Tortellini - vreau o reteta va rog!
Buna fetelor, habar n-am cum e corect scris, dar vreau si eu sa fac tortellini alla panna (adica tortellini cu prosciuto crudo si sos de smantana...)
mi-am cumparat asa:
- Grantortello al Prosciutto Crudo
- smantana vegetala de la Gran Cucina (caci la restaurantul unde am mancat tortelinili astea mi-a zis ca asta folosesc.. dar nu le-am cerut exact reteta)
Va intreb pe voi, daca nu stiti sau nu imi dati reteta, probabil o sa ajung din nou la restaurant sa ii intreb "secretul".... sper ca pana sa expire produsele mele, ca deja le-am cumparat, v-am zis....
Deci, cum sa le combin, cum fac cu smantana.... n-as vrea sa stric bunatate de reteta grabindu-ma sa ma desfasor dupa propria imaginatie.
MULTUMESC mult si astept italiencele sa-mi povesteasca!
karligutza
sunt mamica Adelutei
Raspunsuri
daraban spune:
iti spun repede,cum fac eu
-pui tortelini la fiert ca si pe orice pasta
-faci sosul asa:in putin unt se prajeste prosciuto-ul,apoi adaugi aprox 200 ml smantana,sare,piper dupa gust
-cand sunt fierti tortelini,ii pui in sos si sunt buni daca se servesc calzi si neaparat cu parmigiano razuit deasupra.
dana si delia (11.03.2007)
nasterea unei printese DELIA GABRIELA
karligutza spune:
multumesc Dana, sa inteleg ca n-are nimic daca smantana se incalzeste inainte si nu doar prin preluarea caldurii de la pastele fierte... multumesc tare mult.. o sa incerc azi o portie! si daca imi iese o fac repede si pe a doua!
karligutza
sunt mamica Adelutei
daraban spune:
sa-mi spui cum ti-au iesit ,sunt curioasa!
dana si delia (11.03.2007)
nasterea unei printese DELIA GABRIELA
genia spune:
in untul in care prajesti prosciutto cotto poti sa pui si un catel doi de usturoi, pe care il vei scoate inainte sa pui tortellini. daca iti plac, poti sa adaugi ciuperci pe care le-ai prajit inainte, sau mazare.
karligutza spune:
fetelor e clar ca ori nu ma pricep ori am pretentii prea mari... am facut dupa cum mi-a zis Dana, dar nu mi-a iesit cum as fi vrut eu la gust... adica cum am mancat la restaurant; deci unde am gresit? sosul de la restaurant era facut din smantana Gran Cucina, dar banuiesc ca nu doar SMANTANA (si untul cu prosciuto) pentru ca era ceva mai dens, gros ca o mamaliga moale.... si avea un alt gust... smantana mea cu unt si prosciuto avea un gust dulceag... eh, ala era usor sarat, avea o consistenta usor branzoasa (sa fi pus in sos si putin parmegiano?)
mai bine fac portia a doua dupa ce iau reteta chiar de la restaurant, ca sa se pupe gusturile de data asta ... ca ce-am facut eu ieri nu mi-a placut cald, mai bun a fost dupa ce s-a racit...
daca mai aveti idei, va rog...
multumesc genia si pt.ideea cu usturoiul... imi place si chiar cumnatelul asta a remarcat in timp ce servea din reteta mea: "mergea putin usturoi" - eu nu pusesem inca, am citit postul tau dupa!
karligutza
sunt mamica Adelutei
genia spune:
quote:
Originally posted by karligutza
fetelor e clar ca ori nu ma pricep ori am pretentii prea mari... am facut dupa cum mi-a zis Dana, dar nu mi-a iesit cum as fi vrut eu la gust... adica cum am mancat la restaurant; deci unde am gresit? sosul de la restaurant era facut din smantana Gran Cucina, dar banuiesc ca nu doar SMANTANA (si untul cu prosciuto) pentru ca era ceva mai dens, gros ca o mamaliga moale.... si avea un alt gust... smantana mea cu unt si prosciuto avea un gust dulceag... eh, ala era usor sarat, avea o consistenta usor branzoasa (sa fi pus in sos si putin parmegiano?)
da, am uitat sa-ti spun ca trebuie sa pui parmigiano ras si in smintina si dupa aceea, direct pe tortellini.
karligutza spune:
merci! o sa incerc si-asa si vedem iar cum iese... facem facem pana ne iese!
karligutza
sunt mamica Adelutei