Mi se sfarsesc bunicii

Mi se sfarsesc bunicii | Autor: philip

Link direct la acest mesaj

Daca pana acum 3 ani ma puteam lauda ca toti cei patru bunici sunt in viata, acum am rams numai cu unul. Bunica de pe mama. Primul l-am pierdut pe buniciul de pe tata, bunicul meu facorit si cel mai minunat bunic din cati au existat vreodata. A murit de cancer la plamani si, ca un facut, inainte inca de a afla de suferinta lui, cumparasem bilete de avion pt Romania. Familia i-a spus ca voi veni in tara si atat m-a asteptat...Eram sibgura lui nepoata. Am ajuns in Ro pe 29 mai unde am gasit un bunic schimbat si suferind dar care s-a bucurat enorm sa ne vada si sa-si cunoasca strabunicul. Pe 3 iunie l-am pierdut.
Anul asta n-a inceput prea promitator cu cancerul la stomac al bunicului matern revenind. Mama saraca ia- avut de grija in ultimele luni. In ianuarie doctorii i-au dat trei luni. A murit in martie.
Sambata s-a stins bunica din partea tatalui. Sotul mi-a dat vestea dupa ce-a deschis emailul primit de la tatal meu. Asa m-au napadit amintirile si numai amintiri frumoase. Am fost foarte legata de bunicii paterni, am petrecut mult timp la ei si-am invatat sumedenie de lucruri frumoase datorita lor. Sunt departe si asta imi inzeceste durerea. Ma simt atat de neputincioasa si trista si viata mi se pare nedreapta. Toata seria asta de evenimente m-a dus iar cu gandul la subiectul despre copiii dezradacinatilor. Am inceput de ceva luni bune sa cautam slujbe in Europa, pana acum fara nici un rezultat.
Nu vreau sa fiu absenta din viata parintilor mei, mai ales la batranete cand vor avea nevoie de suport. In plus, nu vreau sa-i mai rapesc lui Philip bucuria de a avea bunici, de a invata lucruri minunate de la ei si de a fi capabil sa-si creeze acea legatura miraculoasa cu ei. e ca un cordon omilical, drept, de natura emotionala si spirituala.
nu stiu daca am postat mesajul unde trebuia, nici nu astept sa-l citeasca cineva, simteam insa nevoia sa ma descarc.
Dumnezeu sa-i odihneasca in pace.

philip&andreea

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Marcelle spune:

Andreea, Dumnezeu sa ii odihneasca! E trist de tot cand ne mor bunicii, si mai ales daca suntem departe parca durerea e si mai mare, apar remuscari si amintiri ... Amintiri frumoase petrecute impreuna cu ei .
Stiu ce simti acum, ca si eu am pierdut un bunic pe cand eram in Franta si fara nici o posibilitate sa ajung macar la inmormantare. Pe ceilalti trei, i-am pierdut pe toti trei in jumatate de an,s-au dus tot la distante de 2 luni intre ei,niciunul nefiind grav (pe duca). Era anul cand s-a nascut Bianca si avea doar cateva luni. Imi pare si mie rau ca nu m-am putut ocupa de ei in aceea perioada ca si ei s-au ocupat de mine cand eram mica si m-au invat multe lucruri bune si din putinul lor m-au facut intotdeauna sa ma simt fericita. Si mai imi pare rau ca nu au reusit sa imi cunoasca fetita nici unul din ei.Dar sunt convinsa ca o pazesc de ACOLO de unde sunt si sunt fericiti sa o vada.

E bine ca te-ai gandit sa va intoarceti pentru Philip acasa, si noi am facut-o din aceleasi motive. M-a apucat plansul si nu mai pot sa scriu.

Sincere condoleante! Te pup,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Te inteleg...si eu mai am un singur bunic. Anul asta a implinit 90 ani si e destul de departe de noi (vre-o 400km - cu copiii vre-o 7 ore de mers cu masina).
Aseara, desi nu mai discutasem de mult despre bunicul, baiatul meu cel mare (5 ani) mi-a zis ca ii e dor de Bubu si vrea sa mergem sa-l vedem...
Nu stiu cum sa fac...m-as duce in week-end-ul asta, ca dupa e destul de complicat, plecam in concediu, dupa care pleaca sotul meu si nu am cum sa bat atata drum singura cu 2 copii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Am citit candva, nici macar nu stiu unde, ca americanii au studiat o comunitate unde speranta de viata era f. mare;au analizat colectivitatea sub toate aspectele,etnie,obiceiuri,alimentatie,etc.;concluzia in final a fost ca traiul in comun al familiilor a influentat in bine starea de sanatate a membrilor comunitatii.Membrii comunitatii care plecau nu se mai bucurau de aceleasi sanse de supravietuire.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

eu tocmai am aflat de la maica-mea pe messenger ca
bunica mea, din partea tatalui, cea care m-a crescut si iubit cel mai mult, e in coma de ieri de la pranz
a cazut pe scari din cauza hipertensiunii si are mai multe hematoame craniene...si-a revenit putin in spital,d ar acum e in coma
eu sunt in soc, nu imi vine sa cred, ieri dimineata am vorbit cu ea si imi spunea cat de dor ii e de noi si de bia si cat s ebucura ca a apucat sa ne viziteze aici, sa vada stranepoata in februarie..

neurochirurgul e fost coleg de-al lui maica-mea, le-a spus sa fie pregatiti pt orice..

ce inseamna asta? orice inseamna si ca poate sa isi revina, nu????

eu nu pot sa inteleg de ce nu m-au anuntat pana azi, cand stiau toti cat de mult inseamna pt mine bunicuta asta frumoasa si buna

daca nu isi revine pana maine, o vor opera, insa la varsta si problemele ei de sanatate, nu e o operatie usoara deloc...

nu ma mai pot opri din plans...

blue

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Noelino, ne rugam ca bunica ta sa isi revina. Speranta moare ultima, da? Fii optimista. Asteptam vesti.
Andreea, Dzeu sa o odihneasca pe bunicuta ta. E al naibii de dureros cand ii vezi cum imbatranesc si cat de repede se sting. Eu acum mai am o bunica. Cea careia eu i-am zis mama. Cred ca nu mai e nevoie sa zic mai multe despre ea. Ma rog ca DD sa o tina pana la anul in vara cand ajungem in Ro.
Te-ai gandit sa il trimiti pe Philip cate o luna-doua in tara? Nu ai idee cate ai putea sa ii oferi.
Condoleante.

Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

fetelor, multam
ciuf, nu-l pot trimite, acum e prea mic, nu are nici 4 anisori, nu cred ca as rezista fara el, e baiatul mamei, avem noi doi o relatia speciala, stii cum e. poate cand o fi de varsta scolara, acum nu as putea sa o fac. soacra-mea a stat cu el 9 luni cand era micut, va mai veni in vizita, poate si mama desi pt ea e mai greu cu serviciul. dintre toti bunicii numai mama nu are viza, restul au dar numai soacra a apucat sa vina pt ca e pesnioanara. acum s-a reaganjat si ea. 'om vedea.
multumesc tuturor de gandurile bune.

philip&andreea

Mergi la inceput