Proiect lege: salariu brut in mana pt gravide???

Proiect lege: salariu brut in mana pt gravide??? | Autor: ramiha

Link direct la acest mesaj

Mi-a spus o prietena de curand ca exista un proiect de lege prin care femeile gravide vor primi salariul brut in mana. Stie cineva despre asa ceva sau e doar un zvon?

Raluca, mama Nectariei, 30.03.2007

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

quote:
Initial creeata de ramiha

Mi-a spus o prietena de curand ca exista un proiect de lege prin care femeile gravide vor primi salariul brut in mana. Stie cineva despre asa ceva sau e doar un zvon?

Ce-i aia "salariul brut" in mana?! Adica devine suficient sa ramai insarcinata ca sa te scuteasca statul de TOATE taxele?!?!
Daca insa te referi la perioada de concediu de maternitate (sarcina si lauzie), atunci deja e aproape asa: din INDEMNIZATIA (deci NU salariul!!) de concediu se retine doar contrbutia la asigurarile sociale (pensie), de 9,5%, si nici macar aia la valoarea indemnizatiei, ci la valoarea unui salariu MINIM pe economie. Mai mult de-atat... nu cred ca e nevoie de o noua lege, sa excluda si asta...
Daca nu am inteles, te rog reformuleaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiha spune:

Multumesc Rozi de raspuns. Cred ca tu te referi la indemnizatia pentru concediul de maternitate, care intr-adevar este aproximativ echivalenta cu salariul brut. Ce auzisem eu se referea la femeile insarcinate... stiu, pare foarte exagerat...

Raluca, mama Nectariei, 30.03.2007

Mergi la inceput