Vacanta in Italia

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Claudi@ spune:

Letitia , asta ii zic si eu sotului, dar el zice ca se descurca. Si de ce sa dam banii pe un CD cand il folosim doar odata.
Ne-am descurcat noi in Romania foarte bine (si la noi nu prea sunt panouri sa te directioneze) de ce nu ne-am descurca in Italia.

10+

de www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=47a82b5dea7c19b5ab80ea&source=category&category_id=all" target="_blank">Tony , www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=429b4df014c3faeb7eb9ff&source=category&category_id=23" target="_blank">Nunta

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Claudia, am locuit 3 ani in Italia si crede-ma e cel mai incurcat loc de pe pamant :). E groaznic, mai ales in sud.Mergeam pe drum si existau 4 semne complet diferite catre o directie. Am fi vrut sa avem GPS in momentele alea.
Eu nu ma indoiesc de calitatile voastre de navigatori dar sudul Italiei e un loc aparte(nu e un compliment), e bine sa fi-ti pregatiti.

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier

"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aileene spune:

Ziua buna la italience !
Scuze ca dau buzna , dar am nevoie de ajutor din partea celor care se afla in italia ca si badante !
Am o sora care lucreaza si ea de 2 ani in Torino si va pleca in Ro peste cateva zile ! Lucreaza cu acte in regula , contract samd !
Fata d-nei batrane de care are grija i-a adus salariul pe luna iulie , dar sora mea i-a cerut sa-i dea si banii pana va pleca , adica pana in 15 august . La care fata d-nei i-a raspuns ca "tu vrei totul cu anticipo" !!! Sora mea ar vrea sa stie daca are dreptul sa ceara acesti bani (avans) , ptr ca nu se intoarce decat pe 15 sept. (sta 1 luna acasa in Ro)...i s-a parut ciudata reactia , nu se astepta !
Va rog daca aveti cunostinta , sau va gasiti chiar voi intr-o situatie asemanatoare si ati obtinut ce doriti , spuneti-mi si mie cum poate sa faca sora mea !
Va multumesc mult si va doresc la toate mult bine

Mergi la inceput

...? Chiar Nimeni nu stie sa-mi spuna ceva ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luxe spune:

Du-te si pune intrebarea si aici...poate ai noroc :www.romania-italia.info

Mergi la inceput

Iti multumesc mult Luxe ptr ajutor , dar sa stii ca m-am inscris sambata pe acest forum , doar ca administratorul doarme sau e plecat cu pluta , ca inca nu mi-a dat voie sa trimit ceva pe forumul lor ! Astept acordul sau..... , doar ca eu sunt cam grabita sa-i dau un raspuns surorii mele !
O zi buna-ti doresc si mercic totusi ptr ideea ta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marumiha spune:

aileene ,eu locuiesc ėn It.de 10ani si tot cam de atėtia ani lucrez(nu ca badanta),ceea ce i se ėntėmpla surori tale nu mi se pare o problema din moment ce luna august nu a trecut ,angajatii ei nu au pt.ce sa-i de salariu ėnainte chiar daca ea pleaca pt.o luna din cėte am ėnteles ėn vacanta.
DE obicei salariu se ia o data pe luna la data stabilita cu pers. pt.care lucrezi dar daca vrei banii ėnainte nu e obligat sa te plateasca si nici corect.De fapt ea vrea banii pe jumatate de luna ėnainte sau pe toata luna de concediu ?
Daca sora ta crede sau stie ca are dreptate sau are ceva neclar ėn drepturile ei ca badanta si patronul nu se comporta ca atare sau nu-si respecta datoria ar trebui sa mearga la sindicate unde i se dau toate raspunsurile necesa

Mergi la inceput

Marumiha , esti o d-na ptr ca mi-ai raspuns ! Iti multumesc !
Da , intr-adevar sora mea vrea doar jumatatea din luna august ptr ca nu va fi la locul ei de munca in momentul cand ar trebui sa primeasca salariul (pleaca in 15 august si se intoarce pe 15 septembrie) . Vrea doar ce i se cuvine pana in data plecarii , deci jumatate din salar ! Doar ca fetele doamnei de care are grija au sarit cu gura pe ea , saraca ! Si asa e atat de pierduta-n spatiu , o mai si cearta ptr ceva ce i se cuvine de-a dreptul...salariul ei !!! Ar trebui s-o inteleaga si ele .
Pesemne nu te poti intelege de nici un fel cu persoanele acelea , sunt intr-adevar niste salbatice , sa nu mai spun ca sunt amandoua profesoare !
M-am inscris pe un forum , dar inca astept aprobarea administratorului (de sambata trecuta )...o fi plecat in vacanta cu ...!
Tu mergi pe vreun forum de discutii cu romanii din Italia ? Pe care dintre ele daca nu-s prea indiscreta ?! Poate cineva ar putea sa-mi dea o idee despre cum sa faca sora mea , ideea ta cu sindicatul e f buna , am sa-i spun ! Sigur ca-si cunoaste drepturile , doar ca d-na de care are grija are boala "altzheimer" din pacate , iar fetele ei nu trec decat o data pe luna s-o vada...pe mama lor draga , atat de mult o iubesc ! O lasa-n seama sora-mii , si ii este tare greu zi si noapte langa ea ! Iar cand are si ea nevoie de ceva , ele sar pe ea cu gura !
Infine , scuze daca am fost prea lunga , dar am vrut si eu sa spun off-ul cuiva ! Merci ca m-ai (m-ati) ascultat !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marumiha spune:

aileene, eu ėti pot spune parerea mea personala si cum se plateste normal aici,adica o data pe luna se ia salariu si ziua de obicei e aceeasi,si eu sėnt platita pe 15 si daca eu sėnt sau nu aici firma unde lucrez ėmi varsa banii ėn banca dar nici o data nu s-a ėntėmplat sa-mi plateasca ėnainte sau dupa 15.
Daca aceste pers.ar fi mai ėntelegatoare ar putea sa-i dea banii pe jumatate de luna dar parerea mea e ca nu sėnt obligate daca au hotarėt cu sora ta data de 15. De altfel si la noi ėn RO.e o zi stabilita cėnd trebuie sa-ti iei salariu,nu?Poate le e teama ca ea nu se mai ėntoarce .
Din pacate munca de badante e destul de stresanta ,de aceea o fac numai strainii,e destul de grea ,platita prost pt.orele lucrate,si de multe ori esti tratata ca o servitoare,asta o spun fara sa jignesc pe nimeni pt.ca pėna la urma sėnt putini care au norocul de a gasi de lucru ceea ce doresc ci ma refer la faptul ca poti gasi fam.unde te considera ca pe o pers.care faci parte din fam.lor dar exista si la ei oameni mai rai ,mai neėntelegatori ca peste tot ėn lume.Este f.important cum sti sa discuti cu ei si poate conteaza si norocul fiecaruia si ėn ultimi ani noi romėnii nu sėntem vazuti chiar bine din pacate.
Majorit. familiilor(mai ėn vėrsta) au badante ėn casa pt.ca copii lor lucreaza toti si nu au timp sa stea cu parintii
Stiu ca e un forum unde discuta romėnii din it.,eu nu m-am ėnscris.
Daca sora ta nu sta bine cu aceasta fam. singura solutie e sa-si gaseasca altceva de lucru .

Mergi la inceput

Draga Marumiha , stiu ca ai dreptate in tot ceea ce spui tu , sunt la curent cu tot ce se spune din pacate despre romanii din Italia , in urma intamplarilor urate !
Sora mea are contract de lucru , si acte in regula !
Ai dreptate ca atunci cand se stabileste data salarului (si aici in Franta e acelasi lucru , evident) , nu se poate altfel ! Dar fiind un lucru in randul privatului , intr-o familie , ma gandesc ca s-ar putea face totusi o intelegere intre persoana care se ocupa de plata si persoana platita . Doar ca dupa cum am spus mai sus , nu este cazul , ptr faptul ca nu se poate ajunge la o intelegere "sanatoasa" din pacate !
Eu am vrut doar sa stiu daca se poate face ceva legal in acest sens , dar vad ca e si prea tarziu poate , ca sora mea sa faca o cerere cu preaviz , a facut-o dar...verbal . Iar cum sora mea n-are cont in banca , n-a vrut sa-si faca , nu cunosc motivele exacte ! Deci nu poate sa ceara varsarea salarului pe cont , ca sa si-l poata recupera in tara cand se duce...hm ! E platita de la mana la mana .
Infine , asta e !
O seara buna ai fost ...!
Mercic inca o data ptr ajutor , m-am mai luminat si eu putin , voi incerca s-o luminez si pe sora mea , ca sa stie pe viitor cum sa ia problema , ca sa fie bine .

Mergi la inceput