Fluturas de salariu!

Fluturas de salariu! | Autor: aime

Link direct la acest mesaj

Mai nou, nu primim fluturas de salariu (motivul:ca sa nu se iste discutii intre salariati ), nu semnam stat de plata, salariul se vireaza pe card. De aici o gramada de nemultumiri, unii mai au cate ceva pe card, altii fac plati ptr utilitati automat, primesc alocatia copiilor, etc, deci nu prea au cum sa verifice cat le-a intrat strict ca salariu. Intrebare: este normal(a se citi legal) sa se procedeze asa?
Am intrebat la resurse umane si ni s-a spus ca firma nu e obligata sa elibereze fluturase.
O fi, n-o fi....de ce trebuie sa facem totul doar din obligatie?

aime

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miki68 spune:

Am intrebat si eu colegele de la financiar care-mi spun ca www.codul-muncii.ro/?page_id=10" target="_blank">legea (Codul Muncii) prevede faptul ca salariatul trebuie sa ia la cunostinta de sumele care-i sunt platite ca salariu, de retineri etc. si, drept urmare, nemaiexistand state de plata (in institutiile in care salariile se vireaza pe card) e obligatoriu fluturasul. Motivul invocat de firma la care lucrezi nu sta in picioare, pentru ca si la noi salariile sunt confidentiale, de aceea fiecare salariat primeste fluturasul in plic inchis si asta pentru toti 1200 de salariati.

cristina d.
www.flickr.com/photos/9558016@N05/?saved=1" target="_blank">Motaneii mei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aime spune:

Multumesc Cristina, o sa-i trimit un mail d-nei de la resurse cu paragraful impricinat sa-i reimprospatez memoria.
Si oricum, cu sau fara fluturasi, mereu se va discuta pe aceasta tema.

Mergi la inceput