iaurt in casa

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ama1357 spune:

quote:
Originally posted by rodicac

Buna dimineata dinou acum am vazut ca majoritatea sinteti plecate dincolo nu stiu daca acolo sint tarani care vin in piata cu produse lactate insa pentru cele din ROMANIA folositi iaurt de la piata este cel mai bun este mai gras apoi, puteti sa va opriti voi din ceati facut pentru urmatorul iaurt il puneti intr-un borcan sil puneti la frigider nu conteaza daca este putin mai acru .daca aveti asa ceva si pe dincolo folositi astfel de iaurt si daca se poate si laptele sa fie tot de la tarani cel de cumparat este degresat numai are nici o putere pentru obtinerea iaurtului este necesara si un pic de grasime adica laptele sa fie un pic mai gras nu chiar apa chioara daca intelegeti ce vreau sa va spun.



inteleg ce vrei sa spui dar nu cred sa fie laptele de vina, aici cel putin gasesti si lapte gras si lapte degresat. cel putin in cazul meu a fost cu siguranta temperatura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurelia spune:

Si eu cred ca si la mine tot temperatura a fost ,n-a fost suficient de cald suficient de mult timp !
Laptele meu este "de la tarani" adica din productie propie ca noi avem o ferma de vaci de lapte !!!
Cit despre produsul din linkul tau hilde ,m-am uitat la el ,avem si noi in farmacie ,nu este altceva decit "bacteria yaurtului"sub forma inhibata ,in pudra !!!
Este bun si asta !
alegi ce vrei ,pina la urma .... costa vreo 7€!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Iaurt in casa n-am incercat dar joi imi fac Kefir!Ma intalnesc cu o tipa care imi da niste bacterii d'alea,sa-l fac eu natural,natural si sa vad ce-mi iese!

"La vita e bella"
De mancare
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katie30 spune:

Jumatate lapte fiert + jumatate lapte nefiert + 1 lingura de iaurt simplu din comert, toate la temperatura camerei, se tine la cald, de preferinta in vas de lut.
Sa vedeti ce pizza bestiala cu aluat care contine iaurt de casa!! Hai sa vi-l si dau, pentru cine doreste reteta: 5 oua batuta cu sare + 1 borcan de 500 g de iaurt de casa + faina, sa iasa un aluat putin mai gros ca la chec. Apoi se asaza umplutura in care se mai pun si masline, ciuperci, porumb, ceapa inabusita, oua, mustar, smantana, sare, piper, cascaval, sos de rosii, carne - pentru cine doreste. Peste umplutura se pune tarhon, se stropeste cu ulei de masline, si se rade mozzarella.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hilde spune:

quote:
Originally posted by Aurelia

Cit despre produsul din linkul tau hilde ,m-am uitat la el ,avem si noi in farmacie ,nu este altceva decit "bacteria yaurtului"sub forma inhibata ,in pudra !!!
Este bun si asta !



Aurelia, am cumparat ca alta solutie n-am gasit. Se pare ca iaurturile de pe aici nu au prea multa cultura vie ramasa. :)

Am incercat pudra mea aseara si a mers foarte bine. Am pus o lingurita rasa la fiecare borcan cu lapte caldut si de dimineata aveam iaurt. Am infasurat borcanele intr-un prosop de bucatarie ca sa mentin laptele caldut pt bacterii peste noapte.

Acum vreau sa vad daca pot sa incep iaurtul urmator cu iaurt facut din culturile astea. Ar trebui sa functioneze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ama1357 spune:

quote:
Originally posted by Hilde

quote:
Originally posted by Aurelia

Cit despre produsul din linkul tau hilde ,m-am uitat la el ,avem si noi in farmacie ,nu este altceva decit "bacteria yaurtului"sub forma inhibata ,in pudra !!!
Este bun si asta !



Aurelia, am cumparat ca alta solutie n-am gasit. Se pare ca iaurturile de pe aici nu au prea multa cultura vie ramasa. :)

Am incercat pudra mea aseara si a mers foarte bine. Am pus o lingurita rasa la fiecare borcan cu lapte caldut si de dimineata aveam iaurt. Am infasurat borcanele intr-un prosop de bucatarie ca sa mentin laptele caldut pt bacterii peste noapte.

Acum vreau sa vad daca pot sa incep iaurtul urmator cu iaurt facut din culturile astea. Ar trebui sa functioneze.



hilde asteptam noutati, iese iaurtul din iaurt?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_77 spune:

eu faceam din lapte fiert la care adaugam smantana din comert (dar nu din oricare iese, de ex din cea de la danone, nu) si il lasam cateva minute la cuptorul deschis. Daca trece de o anumita temperetura (nu stiu care, ca am aragaz clasic) mor bacteriile si nu se mai leaga. iarna mai puneam amestecul pe caloriferul cald si se prindea pana dimineata. oricum, trebuie sa incep sa exersez din nou pt puiul mic; daca gasesc cheia succesului v-o impartasesc si voua

Maria (29.11.2005), Stefan (31.10.2007) si Ioana

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1ea9815662d7c2a948441b&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">1 an

Mai 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hilde spune:

quote:
Originally posted by ama1357


hilde asteptam noutati, iese iaurtul din iaurt?



Am vrut sa-ti spun ca inca n-am avut curaj sa incerc.
Dar o voi face si te tin la curent.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kia spune:

Fetele,

Eu am de ani buni aparat de facut iaurt. Aurelia vezi ca exista in Franta un astfel de aparat (vad ca esti de acolo). In Ro inca nu am vazut. Iese un iaurt delicios. Fac si cu fructe, dulceata etc
Pun o lingurita de iaurt intr-un paharut peste laptele fiert si racit (dar nu de tot) si pana dimineata am iaurtul. Ideea este ca aparatul degaja o caldura slaba si constanta si asa se inchiaga

Mergi la inceput