Cum scap de dependenta?

Cum scap de dependenta? | Autor: eliaheri

Link direct la acest mesaj

Ma aflu intr-o perioada de rascruce in viata mea. Sunt despartita de sotul meu, insa cu toate astea suntem fortati sa stam inca impreuna. Am momente cand nu stiu efectiv cum o sa ies din toata nebunia asta, si singurul refugiu este fumatul. Cu toate ca stiu ca imi face foarte rau, nu reusesc sa ma las. Vreau si incerc sa fiu cat de puternica pot insa.. nu reusesc sa nu mai fumez. Pentru cele care au reusit, sau pentru cele care pur si simplu au gasit puterea in ele, fara vicii periculoase. Cum? Care este solutia miracol. Multumesc mult

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

Nu mai cumpara tigari. Daca o sa ai la indemana vei fuma.

If all else fails, look cute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

trebuie sa gasesti in tine puterea de a te lasa.
spui de astazi nu mai fumez si gata, dar trebuie sa ai o vointa de fier.
daca nu reusesti, poate inca nu e timpul tau sa te lasi. poate dupa ce o sa scapi de probleme o sa iti fie mai usor.

Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601305182027/" target="_blank">Bubulina www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monixy spune:

nu cred ca e momentul potrivit sa renunti la fumat , deoarece in ciuda efectelor pe termen lung , totusi pe termen scurt este benefic in inlaturarea tensiunii nervoase . stabileste-ti acest obiectiv atunci cand vei fi libera efectiv.
ca sa nu cedezi psihic in "razboiul rece" as zice ca exista variantele : petreci cat mai putin timp acasa (eventual mai dormi si pe la rude/prietene), pleci in concediu pt o saptamana undeva , chiar si la tara , iti iei un catelus care te va inveseli cu dragalasenia si joaca lui (daca iti plac animalele si ai niste drepturi in respectiva locuinta), mergi la evenimente social-culturale chiar si singura .
rabdare si incredere , orice e greu , macar e posibil !
sanatate si numai bine !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns witeflower spune:

monixy are dreptate - pt a te lasa de fumat poate ar fi mai bine sa treci mai intai de aceasta perioada critica. Totusi, daca sederea ta in aceeasi casa cu ex-sotul se va prelungi, e nevoie sa incerci sa faci fata stresului si altfel decat fumand.

Poate iti ajuta sa incerci sa-ti ocupi mainile cand simti nevoia sa fimezi, sau sa-ti stabilesti anumite ore din zi cand vei fuma.
Intr-o carte de plante medicinale am citit ca ajuta ceaiul de cimbrisor (reduce nevoia si placerea fumatului, dar are si efect linistitor, mai ales daca e baut caldut, de preferinta neindulcit, in inghitituri mici). Poti face asta cand iti vine sa fumezi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Indeparteaza factorul de stres.Sa se mute!Si apoi fumezi de placere,sa savurezi libertatea.Si eu fumez...nu te pot ajuta,dar inteleg fenomenul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eliaheri spune:

Mii de multumiri!!! Din pacate situatia este asa, si nu am cum sa o schimb pentru moment. Sotul este in aceasi casa. Casa este cumparata de amundoi, nu prea am cum sa il dau afara, cu toate ca mi-ar place sa schimb incuietoarea. O sa incerc cu ceaiul si sa imi ocup mereu mainile... poate ma fac croitoreasa :) Nu sunt o fumatoarea inraita, e doar o forma de a mai elimina frustraile. Multumesc inca o data pentru sfaturi cu sustinere a moralului.

Mergi la inceput