salut
am o intrebare
lucrez in doua locuri unu cu 8h altul cu 2h
la cel cu 8 sunt in concediu de odihna pana pe 24 iunie apoi intru in conc prenatal
acum am 26 sapt.DPN 8 sept
intrebarea e ce fac cu celalalt de 2h?
treb sa fac incetarea contractului?
daca da , de cand?
Ti-am raspuns pe email
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa
In odihna mai e cum mai e dar in prenatal postnatal si in ingrijire copil tb sa figurezi identic in ambele contracte de munca.
Nu trebuie incetat nici unul.
Duci la locul de munca unde ai functia de baza certificatul medical pt concediul de maternitate, iar dincolo o copie legalizata. Vei primi indemnizatii la ambele (daca ai lucrata cel putin o luna).
Pt CIC, faci cerere la ambele firme, contractele se suspenda si asta-i tot.
Duci adeverinta de venit la functia de baza de la contractul secundar si concediul medical doar la functia de baza. primesti banii doar dintr-un singur loc - functia de baza unde se va calcula global baza de venit soi pe baza adeverintei de venit+venituri brute efectiv realizate.
Marius Pernes
Pagina legislativa
Din 2006 se face asa:
Ordin 60/2006 (norme de aplicare OU 158/2005):
Art. 72. - Pentru persoana asigurata care se afla in doua sau mai multe situatii prevazute la art. 1 alin. (1) lit. A si B din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 158/2005 si care desfasoara activitatea la mai multi angajatori, la fiecare fiind asigurata conform acestei ordonante de urgenta, indemnizatiile se calculeaza si se platesc, dupa caz, de fiecare angajator. In aceasta situatie primele doua exemplare originale ale certificatului de concediu medical se prezinta spre calcul angajatorului la care asiguratul are venitul cel mai mare, iar la celalalt/ceilalti angajator/angajatori se prezinta cele doua exemplare in copii legalizate."
Hmmm...Ok retinut. Merci
Marius Pernes
Pagina legislativa