imi doresc un singur copil

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

quote:
Originally posted by XIO

quote:
Originally posted by cmirela35

Sincera sa fiu,si voi fi REA!!!
E absurd sa planifici doar un copil atunci cand singura sansa e FIV-ul.
Eu am avut un puiut care mi-a murit la 2 ani si jumatate,am infiat o fetita,si mi-a dat D-zeu un alt baietel...
Cum poti sa spui ca vrei doar 1,2,sau 3 copii???
Bucuria noastra sunt ei,daca as fi ajunj sa depind de FIV ca sa fac copii,nu imi pasa nici daca aveam 5...
Sorry,poate iti e mai bine fara,si vreau sa tii cont de faptul ca nu sunt nici nervoasa,nici suparata cand postez...,dar nu te pot intelege...Copiii sunt daruri,de ei te bucuri,nu spui NICIODATA!,NU VREAU GEMENI!

Toata viata e o continua speranta...
Mirela

Nu stiu de ce se subintelege ca toate femeile vor copii si ca toate se topesc la vederea lor.
Eu spre exemplu vreau un singur copil, si asta dupa ce termin faculta , eventual dupa rezi.
Nu vreau gemeni , nu vreau tripleti , un singur copil sanatos vreau.
Si nu sunt sarita de pe fix , ca nu sunt singura care gandeste asa.
O sa spuneti ca mai am timp pana cresc.....da , mai am pana sa ajung la 28 de ani , dar eu vreau sa lucrez si un singur bb e de ajuns.
cateodata mi se pare ca femeile care nu sunt exhuberante cand aud "copil" parca sunt privite ca o minune a naturii.

Cami , tu treuie sa te gandesti ce-ar fi mai bine: nici un copil , sau copii.
Numai tu i sotul tau puteti raspunde la aceasta intrebare.
Daca esti sigura 100% ca nu pot avea mai mutl de un copil din "n" motive gandeste-te la adoptie.
Dar repet ,e strict decizia voastra!

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Nu este anormal sa iti doresti doar un copil in situatia in care poti hotara singur cand sa ramai gravida pe cale naturala. In cazul lui Cami este cu totul alta poveste....ea nu poate face copii pe cale naturala, va recurge la FIV si este deja hotarata sa convinga dr. sa omoare unul dintre embrioni....este o situatie complet diferita....gemeni,gemeni dar pot fi si...tripleti sau mai multi.....vrea FIV trebuie sa accepte rezultatele pt. ca vorbim de niste vieti nu de morcovii din piata!

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

S-ar putea sa te indoiesti prea mult de tine(te consideri impotenta fizic si psihic sa cresti gemeni). Avand in vedere ca iti pui toate aceste probleme, dai semne ca vei fi o mama atenta la nevoile copilului tau. Aceasta nevoie profunda pe care nu o simti si nu ai simtit-o va fi rezolvata chimic cand se va crea legatura intre tine si copii. E pur si simplu ceva ce se va rezolva natural.

Avand in vedere ca nu poti face mai mult de doua incercari eu cred ca ar trebui sa faci un salt in necunoscut si sa implantezi doi embrioni. Viata e uneori ciudata si daca pana la urma daca vei avea doi copii s-ar putea in cativa ani sa constati ca totusi e mai bine asa. Incearca sa te gandesti pas cu pas marunt ce ai avea de facut pentru doi copii de ti se pare atat de coplesitor. Daca iti vei imagina o zi de zi cu zi in detalii poate nu vei mai simti ca esti impotenta sa faci fata.

Doar pentru ca o mama nu face fata la doi copii nu inseamna ca ar fi facut fata doar la unul sau ca se va intampla la fel cu tine.

If all else fails, look cute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami30 spune:

Multumesc Clover,

Maraki citeam de curand undeva cum ca sarcinile multiple in FIV sunt considerate esecuri si nici decum succese. Iar in SUA experimentele cu tripleti, cvadrupleti sau mai mult nu mai sunt demult mari realizari ci dimpotriva mari esecuri si sunt cat se poate de descurajate..

Si imi cer scuze, dar eu am vorbit extrem de civilizat si sincer, "metafora" ta cu morcovii nu vrea decat sa fie o rautate gratuita. Cu siguranta imi voi asuma fiecare decizie luata. Sunt orice, numai iresponsabila nu.

cami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

Nu am citit despre sarcini de la tripleti in sus, dar probabil sunt esecuri pentru ca sarcinile sunt dificil de dus aproape de termen si copiii au risc mult mai mare de complicatii.

Problema asta cred ca e mult redusa intr-o sarcina cu gemeni. Din cate stiu eu o asemenea sarcina are sanse mari sa evolueze bine. Daca incerci sa justifici ca o sarcina gemelara e un esec, eu una nu cred

Incearca sa te gandesti de unde frica ta. Probabil ca orice frica e provocata de necunoscut. Cred ca ar trebui sa citesti mai mult despre experienta parintilor cu gemeni (trebuie sa existe si pe aici un topic ma gandesc). Cu cat vei citi mai mult, cu atat vei fi mai convinsa intr-o directie sau alta. Nu mai citi in schimb despre tripleti ca n-are sens sa te sperii degeaba.

If all else fails, look cute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

cami, citesc mesajele tale cu sentimente foarte amestecate. Ne asemanam si ne deosebim atat de mult...
Nu mi-am dorit copii mult timp, stiam ca voi avea la un moment dat, insa amanam de la un an la altul. Si tot din cauza unei nepotele foarte dragi am ajuns si eu sa imi doresc un copil doar al meu.
Si am avut primul copil... si m-am schimbat atat de mult, eu si nevoile mele am cazut pe locul doi, exista altcineva care imi ocupa gandurile... m-a invatat fetita mea sa vad altfel lucrurile, am devenit o alta persoana. Persoana care si-a mai dorit un copil, desi chiar in acele momente nu isi imagina cum se va putea descurca, fiind la mii de kilometri departare de orice ajutor din partea familiei.
Acum am doi copii... si de unde nu m-am gandit niciodata la asta, stiu ca n-ar fi nici o tragedie sa am trei, sau chiar mai multi... din pacate m-am decis prea tarziu sa-l am pe primul si mi-au cam intrat zilele in sac.
Ai incredere in tine, da-ti o sansa sa te descoperi ca mama... mama e mama, indiferent de numarul de copii. Nu esti singura care nu s-a vazut niciodata pe post de mama, eu si acum am momente in care ma simt atat de copil in inima mea...

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Eu mi-am dorit dintotdeauna copii. Dar desi am avut un simt matern destul de dezvoltat de tinara, dupa 25 de ani mi-a disparut dorinta de a avea copii, aveam lucruri mai importante de rezolvat. Nu stiu citi ani ai, dar la mine abia dupa 30 s-a actualizat din nou instinctul matern. Si nu pentru ca trecea timpul si imi era frica sa nu ramin fara, ci pentru ca am cunoscut omul cu care sa-i fac. Treptat, nu ma mai puteam gindi la altceva decit cum ar fi sa am un tinc in brate, imi rupeam gitul uitindu-ma dupa ei. Am vrut dintotdeauna trei, dar dupa ce m-a stors bine de energie Agata vreo doi ani, daca ma intreba cineva cind vine al doilea, cred ca il luam si la bataie. Dar la un moment dat, cu voia noastra sau nu, a aparut dorinta de a mai avea inca unul... Si l-am avut. Apoi mi-am adus aminte ca-mi doream trei, ca nu aveam si un baiat si, uite asa, a aparut dorinta de a mai avea unul, care a venit repede-repede, ca sa nu ne razgindim. Si abia acum, dupa doua fete si un baiat simitim amindoi ca ne-am linistit. Eu te cred cind spui ca vreo doar unul, cred ca e normal sa vrei unul dupa cum e la fel de normal sa vrei 2 sau 10. Depinde cind te linistesti... Cu un singur lucru nu sint de acord: sa-i faca ca asa a vrut Dumnezeu sau sa-i faci pentru ca au venit. Copiii nu sint catei, au nevoie de atit de multe de la noi si din noi, incit a turna copii chiar cu nemiluita numai pentru ca s-a intimplat sa ramii, nu mi se pare chiar in regula. Cu ce nu sint eu de acord este cind spui ca te simti mama buna pentru unul, dar nu pentru doi. Ei, asta nu ai de unde sa stii! Si nici ca vrei unul sau doi sau trei, s-ar putea sa faci un singur copil cum iti doresti si cind dai de gust, sa mai vrei... S-ar putea sa faci unul si sa te simti in regula si sa zici asta am dorit... S-ar putea sa faci doi, gemeni, cum nu iti doresti si sa fii cea mai fericita si cea mai buna mama de pe acest pamint. Poti sa-ti calculezi viata cum vrei, dar nu poti calcula daca vei fi o mama buna sau nu si pentru citi copii.

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia... nu problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Cami, eu cred ca daca esti o mama iubitoare pt. un copil, vei fi si pt. doi(nu spun "buna" pt ca a fi iubitoare este prima conditie pt a fi buna). Nu vei fi ca mama ta daca esti constienta de asta.

A creste gemeni e greu, foarte greu mai ales in primul an. Nici pe urma nu e floare la ureche. Daca situatia financiara iti permite, angajeaza un ajutor macar cateva ore pe zi si te vei descurca. Asa am facut eu care n-am avut nici un ajutor de la familie si sunt departe de tara. Mai tarziu - adica dupa 3 ani - va fi f. bine sa ai 2 copii care se joaca unul cu celalalt si nu mai e atat de solicitant.

A avea un singur copil poate fi mai greu decat a avea 2 - depinde de copil. Poate fi un sugar plangacios sau gemeni linistiti (cum au fost ai mei - acum la 3 ani nu mai sunt cuminti ).

Eu nu mi-am dorit copii in mod deosebit, dar acum asa de mult imi place, incat as mai face unul. Nu te teme, iti vor aduce multa bucurie.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angipangi spune:

daca vrea dumnezeu sa ai doi ai sa vezi ca ai sa fii o mamica buna.

daca mamama ta a facut asa nu inseamna ca ai sa faci la fel
mama mea ma lasat de mica,in schimb eu nu mi-am lasat copiii su nici nu o sa-mi las.
ai incredere in tine

mamica de ANGELIK-MELANY si ROBERTO http://blingee.com/profile/dorateodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Sotul tau ce parere are despre posibilitatea de a avea mai mult de un copil prin FIV? Cit de aprofundat ati discutat pe tema asta?

In unele tari se implanteaza unul singur la FIV, legea interzice doi.

Eu as dori sa-ti spun ca este foarte greu sa stii/anticipezi foarte exact cum este cu doi (gemeni sau nu) pina nu esti in situatia respectiva.
(asa din auzite, "observate", "presupuse"..."simtite" este uneori diferit).

Mariana 37+
mami de Monica, Matei, Markus si Magda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Germina spune:

Cami, am 4 prietene care nu si-au dorit copii. Nu mi se pare ceva asa de ciudat. Suntem diferiti si fiecare stim cel mai bine pt noi ce ne face fericiti. Trei dintre cele 4 prietene azi au copii. Neplanificati. Nu-ti poti inchipui cat s-au schimbat. Si-s fericite si mai vor unul. Ele care nu vroiau nici unul. E foarte greu sa explici cuiva cum e. Vei vedea si-o sa intelegi singura. Mai ales ca din cum scri ai potential de mamica! Si nu de mamica de-aia de zice ca-i da doua palme daca nu face nu stiu ce...
Fa-ti ce ai de facut si lasa sa vezi ce se intampla. Eu una cred ca o sa fie bine chiar daca vor fi doi. Sanatate multa!

Povestea nasterii printului
Povestea nasterii printului 2 (praslea)
PERLE DE COPII CUMINTI
Poze cu noi

Lumi

Mergi la inceput