasa. Sa vina Mos Craciun, sa fim si noi in rand cu lumea. De 4 ani n-am mai vazut zapada. So, acum caut sa vedem unde si cum ne vom petrecere sarbatorile in Romania.

Wapi - daca ai bona, nici nu se merita sa-l lasi la gradi sa doarma. 4 ore sunt ok pentru socializare. Totul e sa cauti o educatoare care sa-l iubeasca si sa aibe grija de el acolo. Restul: mancarea, spatiul, dotarile, studiile inalte ale educatoarelor, cred ca conteaza mai putin acum. Poate gasesti o gradi unde te lasa sa-i pui tu pachetel. La pranz il hraneste bona acasa si ai rezolvat problema.

Mihaela - no, pana la seul mergem 3 ore cu masina + un avion de o ora. Cand plecam in romania cel mai greu mi se pare drumul de la noi pana la seul si cel din Bucuresti pana la Galati. Drumul Seul- Bucuresti e o joaca, daca ai fi numai asta.
Da, Korea s-a dezvoltat economic spectaculos. Investesc totul in educatie. Copii lor merg dimineata la scoala de stat, apoi toti merg la scoli private + activitatile extracolare. Programul unui elev se temina de regula la 11-12 noaptea. Daca iesi la miezul noptii, vezi grupuri de copii, imbracati in uniforme care se intorc de la scoala. E ceva ce eu nu pot sa inteleg si sa-mi explic. Dar nici nu ma chinui

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns virgi spune:

Arabela - imi pare rau ca esti trista! de la noi. Sa stii ca Luana s-a simtit foarte bine cu buni. Daca as lasa-o in vacanta la ei, vreo 3 luni, s-ar simti excelent. Ar vrea ea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

Carmina Felicitari si cat mai mult laptic si multa sanatate.
Virgiai dreptate, uneori am impresia ca suntem 4-5 persoane care scriem. Ma uit pe la persicute, unde scriam inainte de a naste si migra aici , si la ele se deruleaza paginile in veselie.Pana si la mine la Sezatoarea Canadiana sunt mai multe persoane care scriu.

Asta e, atmosfera s-a stricat ...... Ramanem noi pe baricade.

Te inteleg, eu nu m-as duce in Romania, numai pt. ca trebuie apoi sa fac drumul pana la Bacau, 4-5 ore minimum. Plus ca mama mi-a interzis sa vin, ca ea a facut drumul si mi-a spus ca e o nebunie sa il fac cu un copil ca Marc. Si nici nu simt nevoia. Mai mult mi-ar place sa-i fac iar pe ai mei sa vina aici. Si in timp sa-i facem si pe ei rezidenti permanenti.Sa beneficieze si de asigurarea medicala de aici.

E nasol pt. tine ca esti intr-o zona prea asiatica. Poate gasiti vreun contract mai printr-o tara occidentala. In Canada ai avea suficienta zapada, dar si Europa n-ar fi rau.
Iar de scoli, totusi copii au nevoie sa se si joace, sa viseze, sa doarma, sa descopere carti si sa le citeasca linistiti. Nu esti de acord? dar oricum nu putem sa-i intelegem, asa cum nu-i intelegem nici pe Chinezi, japonezi, e alta civilizatie

[www.onetruemedia.com/shared?p=60647bcd025335118109e1&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 2 Ani

[www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze 2006-2008
www.dropshots.com/mikiion2008" target="_blank">filme si poze mai 2008-

Virsta Marc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abibrinza spune:

Carmina, felicitari pentru printesa!

Virgi, Cami, acum imi e bine, stiu ca lui ii trebuia sa se desparta un pic de tatal lui ca prea se alinta.Plus ca m-am odihnit si eu.E chiar usor cu un singur bebic mic, asa ca Mihai.

Legat de drumuri, mie imi plac caci Victor s-a obisnuit sa stea in scaun si nu prea comenteaza.Iar de acum, cu 2 copii, vom merge numai noaptea, e mult mai usor.
Legat de prezenta, am vazut ca am ramas putine, dar poate ne citesc mai multe fete si poate si taticul.

Hai sa va dau niste idei de jocuri, gasite pe net:

Arde vaporul!

Jocul se joaca pe un pat scund, pe un covor sau chiar pe un prosop mic intins pe jos, care va reprezenta „vaporul". Copilul dumneavoastra sta pe el. Cand strigati „Arde vaporul", copilul trebuie sa sara in „mare", adica in afara covorului, a prosopului sau a patului... Apoi strigati „S-a terminat!"sau „Te poti ineca!"si la acest semnal copilul revine cat mai repede posibil in interiorul „vaporului". Si tot asa... Bineinteles, puteti creste dificultatea accelerand ritmul sau repetand de mai multe ori acelasi ordin, jocul complcandu-se atunci pentru copilul dumneavoastra care trebuie sa evite sa se insele asupra comenzii.

Dupa auz

Puneti-I pe copil sa asculte sunetul unui clopotel, al unei sonerii, sau pur si simplu al unui cutit pe care il loviti de un pahar. Apoi legati-l la ochi. Pentru copil, jocul consta in a merge dintr-un loc in altul, cu ochii legati, urmarind numai sunetul clopotelului pe care il faceti cand in fata, cand la stanga, cand la dreapta si cand in spate... Este bine sa aveti pregatita o recompensa (o bomboana sau altceva) pe care sa i-o dati daca a reusit.

Baschet in camera

Pentru acest joc, este suficient sa aveti un cos si un ziar vechi. Faceti din cateva pagini ale ziarului o minge mare si puneti cosul pe o masuta sau pe un scaun (departe de orice obiect fragil, caci nu se stie niciodata...). Fiecare pe rand trebuie sa arunce mingea in cos, marindu-se treptat distanta de la care se arunca.

Cautare de comori

Joc ce se poate practica in timpul unei plimbari in parc, pe camp sau in padure. Cereti copilului sa va aduca patru obiecte diferite pe care le-ati definit vag: unul care sa fie rotund, unul care sa fie galben, unul care sa intepe si unul care sa poata pluti pe apa... Copilul trebuie sa memoreze lista, apoi sa plece in cautarea obiectelor respective. Dupa ce Ie-a adus, dati-i alta lista.
Unii copii vor dovedi (cu ingeniozitate) ca acelasi obiect poate corespunde mai multor conditii. dumneavoastra sunteti cel care decideti daca argumentele lui sunt valabile.

Comanda

Un joc de memorie si de vocabular. Cereti copilului sa execute o actiune simpla (de exemplu: „Du-te si pune mana pe masuta din sufragerie, apoi intoarce-te ). Dupa ce copilul a inteles, ii propuneti o alta actiune, cu doua instructiuni in loc de una: „Du-te si bate la usa camerei tale, apoi cauta o lingura si adu-mi-o." Jocul continua nu cu doua, ci cu trei instructiuni si asa mai departe... Jocul consta, pentru copil, in memorarea diferitelor instructiuni si executarea lor in ordinea indicata.

Cantecel cu lipsuri

Copilul este cu siguranta familiarizat cu doua sau trei cantece pe care i le cantati regulat. Incepeti sa cantati unul, dar intrerupeti-va din cand in cand in mijlocul unei fraze. Copilul trebuie sa continue cantecul din memorie.
In aceeasi ordine de idei, el este probabil familiarizat cu muzica din unele filme sau desene animate (cum sunt cele de Walt Disney, de exemplu). In acest caz, jocul consta in a-i fredona sau fluiera unul din aceste cantece (fara cuvinte), iar copilul va trebui sa ghiceasca din ce film provine cantecul.

Desen cu degetul

Desenati cu degetul un contur pe pielea de pe burtica sau de pe spatele copilului. El va trebui sa ghiceasca ce ati desenat. Bineinteles, pentru ca acest joc nu este prea usor (si speram sa nu se gadile!), aveti grija sa alegeti forme simple: un cap cu palarie, un elefant cu trompa, un paianjen...

Domnul Goe e bolnav

Spuneti copilului o formula rituala: „Domnul Goe e bolnav. Il doare..." urmata de o parte componenta a corpului: ureche, cot, picior etc. De fiecare data, copilul trebuie sa arate, pe propriul corp, partea pe care tocmai ati denumit-o.

Descoperirea cuvantului

Stabiliti cu copilul un cuvant simplu si frecvent, care va fi cuvantul de urmarit. Apoi incepeti un discurs sau o povestioara (de exemplu, puteti povesti ce-ati facut in timpul zilei). De fiecare data cand va aude pronuntand cuvantul convenit, copilul trebuie sa bata din palme, sa ridice un deget sau sa faca orice alt semn... Bineinteles, puteti sa-i intindeti capcane, prefacandu-va ca pronuntati cuvantul, dar de fapt sa folositi un altul, care incepe in acelasi mod.

Ghicitori sonore

Copilul, asezat pe un scaun, sta cu spatele la dumneavoastra. Cu diferite obiecte (foarfeca pe care o deschideti si o inchideti, coala de hartie pe care o sifonati, rola de scotch pe care o desfasurati...), produceti sunete mai mult sau mai putin ciudate, pe care copilul trebuie sa incerce sa le identifice. dumneavoastra sunteti cel care trebuie sa folositi cat mai bine posibilitatile pe care vi le ofera mediul inconjurator; iar copilul este cel care trebuie sa fie atent si perspicace.

Monstrii intunericului

Faceti intuneric in camera copilului sau, mai simplu, legati-l la ochi. Apoi, luati una din jucariile sale si lasati-l sa o pipaie cu varful degetelor; ca sa fie si mai dificil, atingeti-i cu ea dosul mainii sau obrazul. Copilul trebuie sa ghiceasca despre care din jucariile sale este vorba.

Desenul misterios

Cand copilul nu va vede, faceti pe o foaie mare de hartie un desen destul de simplu sau alegeti o fotografie dintr-o revista. Apoi, ascundeti desenul sau fotografia sub mai multe foi de hartie si aratati-i o bucatica din obiectul reprezentat, cerandu-i sa ghiceasca despre ce este vorba. Daca nu descopera, mai aratati-i o bucata si tot asa, pana afla raspunsul corect.

Nu te-am vazut, nu te-am prins!

Va intoarceti cu spatele la copil, care profita de ocazie ca sa faca tot felul de comicarii care-i trec prin cap: salturi, strambaturi etc. Dar, de indata ce va intoarceti, trebuie sa se opreasca si sa stea nemiscat. La inceput, aveti grija sa-l avertizati cand va intoarceti, printr-un mormait sau prin cateva cuvinte, dar foarte curand o puteti face fara sa-l preveniti, obligandu-l astfel sa va pandeasca miscarile cu multa atentie.

Obiectul misterios

In timp ce copilul inchide ochii, alegeti un obiect relativ familiar si puneti-l sub un prosop. Copilul trebuie sa ghiceasca despre ce este vorba, mai intai privindu-l, apoi, daca nu descopera, pipaindu-l prin material. Apoi, reincepeti cu alt obiect.
Nu ezitati sa puneti obiectul intr-o pozitie neobisnuita, de exemplu culcat, sau pus cu capul in jos, jocul devenind astfel mai interesant.

Oglinda

Asezati-va in genunchi, in fata copilului, astfel incat sa fiti la aceeasi inaltime cu el. Pentru copil, jocul consta in repetarea, ca intr-o oglinda, a mimicii si a actelor pe care le faceti in fata lui, incercand sa le redea cat mai rapid si mai fidel. Puteti face jocul mai dificil, incepand cu gesturi simple pe care le accelerati si le complicati treptat.

Arabela, mama lui Victor si a lui Mihai
www.flickr.com/photos/11775702@N07/" target="_blank">poze
www.flickr.com/photos/27370307@N06/?savedsettings=2550155157#photo2550155157/" target="_blank">Saru Dornei 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

Arabela, mersi de joculete
Foarte interesante

Mergi la inceput