Cum o pot convinge sa vorbeasca mai mult la 3 ani?

Cum o pot convinge sa vorbeasca mai mult la 3 ani? | Autor: Mercedes

Link direct la acest mesaj

Problema noastra , cel putin pt. noi ca parinti suna asa.

Are azi 3 ani peste cateva ore si tot azi are serbare...

Are in vocabular aprox.30 de cuvinte este bilingva vorbeste cand si cum doreste ea.
Vb in propozitii dar fara sa foloseasca verbe( deci de fapt nu sunt propozitii) mai exact foloseste cuvintele dintr o propozitie dar fara verbe,
de ex. ,,mama bia nu apa,, a se intelege bia nu vrea apa,,

poezia de la serbare de azi suna asa:

ciupercuta cu papuci ea spune ,,ciu..ta pu tatuci,,

Imi veti spune sa vb. cu ea stiu toata ziua cat pot dupa servici asta fac, ii citesc ... ii place f mult alba ca zapada,ghinda si stejarul luna si soarele... acum suntem la scufita rosie de ex.

De cate ori repet un cuvant il silabisesc si dupa cateva minute ce ii drept spune si ea cum stie imi spune sloganul,, mami taci,, iar dupa asta nici daca stau in cap nu mai spune nimic.

Face puzleuri foarte rapid cu multe bucati , cunoaste alfabetul , consoanele le asociaza cu obiecte sau nume de ex. la C spune kiti, la m spune mama deci cred ca se intelege.
Merge la gradi din martie anul acesta si ia facut f bine acest lucru.
Este energica si este in centrul atentiei aproape tot timpul.
Spuneti mi cum sa procedez mai departe.
Multumesc ca ati avut rabdarea sa cititi pana la capat.

editez
Am uitat sa va spun ceva
culorile le asociaza asa:

galben ca si soarele
verde ca si iarba
albastru ca si cerul

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Sa-ti triasca frumusetea !

Ref la problema ... iti pot spune ce ne-a zis noua doc psi ... ca nu este si nu va fi un copil care sa vorbeasca intr-una si degeaba ... si sa am mare grija sa nu o fortez, sa nu ma tot leg de ea, ca nu cumva sa-mi faca invers si de`al dreq ...

Daria & GIULIA(2004 08 16) arta la 3,4 ani dans la 3,9 ani 1 2 3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

instinctul meu zice sa o lasi in ritmul ei.
si fata mea e bilingva si daca o compar cu copii de aceasi varsta din romania care stau acasa cu bona (ea merge la cresa) e mult in urma.
eu de fiecare data gandesc asa: ai vazut om mare sa nu stie sa vorbeasca? ai vazut om mare sa nu stie sa mearga?
fiecare in ritmul lui.

Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

mercedes, doar rabdare trebuie sa ai.... restul vine de la sine, cu timpul.... o sa si vb, si cand isi va da drumul......atunci sa te tii!

apropo, La multi ani!!!!

Kari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns FELICITY05 spune:

BUNA Mercedes,eu iti voi spune de un baietel care avea 4 ani,era o ruda de-a measi nu vorbea aproape deloc.Parintii lui erau distrusi,intelegea tot dar nu vorbea.Intr-o zi minune a vorbit:SI VORBEA TOT cu mici deficiente ca la inceput ..deci draga mea copii nu sunt toti la fel asa cum nici noi adulti nu suntem la fel,incurajaz-o si comportati-va normal fara ca ea sa perceapa intr-un alt fel,decat ati crede voi, faptul ca nu
e asa cum vreti voi.

<<De cate ori repet un cuvant il silabisesc si dupa cateva minute ce ii drept spune si ea cum stie imi spune sloganul,, mami taci,, iar dupa asta nici daca stau in cap nu mai spune nimic. >>,
e o fetita super desteapta dupa cate povestesti,dar putem noi stii ce gandesc in capusorul lor...noile vrem binele,dar poate ei interpretaeza altfel...va fi bine si asta vei vedea cat mai repede.VA PUP

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

A avut tot ieri serbarea de la gradi.

A dansat a chemat copiii care nu s au ridicat de pe scaunele la dans sa danseze. Ii place foarte mult sa danseze ... ma striga de pe podium sa o filmez imi facea cu manuta in schimb nu a vrut sa spuna poezia( a fost intrebata de educatoare daca vrea sa spuna si a zis NU). Am apreciat educatoarea ca nu a scoso in fata microfonului cu obligatie, iar d-soara probabil a considerat ca decat sa spuna poezia pocit mai bine nimic. Asta e anul viitor va fi mai bine.
Parerea mea poate fi si subiectiva dar eu consider ca s a comportat ok si in comparatie cu o parte din copilasi care au inceput sa planga pe scena desi aveau majoritatea spre 4 ani.

Multumesc frumos pentru raspunsuri astept in continuare sugestii daca aveti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

Mercedes, eu cred ca in primul rand nu trebuie sa ii mai spui faptul ca poceste cuvinte sau ca nu spune bine ceva, ca greseste....asta e un stress f. mare pentru ea. Gandeste-te ca pentru un copil nu e f. usor sa vorbeasca 2 limbi si sa faca totul perfect, sa multumeasca pe toata lumea...cred ca asta se intampla in capusorul ei mic si istet - se gandeste ca nu face bine ceva si prefera sa nu mai faca. Eu zic sa o lauzi ca e bine cum vorbeste, sa ii explici ca atunci cand va fi mare va vorbi f. bine si corect, sa nu ii mai spui ca greseste cuvintele, sa nu o mai fortezi sa pronunte corect. E bine asa cum pronunta ea. Peste ceva timp o sa fie si mai bine... Ai un copil f. destept si nu cere de la el mai mult decat e dispus sa dea momentan. Nu uita sa o lauzi mereu cand reuseste sa faca ceva nou si chiar sa o rasplatesti cu mici bucurii! Felicitari pentru serbare!

Lora, mami de Iustina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Sa-ti traiasca fetita! Si la cat mai multe serbari frumoase! Eu zic ca ai o fetita foarte hotarata, cu un caracter aparte, care stie ce vrea, in conditiile ei! Mai ales ca este si bilingv, lucru deloc de neglijat!

Era o perioada cu nepoata, ce face 3 ani peste 3 luni (nu am verbalizat niciodata ingrijorarea fata de parintii ei) , cand abia la 2 ani a inceput sa rupa niste cuvinte. Stiam ca la nastere au fost ceva probleme (gen dubla circulara de cordon) si eram nelinistita. Acum vorbeste in limba ei, cu cine vrea, oricum mai trebuie un traducator intre ea si restul lumii! Nu spune "r", sau "l", este si un pic cu "sh". Spune poezii, de fapt noi spunem inceputul unui cuvant si ea il termina! Este sociabila, cei adulti se ocupa de ea, (sora este de 3 ani in CIC, 2 ani cu ea, si 1 cu bebe). In principiu, ea se ocupa de nepoata, pe noi ne vede cam de 2 ori pe saptamana, cand ne jucam cu ea, alergam, ne umplem de nisip. De vorbit, vorbim cu ea, povestim, ii aratam diferite cartoane cu animalute, ii "traducem" desenele animate. Eu nu o corectez cand spune ceva stalcit. Poate am incercat la inceput, dar la dorinta parintilor am incetat, ei sunt singurii responsabili cu asa ceva! Exemplu: cand era mai mica asocia persoana ei cu "tu". cand vroia sa faca EA ceva, striga tare "Tu, TU", de unde trebuia sa intelegem ca de fapt ea vrea sa faca acel ceva. Sotul a incercat a corecteze aceasta "confuzie de identitate" si ce ne-au auzit urechile! So... Acum sunt perceputa drept matusa cu care se joaca, si zau daca-mi displace rolul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kiwwy spune:

fiul meu are 4 ani si o luna,nici acum nu vorbeste nimic,am mai scris despre asta..am schimbat logopedul dupa 6 luni,pt.ca nu am observat nici un progres...
poate va ajuta un site. www.dezvoltarealimbajului.ro

Mergi la inceput

mai este un site care ajuta,trebuie doar sa te loghezi http://www.dezvoltarealimbajului.ro/

Mergi la inceput

am gresit...imi cer scuze..rog moderatorii sa stearga
www.corectarea limbajului.ro

Mergi la inceput