Confirmarea la copii catolici

Confirmarea la copii catolici | Autor: Lemoni

Link direct la acest mesaj

Sunt tare suparata mi-am botezat copii la catolici pt ca sotul este catolic si tare as vrea sa le tin religia, am dus copii la scoala catolica sper ca soacra mea sa fie tare mandra de mine acolo in ceruri unde e, dar acum am o problema cel mare cand a terminat 8 clase au fost dusi cu scoala la confirmare, cel mic imi termina acum clasa a 8-a si scoala desi catolica nu le face acest lucru.Biserica de unde apartine scoala nu le face confirmarea decat daca suntem mebrii a acestei biserici.Noi abia ne-am mutat aici nu prea mergem ce e drept la biserica dar m-am trezit ca baiatul meu nu o sa aiba confirmarea .Sunt dezamagita total mai ales ca daca stiam din timp mergeam la prima scoala si ii rugam sa il ia si pe el cu ei la confirmare.Acum ce pot sa fac? E ok sa nu aiba aceasta confirmare?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Si Aidan e botezat catolic dar noi nu ii facem confirmare, nici sotul nu o are si nici ceilalti membrii ai familiei lui nu o au.Parerea mea e ca nu e un capat de tara...sau?Bine, noi nici nu suntem practicanti a vreunei religii si chiar nu ma intereseaza aspectul confirmarii.Eu zic sa stai linistita.

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
Croatia-The Mediterranean as it once was

"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Lemoni, aici in Franta ceea ce numesti tu confirmarea si care e facuta pe la 14 ani e partea a 2-a de la o alta ceremonie : la communion si care marcheaza trecerea spre adolescenta a copilului (facuta la 10-11 ani). Dupa confirmare e considerat "adult" din punct de vedere bisericesc.
Cele 2 ceremonii comuniunea si confirmarea se fac la biserica, cu un grup mai mare si se termina in familie cu o masa imbelsugata si cu daruri.

Cum spune Adriana, pentru mai departe faptul ca aceste ceremonii nu au fost facute nu are prea mare importanta.
Ceea ce conteaza e botezul, fara de care (teoretic) nu s-ar putea casatori la biserica catolica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:

Lemoni, te cred si te inteleg ca esti dezamagita . Dar, asa cum ti-au raspuns si fetele, poti sa stai linistita. Confirmarea (miruirea=primirea Duhului Sfant) este unul din cele sapte sacramente ale Bisericii si poate fi primita si ca adult, de ex. la 30 de ani . Asa ca, nu-ti fa probleme prea mari pentru asta. Va fi totul bine . Ai sa vezi.

"Singura lectie de morala care este potrivita pentru un copil, cea mai importanta lectie pentru fiecare moment al vietii lui, este aceasta: ''Nu rani niciodata pe nimeni.'' " - autor: Denis Breeze .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lemoni spune:

Multumesc de raspuns dragele mele , abia acum am aflat de la voi defapat ce inseamna confirmarea asta , ca nu prea ma pricep dar imi pare rau ca scoala asta nu face acest lucru pt copii si nu stiam ce se intimpla daca nu o are.Deci m-am linistit dar tare ma bucuram sa o fi facut-o cu scoala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Snee, noi ne-am putut casatori chiar daca sotul nu are confirmarea.Suntem casatoriti la catolici.Nici nu i-a pasat preotului ca soata nu are confirmare sau ca eu nu sunt catolica.Insa la botezul lui Aidan a contat ca nasul sa aibe confirmare.

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
Croatia-The Mediterranean as it once was

"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lemoni spune:

Eu oricum sunt ortodoxa nepracticanta normal, si uite ca tot m-am cununat la catolici. Mie imi pare rau ca am incercat cat am stiut si eu sa le tin traditia si sa fie totul ca la carte dar la cel mic nu am reusit. probabil in timp o sa ma interesez sa vad daca se poate face separat daca nu o sa gasesc in cadrul altei scoli , oricum la anul incepe un liceu catolic si de acolo merg la o biserica sa incercam cu acel preot sa vedem ce se intimpla.multumesc oricum de sfat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:

Multa bafta Lemoni! Sa reusesti pana la urma ceea ce-ti doresti, ca sa poti sa fii cu sufletul impacat !

"Singura lectie de morala care este potrivita pentru un copil, cea mai importanta lectie pentru fiecare moment al vietii lui, este aceasta: ''Nu rani niciodata pe nimeni.'' " - autor: Denis Breeze .

Mergi la inceput