cu ce imbrac un tortulet?help
am de facut un mic tort pt clasa de balet a Mariei.il fac simplu,un blat cu ceva nuci,stafide,cacao in el-nu-i pun crema pt ca nu vor avea farfurii si furculite si vreau sa fie cat mai putin messy,sa poata fi mancat deasupra unui servetel.am facut un caketopper din pasta de zahar,care va fi amplasat in mijlocul tortuletului.dar nu stiu deloc in ce sa-l imbrac pt ca :nu vreau pasta de zahar,mai mult ca sigur nu va fi mancata,nu vreau creama/frisca pt ca ,asa cum spuneam mai sus,trebuie mancat cu degetelele.m-am gandit la ciocolata:vreau o glazura de ciocolata alba,care sa nu se intareasca cat sa devina casanta,dar nici sa nu fie moale sa curga.exact ca ciocolata de pe batoanele de ciocolata cu diverse umpluturi.sau m-am gandit la pasta de ciocolata(desi n-am facut niciodata pana acum) dar nu stiu daca pot imbraca tortul in pasta asta.cele care au experienta la asa ceva,ce ma sfatuiesc?
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=4" target="_blank">"An apple a day"&www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=34" target="_blank">"Prima comuniune",
cele mai importante clipe ale vietii mele.
O poveste cu "Mere verzi"
I've gt DC under my skin
Raspunsuri
roxanaz spune:
Ortanselu stii ca ciocolata alba e tare pretentioasa. incearca intai in mic o glazura normala, adica ciocolata alba amestecata in proportie 2:0,75 (200g cioco, 75ml frisca) si acopera o bucata de chec sau ce iti vine la indemana. pentru ca are ff mutle grasimi cred ca nu devine casanta.
eu am facut foaie de imbracat tortul din ciocolata alba dar vroiam sa fie casanta asa ca am pus doar ff putina frisca cat sa emulsioneze putin amestecul topit.
de pasta de ciocolata nu stiu ce sa zic, nu am incercat-o vreodata.
R
Ortansa spune:
multumesc Roxana.inclin spre glazura,desi stiu ca ciocolata alba este pretentioasa:-(.ma gandesc sa feliez checuletul si sa glasez fiecare felie in parte,apoi reconstitui tortuletul si-i pun aranjamentul(pus in prealabil pe un cartonas) on top.scap de stresul cu taiatul si portionatul,munca putina,mizerie si mai putina,efect garantat.numai sa-mi iasa asa cum visez.vreau cioco alba pt ca aranjamentul e cu roz,vernil etc si n-ar merge pe ciocolata normala.
astept o reteta perfecta de glazura de ciocolata alba.
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=4" target="_blank">"An apple a day"&www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=34" target="_blank">"Prima comuniune",
cele mai importante clipe ale vietii mele.
O poveste cu "Mere verzi"
I've gt DC under my skin
Ortansa spune:
asa,bine ca mi-ai spus de proportia dintre ciocolata si smantana,ca asta ma interesa de fapt.incerc mai pe seara sa vad cum iese.
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=4" target="_blank">"An apple a day"&www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=34" target="_blank">"Prima comuniune",
cele mai importante clipe ale vietii mele.
O poveste cu "Mere verzi"
I've gt DC under my skin
roxanaz spune:
eu de aia am zis cu incercatul "pe mic". ca daca vezi ca dupa ceva timp nu e asa cum vrei tu maresti cantitatea de frisca sau o scazi. depinde ff mult de ce ciocolata alba e. ia un lindt sau ceva de ff buna calitate, sunt mai putine sanse sa se taie urat.
R
Ortansa spune:
cred ca ma las pagubasa.ca tot am zis ca vreau sa-l tai inainte am facut o incercare pe fundul tavii de 26 de cm si-mi ies doar 16 feliute subtirele.am nevoie de cel putin 18.oare pot sa-l tai asa ca aici:http://www.pastrywiz.com/wedding/wedding23.htm?cel putin eu asa inteleg ,ca se taie blatul normal,dupa aia ii mai tragi o taietura rotunda si se impart feliile in doua,cum ar veni.of,maine-mi trebuie,nu cred c-o scot la capat.nu vreau sa fac 2 torturi sau alte artificii.unul si bun.mai am o tava de vreo 28 de cm sau mai mult.sa incerc cu aia?
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=4" target="_blank">"An apple a day"&www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=34" target="_blank">"Prima comuniune",
cele mai importante clipe ale vietii mele.
O poveste cu "Mere verzi"
I've gt DC under my skin
roxanaz spune:
vrei sa tai feliile in forma de petala? sau care model?
daca ies prea putine sigur ca trebuie folosita forma mai mare.
dar daca folosesti glazura de la biscuitii de craciun, adica zahar pudra frecat cu zeama de lamaie sau lapte pana se face sticla?
se intareste si se taie frumos dupa aceea.
Ortansa spune:
v-am lasat cu ochii in soare,sorry
pana la urma am facut tortul.am facut un pandispan pufos cu cacao si stafide,pe care l-am impartit in 19 felii petale.aici am inceput sa ma enervez deja pt ca mi se pareau inegale si cu firimituri.zic ,fie ce-o fi,il glasez cu glazura din zahar pudra si lapte(cu lamaie e prea acra)-mersi Roxana,e prima oara cand o fac:-).asta si pt ca n-am gasit ciocolata alba in imprejurimi si n-am mai avut timp sa cotrobai prin alte magazine.am turnat glazura ,catastrofa.cat m-am calmat eu putin,s-a uscat glazura si-am mai pus un strat de glazura,am consumat si ultimul firicel de zahar pudra.zic ,gata,ce noroc pe capul vostru dragii mei,aveti desert pt diseara.dar n-am avut pace pana nu l-am pus pe hartie de tort intr-un platouas si i-am pus si tichia cu margaritare aka botoseii-balerini.cand a venit sotu' a zis ca-i taaare frumos,asa ca ce mai tura-vura,l-am dus la scoala.it was a huge hit.s-a mancat pana la ultima floricica.si a fost admirat si pozat cu celularul.profa a crezut ca-i de cofetarie.je ne crois pas si blablabla.acum cred ca v-am facut curioase.am poze dar s-a intamplat ceva cu cablul si nu le mai pot descarca in pc.nu am card d-ala smecher ca sa le descarc.asa ca...nu stiu cand vor fi online:-)
multam pt sfaturi
ps-sigur ar fi iesit mai aspectuos si mai gustos cu ciocolata,dar in lipsa, a fost bun si-asa.
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=4" target="_blank">"An apple a day"&www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=34" target="_blank">"Prima comuniune",
cele mai importante clipe ale vietii mele.
O poveste cu "Mere verzi"
I've gt DC under my skin
Ortansa spune:
www.flickr.com/photos/24759233@N04/2612847171/" target="_blank">acesta e tortuletul,am reusit sa incarc poza.
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=4" target="_blank">"An apple a day"&www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=34" target="_blank">"Prima comuniune",
cele mai importante clipe ale vietii mele.
O poveste cu "Mere verzi"
I've gt DC under my skin
mariussimiuc spune:
Foarte frumos!
Dar tichia de margaritare ce era? Tot un tortulet?
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...