consultatie endocrinologie
buna ziua.
mentionez inca o data ca am apelat la "cautare" pt a-mi lamurii anumite aspecte, dar nu am gasit nici un raspuns.
Am fost ieri la endocrinolog pt o dereglare hormonala ce ma impiedica sa raman insarcinata. La plecare mi-a inmanat 2 foi peste care m-am uitat abia in masina. Nu inteleg ce scrie pe ele, nu puteam sa ma intorc la dna dr ca sa ma lamureasca asa ca apelez la voi sa ma ajutati daca stiti despre ce e vorba.
1. Am cautat pe internet ce inseamna "pilozitate tip ginoid" dar nu am inteles nimic. Era mentionata ca efecte la diverse boli dar nu imi explica ce este mai exact.
2. la "examen sani" spune: bilateral galactoree prin cate un por areolar. Imi imaginez ca inseamna ca am secretie la ambii sani. Pt asta mi-a dat sa fac analize pt un hormon PRL (prolatina)
3. uter: AVF (pe net am gasit ca RVF e de rau....poate ca AVF e de bine)
4. ovar drept: 22/17 mm cu 5-6 imagini de foliculi cavitari cu diam < 8 mm; paraovarian imagine chistica de 40/27 mm ( pare sd-lend de anexa dreapta) "a scris de mana in paranteza si nu stiu daca am inteles bine"
ovar stang: 36/21 mm, cu imagine chistica de 23/16 (folicul dominant).
Please daca intelegeti ceva, daca v-ati mai intalnit cu diagnosticele astea si stiti ce inseamna, spuneti-mi si mie.
multumesc
Raspunsuri
ada29 spune:
Buna Anne Mary,
Hai ca incerc sa te ajut eu,iti spun din experienta mea,
1-pilozitate tip ginoid-tipul ginoid se refera la conformatia organismului tau.
2-galactoree-stiu ca inseamna lactatia in afara sarcinii,foarte bine ca ti-a dat sa verifici prolactina
3-uter AVF-pozitia normala
4-ovarele-acolo ai si foliculi si imagine chistica,depinde si in ce zi a ciclului ai facut ecografia,dar asta se rezolva cu tratamente.
Mult succes in demersurile tale si mult noroc!
Ada
anne`mary spune:
buna
merci de raspuns. Nu sunt pe ciclu. Pe 19 mai am avut ultima menstruatie.
Pai si scurgerea din san ????? Ma sperie aceasta. Dna dr a zis
" daca analizele nu ies bine...." !!! " Daca nu ies bine???? Pai pot fi bune? Poate fi normal sa ai lactatie in afara sarcinii? Exagerez eu? Am ramas socata cand am vazut substanta aia 
ada29 spune:
Anne,
Incearca sa te linistesti.Sunt anumite situatii si medicamente care au ca efecte secundare aceasta galactoree,nu cred ca e si cazul tau.
O prolactina crescuta poate fi tratata,important e sa continui vizita la medic,cu rabdare si incredere se rezolva problemele.
Hai fii increzatoare ca o sa fie bine pana la urma,important e ca te-ai dus la medic,lasa-l pe el sa te ajute.
Mult succes!
Ada
Moniland spune:
Probabil ai prolactina ridicata din moment ce exista o secretie.Prolactina creste si din cauza stresului. Incearca sa fi odihnita si relaxata cu o zi inainte de a face analiza. Dar daca esti o fire mai agitata atunci nu merita ca de fapt vrei rezultatul real.
La cealalta pb cu chisturile cred ca esti la ovulatie din moment ce ti s-a zis ca ai un folicul dominant. Acela se va sparge si vei ovula pe partea stanga.
anne`mary spune:
merci pt raspunsuri. azi dimineata am facut analizele si maine primesc rezultatul. Sunt mai agitata de fel
dar in ultimele zile am fost mai linistita (cred). Oricum m-am mai linistit....
Mi-am adus aminte ca dna dr mi-a spus ca de fapt si de drept, nu am chist de natura hormonala. 2 ani de zile am trait cu impresia ca sunt dereglata la nivel hormonal, ca acum dna dr sa-mi spuna ca nu e asa si sa mai incercam (noi incercam doar de 6 luni).