imi doresc un singur copil

imi doresc un singur copil | Autor: cami30

Link direct la acest mesaj

Este extrem de greu sa gasesti pe cineva care sa te sfatuiasca atunci cand spui ca nu-ti doresti copii sau cand iti doresti doar unul sau cand nu ai o obsesie pentru maternitate , etc. Nu sper sa am prea multi sustinatori pe un site care se numeste "desprecopii" dar sper poate la experiente de viata impartasite.

Am cu 4 ani mai mult decat id-ul, ceea ce spune ca sunt pe acest forum de vreo 4 anisori, si tot de atatia ani incerc sa fac eforturi pentru a avea un copilas. N-am facut prea multe in sensul acesta, ci doar pasi mici, insa si acestia, stimulata de multe ori de povestile de pe aici.

Anul acesta insa m-am hotarat. Am luat taurul de coarne, mi-am facut toata analizele si peste fix o saptamana am prima consultatie pentru FIV. A, pentru ca am uitat sa spun ca nu am alta sansa decat FIV.
Toate bune si frumoase, m-am automotivat, mi-am batut sotul la cap, m-am informat, m-am calmat, mi-am facut timp insa evident, in creierasul meu de femeie trecuta de 34 de ani s-au nascut alte intrebari care nu-mi mai dau pace.
Stiti desigur ca riscurile ( sau sansele) de sarcina gemelara in cazul procedurii FIV sunt foarte mari. Problema mea este ca nu-mi doresc gemeni, sau mai bine zis nu-mi doresc 2 copii. Nu ma intrebati despre motive, ele ar putea fi credibile sau nu. Pur si simplu nu ma simt in stare sa cresc doi copii. Si ma cunosc atat de bine incat va rog sa luati de bun ceea ce spun. As putea fi o mama perfecta pentru unul dar imposibila pentru doi. Locuiesc departe de singura ruda de sange in viata ( mama), nu am ajutoare, soacra mea e mult prea in varsta iar sotul nu este langa mine decat 2 zile pe saptamana. Aceste motive, plus alte cateva ma impiedica sa gandesc in termeni de "2". Si nimic pe lumea aceasta nu m-ar convinge, nici un santaj emotional, nici oferta de sprijin a prietenilor, absolut nimic.

PAi,si atunci.. o sa ma intrebati ce vreau de fapt... Vreau sa ma conving ca nu sunt nebuna, ca este posibil sa existe femei care nu sunt facute sa fie mame decat pentru un copil, ca pot risca ( sau arunca banii) cu un singur embrion transferat sau cu o embrioreductie in cazul sarcinii gemelare.

Imi doresc un copil. Dar imi doresc un singur copil. Cum ma pot duce sa-mi conving medicul sa ma sustina si sa ma ajute si mai ales cum sa fac sa nu arunc niste bani pentru impotenta mea psihica si fizica de a creste gemeni. A face embriotransfer cu mai mult decat un embrion mi=ar induce o stare de panica, iar a face embriotransfer cu un singur embrion mi-ar reduce vizibil sansele. Si nici macar nu-mi permit mai mult de doua incercari.

Nu ma indrumati catre biserica. Nu vreau sa aud nimic despre Dumnezeu si voia lui. Vreau sa aud daca exista, experiente de viata din care sa invat, din care sa inteleg.

va multumesc din suflet

cami

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

sa fie cu succes si sa se lase cu un bb sanatos !

Eu, cu cat trece timpul, cu atat imi dau seama si ma conving ca nu as putea avea grija de 2 copii. Pur si simplu Giulia imi acapareaza toata energia, toata atentia, incat nu o pot "trada" si lasa deoparte juma` din timpul nostru.

Daria & GIULIA(2004 08 16) arta la 3,4 ani dans la 3,9 ani 1 2 3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

La o adica tu vrei garantii. Acestea nu exista si daca ar fi fost totul atat de simplu nu erai aici cu aceasta intrebare acum. Eu la o adica te intreb (poti sa nu raspunzi):
La o adica ce ai prefera:

Cifra 0(zero) sau 2(doi)?

Daca poti sa dai un singur raspuns doar la aceasta intrebare raspunsul meu este:

Acum tu esti pregatita pentru raspunsul: RASPUNS. Unde la RASPUNS te rog sa pui cifra 0(zero) sau 2(doi). Eu iti doresc liniste si cumpatare. Pe de alta parte ca si parinte de doi copiii, doar verbal te asigur ca niciodata nu a fost vreun moment de panica iar parinte de un singur copil exista doar in imaginatia ta. Daca TU vrei sa fii parinte vei fi, daca nu, nu. Dar nu conteaza numarul si daca vei vreodata in situatia de a avea si alt copil decat primul vei realiza (abia atunci) ca nu ai fi putut niciodata sa existi fara ei fara nici unul dintre ei ca e primul, ca al doilea sau al "n"-spelea. Viata va deveni imposibila fara ei, va deveni absurd si gandul de a-ti inchipui macar lipsa vreunuia. Nu pot sa-ti demonstrez aceasta. A avea copii se traieste de la inceput si pana mori. Este destinul oriarui parinte pentru orice copil. Viata ta nu mai este a ta viata ta este a lor si a ta. Tu ocupi cu buna stiinta si cu maxima impacare cu sine locul doi dupa proprii-ti copii. Desi daca stau sa ma gandesc bine de multe ori in situatii de criza ceva imi spune ca la fel as gandi pentru orice copil indiferent al cui ar fi. Copiii sunt ceva inimaginabil, de nepretuit.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

pai, fara suparare, tu deja ti-ai conturat viata, asa cum iti doresti sa fie! cu un singur copil! a... ca procedura implica si alte riscuri, sa fie doi in loc de unul....trebuie sa-ti asumi si aceasta latura.
nu cred ca esti nebuna, e o dorinta a ta sa ai doar un copil!

pot sa-ti impartasesc putin din experienta mea. eu am ramas insarcinata prima data dupa 4 ani de la casatorie, din anumite motive medicale nu am reusit sa raman mai repede. sarcina am pierdut-o la 6 saptamani!
a doua oara, am ramas dupa un an de la pierderea sarcinii, pe care iarasi am pierdut-o , la 20 de saptamani! eram terminata, ma gandeam ca nu voi reusi sa mai am copii....
si evident nu-mi doream decat unul....!!! unul si bun, ce-o fi, numai sa fie al meu!
bunica din partea mamei avusese gemeni, deci eu eram potentiala purtatoare de gemeni. soacra mea este din gemeni, din care unul murise dupa nastere. deci aveam mari sanse sa fac gemeni, desi nu-mi doream cu nici un chip! in fine a treia oara am ramas insarcinata, si dupa 6 ani si cateva luni de la casatorie am nascut, un baiat. in timpul sarcinii mi-a fost atat de rau, aveam zile cand stateam numai cu perfuzia, dar nu mai conta daca va fi unul sau doi!

cred ca numai medicul iti poate explica clar, mai ales ca acuma medicina e mai avansata si exista mai multe informatii.

ca vei avea un copil, ca vei avea doi... nu-ti poate garanta nimeni (repet, medicul stie statistici!), e un lucru care nu tine de puterea omeneasca, ci doar de acela DD despre care nu vrei sa auzi.
intelege-ma bine! nu te ironizez!!!

sfaturi exista multe si de variate feluri, important este ce ti se aplica tie, ce te convinge pe tine sa faci ceea ce-ti doresti!
din partea mea, succes si putere de a lua cea mai buna decizie!

Kari

Mergi la inceput

a, si am uitat sa-ti spun, dupa ce am nascut baiatul am spus in gra mare toturor ca nu mai vreau in veci alt copil. eram dupa cezariana si aveam dureri, bebele palngea non stop!!!!
dar, neprevazutul, nedoritul s-a intamplat! am mers la medic si mi-a aratat pe echograf sarcina incipienta a ficei mele! nu-ti spun ce tremur de emotie ma cuprins si toate acele impotriviri au disparut, desi baiatul avea doar 5 luni, cand am ramas iarasi insarcinata .
m-am adunat, mi-m revizuti gandurile si mi-am spus ca mi se intampla cel mai bun lucru cu putinta, un al doilea copil.
acuma, ca si atunci dupa nasterea fetei, nu pot concepe viata fara ei, nu imi pot imagina ca unul nu ar trebui sa fie, chiar daca mi-a fost greu in primii ani, caci amandoi s-au nascut cu o independenta.....si opozitie cateodata.... dar viata are alta culoare de atunci, sensul viatii mele s-a schimbat radical. si acum, daca ar mai fi sa am inca un copil, ar fi OK pentru noi, familia mea.
nu am facut si nu pot face diferente intre ei, ii iubesc pe amandoi la fel de mult, m-am ocupat in egala masura de amandoi, cu amandoi in carucioare am mers la cumparaturi, in parc, peste tot. nu cred sa fi existat vreodata cand unul din ei sa ramana acasa sau sa plece undeva fara noi! sunt in aceeasi masura ai mei!
viata mea cea din-nainte, chiar daca era buna si fericita nu se compara cu cea de acuma, de cand ii am pe copii!

Kari

Mergi la inceput

editez
....am spus in gura mare tuturor....

Kari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Cami, eu sunt mama de sase copii. Mi-am dorit multi copii fiindca am suferit fiind singura. Dar nu am cum sa nu inteleg ce spui tu: mama mea si-a dorit sa fie mama de un singur copil. (Si bunica de un singur nepot....)

Nimeni nu te judeca. Nici medicul tau nu te va judeca. El va face asa cum spui tu. Dar ar trebui sa iti prezinte niste statistici. In primul rand ar trebui sa iti spuna in ce caz sansele de a avea un copil si numai unul sunt mai mari: in cazul implantarii unui singur embrion sau la implantarea mai multor embrioni si apoi, la nevoie, embrioreductie. Si atunci mi se pare firesc sa incerci procedura care iti da mai multe sanse de a obtine ceea ce doresti. Sigur, se poate "sa arunci banii", dar asta, din pacate, este intotdeauna o varianta la FIV. Eu personal cunosc niste statistici destul de putin optimiste chiar si pentru persoanele care accepta implantarea mai multor embrioni. Si, nu as vrea sa te descurajez, dar doua incercari nu sunt prea multe...

Numai medicul poate sa-ti spuna o statistica, poate sa-ti spuna care sunt sansele tale de a avea un copil, din doua incercari, cu cate un embrion fiecare (sau cu o embrioreductie...)

Dar....statistica nu are nicio importanta...Pai atunci de ce am mai scris? Ideea e ca, pentru tine nu are importanta statistica, are importanta cazul tau particular..Adica si daca sansele tale sunt, sa zicem numai 10%, tu ai putea sa reusesti.

Vrei o parere? Incearca de atatea ori cat iti permiti in varianta care iti ofera sanse maxime. Daca nu reusesti....Te-ai gandit la adoptie?

Succes.

Si nu uita, nu esti nebuna, tu iti doresti ceea ce iti doresti si daca cineva te judeca....e problema lui. (De patru ani pe site-ul asta, nu te-ai obisnuit sa te judece lumea?!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Mie mi se pare foarte normal sa-ti doresti un singur copil.
Eu am un singur copil si nu mai fac altul.
Ce as face in situatia ta?
Exact ce zice Fomalhauti. FIV cum zice dr ca sunt sanse maxime sa obtin un copil (chit ca implica reductie .....).
Si daca nu merge as lua serios in calcul varianta adoptiei.
Sigur ca acum, avand o fetita, n-as putea trai fara ea. Sigura ca o iubesc mai mult decat se poate spune. Si sigur ca daca ar fi si al doilea l-as iubi la fel. Dar si stiu ce inseamna sa cresti un copil. Si nu-l fac pe al doilea. Exclus!
Sanatate si sa obtii bebele dorit - indiferent cum.

Sorana si Monica (5 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arghirmonica spune:

Nu stiu ce sa zic....da pentru inceput roaga-te sa iasa ..adica crezi ca esti in situatia de a alege ?????Eu una as zice mersi cati o fi numa sa fie...Si daca o sa ai gemeni ce o sa faci unul daca tu sustii ca vrei numa unul???
Asta cu parintii departe si sotul plecat nu are nici o legatura cu faptul ca iti doresti copiii...ca doar vrei copil pt tine ,nu??
Oricum o mama isi iubeste neconditionat copiii ,indiferent de nr lor asa ca eu nu inteleg cum ai putea sa alegi doar unul???
Succes la FIV

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danamiha spune:

quote:
Originally posted by mamagiuliei

Eu, cu cat trece timpul, cu atat imi dau seama si ma conving ca nu as putea avea grija de 2 copii.

Daria & GIULIA(2004 08 16) arta la 3,4 ani dans la 3,9 ani 1 2 3[/red]

Asa gandesc si eu

Mergi la inceput

dorinta de a avea un copil e buna, e realizabila. dar, in tot acest proces, exista ceva in care nici tu, nici medicul nu are control, cati embrioni se vor dezvolta in pantecul tau! strict in aceasta privinta, nimeni nu detine controlul!

cred ca tine si de puterea ta de adaptare la schimbare, caci se stie, nu tot ce ne dorim ni se intampla cu exactitate, asa ca din acest punct trebuie sa ai o oarecare maleabilitate in acceptarea viitorului, in privinta copilului pe care ti-l doresti.
un copil, doi copii, trei.... sunt lucruri reale si odata intrati in vietile noastre, nu mai exista cale de intoarcere, nu ne putem debarasa de unul pentruca nu ni l-am dorit! face parte din tine, iti apartine, vine la viata prin tine!!!! un lucru extraordinar, magnific!!!

cum spunea si altcineva, 0 sau 2!
nici eu nu m-am imaginat cu doi, nu-mi inchipuiam inca un bebe mic sa planga, sa-l vad neajutorat, nu-mi imaginam cum as putea ingriji doi copii......??? acum, privind in urma, vad cat de naiva eram in gandirea mea! e vb numai de mine!!!!

Kari

Mergi la inceput