Nu imi cunosc drepturile!!

Nu imi cunosc drepturile!! | Autor: Zsibrak

Link direct la acest mesaj

Salut Mamici, Bebelusi,
poate ma ajutati cu niste sfaturi, informatii.

Iata cateva scene din zilele trecute:

1. Ploua, e duminica, vrem sa iesim undeva cu copilul. Mergem la Mall. Acolo este spatiu de joaca, masinute, etc. Singura problema e ca sunt si mai multe cafenele langa spatiul destinat copiilor, unde se fumeaza. Chiar parinti acestor copii. Cu toate ca scrie ca fumatul este interzis. Pe fiecare masa sunt scrumiere, au tigari de vanzare. La intrebarea mea, chelnerul raspunde ca intr-adevar nu e permis fumatul, dar se fumeaza pe propria raspundere... Mergem mai departe, intrebam la inca trei cafenele diferite, toate in incinta mallului, peste tot aceeias raspuns.
Unde pot suna, cine se ocupa de aceasta problema??

2. Iesim in parc cu caruciorul, dar ca sa ajungem, trbuie sa mergem pe doua strazi unde masinile sunt parcate in asa fel incat noi coboram de pe trotuar, ca sa putem trece. Binenteles, masinile recatoare claxoneaza, nu avem ce cauta acolo. Dar nu stim sa zburam...
Cine se ocupa de acest lucru??

3. A venit vara. Toata lumea isi renoveaza apartamentele. In blocul nostru de beton s-au vandut doua apartamente. Echipele de muncitori isi fac traba foarte foare zgomotoasa. Cine a auzit cum se face o gaura in beton, stie ce vreau sa spun. Copilul nu poate dormi in zgomotul acela infernal. Dupa mai mult de o saptamana, ii rog pe muncitori sa respece orele de liniste (intre 14 si 16, daca stiu corect), raspunsul e sa vorbesc cu proprietar. Bun, toata ziua il vanez. Raspunsul este... nu prea politicos.
La cine pot sa apelez??

Multumesc pentru sfaturi!

Zsibi si Aron de 1 an

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ramiha spune:

Zsibrak, te inteleg perfect!!! Si eu astept cu mare interes raspunsurile voastre!

Raluca, mama Nectariei, 30.03.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andira spune:

Eu pot sa-ti spun doar ca ieri am fost in Cora la cumparaturi, cu fetita cea mica, de 2 ani.
Am ajuns tarziu, era deja aproape 9 seara, nu stiam cum sa plec mai repede acasa, sa-i dau laptele si sa o culc.

M-am dus la casa prioritara, in fata mea 3 carucioare, 2 femei si o pereche. Le spun ca e casa prioritara si ca vreau sa intru cu copilul in fata, cele 2 ma lasa, iar a treia se uita la mine, se uita sus ca e casa prioritara, se mai uita o data la copil si incepe sa bombane "si ce daca? oricum, nu e pentru copii asa mari"!!!!
La 2 ani, nu era suficient de copil pentru ea!!!

M-am dus la casierita, i-am spus ca astept cu copilul si ca nu vrea sa ma lase in fata, i-a spus si casierita sa-mi faca loc. Nimic, se facea ca nu aude, isi punea produsele pe banda. Ii mai spune o data "doamna, nu vi le mai puneti, ca o iau pe doamna cu copilul", nimic.

A trebuit sa ma ocolesc prin fata ca sa-i dau produsele pe la iesire, fiindca femeia aia nu stia ce inseamna "casa prioritara" si sa ai un copil mic cu tine, care mai avea putin si sarea din carut, eu trebuind sa fiu cu ochii si la ea, si sa pun cumparaturile in cos.

E una din putinele dati cand ma bag in fata, chiar daca sunt cu ambii copii, tocmai ca sa evit scene de genul asta. Mi-e lehamite de ignoranta, nesimtirea si prostia unora, dar cateodata ma umplu de spume...

La servici, pe trotuarul de langa noi sunt vesnic cate 2-3 masini parcate astfel incat ca sa treci trebuie sa o iei pe strada. E o artera intens circulata, care taman acolo se ingusteaza si devine o sg banda. De fiecare data am zis ca o sa chem politia sa ridice masinile alea, e inadmisibil sa-mi risc viata luand-o pe carosabil, pentru ca niste nesimititi vad trotuarul ca locul propriu de parcare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_flo spune:

Si eu am o problema cu masinile care parcheaza pe trotuar. Si eu sunt soferita si ma chinui teribil pana gasesc un loc de parcare, dar.... totusi... pe trotuar? Ideal ar fi daca primariile ar instala tarusi in loc de borduri. Asa nici o masina n-ar mai putea invada trotuarul. Eu asa as face. Dar din pacate n-am puterea de a face asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zsibrak spune:

Intrebarea pare prosteasca, dar totusi o pun: noi mamicile, nu avem un sindicat sau ceva care sa lupte pt drepturile noastre?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

pe mine personal ma deranjeaza cand vad ca la paine pune mana goala pe bani si apoi pe piine neinvelita si invers. sau biscuiti varsati vanzatoarea ii ia cu mina goala si ii pune in punga.

plus cu parcarea si pe unde stau eu e jale si lipsa de treceri de pietoni.
e o statie de autobuz peste strada...dar fara trecere de pietoni si e o strada f. circulata.

la fel pe strada din fata mea se circula cu viteza de nu le vezi culoarea la masini...si e o straduta relativ mica(trotoare nu exista ca sunt ocupate de masini...si daca mergi pe strada trebuie mereu f.f mare atentie la masinile care trec) nu exista nici un semn care sa reglementeze viteza si desigur nici un politai care sa dea amenzi.

unde se poate face o reclamatie, ori propunere...ceva ?



michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiha spune:

Acesta este unul dintre cele mai tari subiecte despre care se poate discuta astazi in Romania, pentru ca acestea sunt problemele care, acumulate intr-o cantitate coplesitoare, ne fac viata in Romania o mizerie in fiecare clipa. De fapt aici vorbim despre cele mai mari probleme ale societatii romanesti, din care decurg nu numai parcarea in locuri interzise si fumatul in locuri publice, ci si furturile la scara mica si mare (de la furturile din buzunare pana la marile dosare ale coruptiei pe care nu le rezolva nimeni niciodata) si incapacitatea Justitiei de a imparti dreptatea.

Problemele care genereaza toata aceasta situatie sunt:
1. dispretul fata de om si fata de lege care guverneaza toate relatiile dintre noi.
2. anarhia si neimplicarea Politiei si a Justitiei in apararea legii. Avem legi, ele sunt bune, insa nimeni nu le respecta, pentru ca Romania este un mare "sat fara caini".

Ce se poate face?
1. Educatia civica si morala a tinerei generatii, nu numai prin teorie ci si prin exemplu personal
2. O buna functionare a Politiei si Justitiei

Acum permiteti-mi sa fiu pesimista.

1. Din pacate, intr-o societate in care tupeul si incalcarea legii sunt la mare apreciere si aduc succes, nu cred ca mai poate cineva imprima vreunui tanar ideea ca respectul fata de om si fata de lege ii pot asigura ceea ce fiecare fiinta umana e normal sa isi doreasca si sa caute: apreciere, realizare materiala si personala. In plus, sa presupunem ca totusi familia ii poate asigura acest tip de educatie (inca sunt multe familii cu conceptii sanatoase in Romania). Tanarul va deschide tv-ul si ce credeti ca va vedea? Filme cu gangsteri bogati si fericiti, stiri cu baroni locali care dau petreceri in piata publica, lectii de viata de la femei care si-au castigat celebritatea prin faptul ca sunt amantele cuiva, reality show-uri cu tot felul de mafioti (evident: bogati, fericiti) care, dupa ce si-au pierdut si ultima urma de decenta, se considera modele pentru "popor" si se dau in stamba. Este foarte greu sa educi un copil intr-un spirit cu totul contrar jalnicelor modele de succes din Romania postrevolutionara. Pentru ca el vede in jur ca tupeul, furtul, coruptia, infractiunile si pacalirea justitiei sunt retete de succes. Iar cei care, dintr-un motiv sau altul, nu apeleaza la aceste "retete", pierd: locuiesc la bloc si nu in vilele acelea superbe pe care le vedem la reality show-uri, sunt calcati cu masina iar apoi tot ei sunt gasiti vinovati, pentru ca nu erau pe trotuar (trotuarul ocupat de masini!!!), stau la coada, inhaleaza fum de tigara alaturi de copii in locuri destinate copiilor, acumuleaza frustrari dupa frustrari. Nu vreau sa fac nici o generalizare, dar in Romania ideea generala e: "Comiti infractiuni si calci pe cadavre, o duci bine. Respecti oamenii si legile: esti fraier si isi bat toti joc de tine".

2. Din institutiile care ar trebui sa vegheze la aplicarea legii si sa sanctioneze incalcarea ei fac parte exact aceiasi oameni care se baga in fata la coada, parcheaza masinile pe locuri interzise, fumeaza in locurile de joaca pentru copii si isi renoveaza apartamentele in timpul orelor de odihna. Pentru ca asta e societatea romaneasca. La fel ca in ansablul societatii, si in cadrul acestor institutii numarul oamenilor cu bun simt este redus, minoritate absoluta. Ei bine, acesti nesimtiti (nu generalizez, dar acum ma refer la majoritatea alcatuita din nesimtiti) mai au un catalizator in plus fata de simplul cetatean: puterea. Cu ajutorul ei, lor li se ofera mai multe ocazii de a submina legea decat simplului cetatean. Aceste ocazii se numesc spaga, mita, bacsis sau onorariu, si sunt capabile sa motiveze extrem de puternic activitatea de ne-aparare si ne-aplicare a legii si de ne-indeplinire a indatoririlor profesionale de catre politist, comisar, judecator, procuror etc. Ar mai exista un catalizator care ii "ajuta" sa nu-si faca treaba: frica. Frica politistului de a prinde in flagrant ceata de tigani aflati la "lucru" in autobuz, pentru ca acestia vor veni la noaspte sa-i taie familia. Emotia politistului de la circulatie cand cerceteaza un accident provocat de jeep-ul unui senator.

Cam atat am avut de spus... concluziile le trageti voi. Daca reuseste cineva sa ia vreo masura macar in privinta uneia dintre aceste probleme marunte dar extrem de suparatoare care ii sicaneaza viata, sa ne anunte si pe noi.

Raluca, mama Nectariei, 30.03.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca2705 spune:

eram in parc zilele trecute cu fetita si vin in parc pe alee doi pusti cu scutere.toti copii se sperie si incep sa planga mamicile tipa la pustii de pe scutere care ambalau si mai tare motoarele si bineanteles nimic.s-au plimbat cam jumatate de ora prin parc spre disperarea noastra.
vin politistii comunitari si noi ne rugam de ei sa ia niste masuri pt ca nu e normal sa mearga prin parc cu motoarele.raspunsul lor stiti care a fost?"Dar ce vreti doamna sa alerg dupa ei???"

si uite asa si cand e cineva care dupa parerea mea ar putea sa faca ceva tot nu se intampla nimic.
Traim in Romania

Mergi la inceput