Fastrackids - e cineva care imi poate da un sfat?
Raspunsuri - Pagina 7
vyrgynya spune:
Pana acum cateva zile eram hotarata sa o inscriu pe fetita mea la FTK insa acum nu prea mai stiu ce sa fac.
Am o colega care are baiatul inscris de anul trecut si ne-a recomandat programul, mie si unei alte colege care deja si-a inscris fetita din primavara. Baiatul e inscris in Tineretului iar fetita in zona Muncii (Delea noua parca). Ambele sunt multumite de ce se intampla acolo si se pare ca si copiilor le place.
Zilele trecute am auzit-o pe colega de la care am aflat de ei vorbind la telefon la FTK si era destul de revoltata (n-am tras cu urechea dar lucram in open space si auzi fara sa vrei).
Dupa ce a terminat am intrebat-o ce s-a intamplat. Mi-a spus ca initial, cand au semnat contractul, li s-a spus ca la sfarsitul anului vor primi un DVD cu o compilatie a filmarilor copilului facute de-a lungul anului. A sunat sa-l ceara, pentru ca cealalta colega il primise si ea nu.
Eeeeeei... si i s-a spus ca s-a renuntat la acest lucru pentru ca "au foarte multi copii inscrisi, peste 300, si nu au sufcient personal la IT sa produca DVD-urile in cauza". Dupa insistente, ea cerut macar sa i se dea filmarile integrale de la grupa, fara sa fie facuta compilatia speciala pentru copil (pe DVD-uri cumparate de ea), i s-a dat de inteles ca nu mai exista filmarile si ca "ar fi trebuit sa si le downloadeze la timp". Ceea ce ea spune ca ar fi facut, daca ar fi stiut ca n-o sa mai primeasca DVD-ul, dar n-a anuntat-o numeni si i se parea inutil sa descarce ore cu toata grupa pentru cateva minute cu baiatul ei.
Pe mine lucrul asta m-a pus pe ganduri pentru ca l-am tradus pe romaneste "avem destul de multi clienti ca sa ne permitem sa facem rabat de la calitate, las ca merge treaba oricum, vadul e facut, banul intra". Cum altfel sa justifici prin numarul de clienti faptul ca nu-ti respecti un angajament? Ca doar toti clientii platesc la fel, nu aia de la un sediu mai putin si ceilalti mai mult, asa ca merita DVD.
Eu stiam ca la francize este obligatoriu sa respecti integral regulile firmei mama, asa ca mi-e clar ca ceva nu este corect, nu cred ca FTK int. le-a cerut sa respecte regula cu DVD "macar in una din locatii".
Acum nu stiu ce sa fac:in Tineretului nu-mi mai inspira incredere, in Muncii nu am cum s-o inscriu pe Sara, pt. ca e departe si n-am cum sa stiu ca nu incep si astia sa mai sara din obligatiile contractuale pt. ca au destui clienti.
E posibil sa fiu eu paranoica (am background de client-service si am inghitit la traininguri de customer care de mi-au iesit pe nas, insa cred ca nu este normal sa se intample asa ceva.
Sau poate in Romania orice este normal? Voi ce parere aveti? Exagerez?
FTKalexei spune:
Buna ziua. Am citit regulamentul dar sper ca interventia mea pe acest forum sa nu fie considerata reclama ci mai degraba un "drept la replica". Urmaresc demult dezbaterile (fiind director de marketing al programului FasTracKids in Romania) si acolo unde sesizarile au fost pertinente am incercat sa iau masuri care sa regleze disfunctiile organizatorice ale centrelor din Romania fara a interveni pana in acest moment in discutii.
Trebuie insa s-o fac pentru a lamuri ultima dezbatere legata de sesiunile de videotaping. Asa cum bine mentiona doamna Vyrgynya FasTracKids este o retea in sistem franciza si automat toate centrele se supun unor norme unitare. Exista o regula in documentatia programului care mentioneaza explicit necesitatea efectuarii sesiunilor de prezentari filmate (considerate a fi foarte importante din punct de vedere educational in activitatile cu copiii) insa livrarea acestor sesiuni catre parinti este doar o recomandare care iese din sfera educationalului fiind mai degraba un artificiu comercial. Stiut fiind faptul ca la un numar tot mai mare de copii livrarea acestor filmari catre parinti pe suport DVD devine daca nu imposibila cel putin foarte dificila, acest aspect nu face obiectul niciunei clauze contractuale. Stim insa cat este de important sa nu privam pe parinti de bucuria de a-si vedea copiii crescand si de aceea am cautat o modalitate de a evita blocajul cauzat de cresterea numarului de copii prin postarea acestor filme cu o anumita frecventa pe un site dedicat accesibil doar pe baza de username si parola. Aceasta interfata a fost functionala si se afla in continua optimizare. Mai mult am recomandat tuturor centrelor ca incepand cu acest an scolar sa doteze receptiile cu un calculator de pe care parintii sa poata copia pe memory stick-uri aceste filme. "Solutiile" gasite de noi au fost apreciate pozitiv de reprezentantii FasTracKids International care au catalogat activitatea centrelor din Romania ca fiind printre cele mai bune la nivelul intregii retele internationale. Evident procesul implementarii in conditii de maxima eficienta este unul in etape avand astfel nevoie de timp.
Sper ca intruziunea mea in cursul discutiilor sa nu duca la blocarea acestora, forumul desprecopii.com fiind pentru mine un excelent instrument de masurare a performantelor (pozitive sau negative) ale retelei FasTracKids din Romania.
Witchie spune:
Pai, domnul Alexei, bun venit si treceti pe la receptie, luati legatura cu mirela@desprecopii.com si ea va va spune exact in ce masura postarile dvs sunt sau nu considerate reclama.
Pana una alta, daca tot cititi (si ma bucur ca o faceti), poate comunicati personalului din Dorobanti ca nu e tocmai kosher sa stabileasca o intalnire la ora zece, sa nu trimita nici macar portarul acolo la ora stabilita si sa roage apoi potentialii clienti sa se mai plimbe vreo doua ore, pana apar trainerii sau cum se numesc cei ce se ocupa de copii.
In rest, am auzit doar de bine despre dvs, dar pe mine m-ati pierdut.
aiuras spune:
De sambata trecuta si noi ne-am inscris la FTK pe Dem Teodorescu. Fetita a fost foarte incantata. Lectia noastra a fost despre povesti si nu despre astronauti. Oare nu pest tot au aceeasi programa?
Nu pot deocamdata sa ofer sfaturi dar am fost indrumati la curs de prietena mea care este o mamica foarte informata si foarte exigenta in ceea ce priveste educatia copiilor ei.
greiere_emi spune:
Buna,
Eu am un baietel de 3 ani jumatate care pana in vara asta a fost crescut de mine si de bunica. Din toamna incepeam gradintia si am considerat ca niste cursuri de vara sunt tocmai bune pentru ca Alex (baietelul meu) sa fie familiarizat cu notiunea de colectivitate. Citisem despre FTK si cu ajutorul unei prietene am ajuns la sediul din Dorobanti.
Pe scurt Alex a fost super incantat de programul cu dinozaurii.
In prima zi am stat in sala de asteptare gandindu-ma ca Alex o sa ia la fuga din sala si ca va trebui sa inventez tot felul de lucruri ca sa il fac sa se intoarca. Nu a fost asa!
Poate ca nu a retinut el cuvintele din tema respectiva, dar am simtit rezultatele cursului: a invatat sa raspunda cand este intrebat, sa asculte, a devenit mai creativ(el fiind inebunit dupa "experimentele" de acolo.
Cineva de pe forum scria ca cei din Dorobanti nu au exprienta in educatia copiilor. Nu stiu ce sa zic! O sa va spun ca astazi cei de la gradinita mi l-au laudat spunandu-mi cum ridica mana si cum raspunde la subiect. Am stiut sigur ca asta este rezultatul celor de FTK pentru ca eu acasa nu l-am invatat asa ceva, iar la gradinita merge de o saptamana. Apropo care sunt cei care nu au pregatire?
Noi am facut cursul de vara cu Geanina si Alex!
Am intrat initial pe forum pentru ca vroiam sa incerc sa il dau pe Alex la Tots la un sediu mai apropiat de casa (eu stau in zona Dristor) insa am vazut pareri si pareri!
Apropo am fost si la prezentarea deschisa de la Astronomie si atunci am inteles de ce un copil de 3 ani (care in mod normal isi pierde concentrarea in maxim o ora) sta cuminte 3 ore si ma intreaba la plecare "cand mai venim".
Eu am fost la prezentarea din Dorobanti, vineri si am fost 5 familii.
Eu mai am si o fetita de 8 luni. Nu am vazut sa scrie nimeni de Sining. Am inscris-o pe Ana cuplat la Tots-ul lui Alex. Daca o sa va intereseze subiectul o sa va transmit parearea mea.
diana spune:
Buna
pe mine m-ar interesa parerea ta despre programul Sining. As vrea sa incercam si noi atat cu Toni (1,3 ani) dar si cu Alin (6,3 ani). Sper ca pt Alin sa nu fie prea tarziu . Ca locatie mi-ar fi mai aproape piata Alba Iulia. Sa vedem daca mai sunt locuri...
Va pup
Diana mamica de Alin si Toni
fran spune:
Mda, "big brother" urmareste desigur ce se discuta aici, pentru ca nu aparuse bine postarea despre filmuletze ca sambata ne-a fost explicat pe larg cum o sa primim pe stick ce se filmeaza :)
Nu ca ar fi ceva rau, iar ideea cu stickul e ok...
Parerea mea, dupa 2 sedintze poate fi rezumata asa:
-e vorba de activitati similare celor de la gradi, iar temele gen astonomie, literatura etc sunt doar "pretextul". De aceea e cam derutant pentru parintzi, pentru ca probabil jumatate se intreaba ce pricepe cu adevarat un copil de 3 ani din "astronomie" iar jumatatea cealalta e foarte mandra ca pustiul invata de la 3 ani despre molecule, comete si alte alea(apropo de asta, eu sunt fizician si nici nu va ganditi cata lume are o imagine total aiurea despre structura atomului, ca reminiscenta a super-simplificarilor din cartile pentru copii )...Sincer, eu cred( si sper) ca "tematica" lectiilor suna mult mai pompos decat ceea ce invata in realitate copiii la lectiile ftk-in primul rand se adapteze si sa interactioneze cu alti copii, sa fie creativi etc...
In fine, eu cred ca un copil mai maricel poate sa ramana si cu ceva explicatii stiintifice, dar la cei mici nu se pune problema. De aceea eu zic sa va faceti o parere dupa ce vedeti in primul rand cum ii place copilului acolo. Fie vorba intre noi sunt si copii care plang, mai ales cei mai micutzi, si intradevar probabil e de ajutor sa stea in colectivitate inainte de gradi. Plus ca ii lasa si pe parinti inauntru deci se pot adapata mai usor decat la gradi.
In al doilea rand-si asta e motivul principal pentru care o sa mai mergem acolo :) - in Bucuresti si Romania in general sunt foarte putine activitati extra-(pre)scolare, asa ca de fapt ftk incearca sa umple un mare gol...
Greiere-au am spus ca unul din traineri avea ceva stereotipii in exprimare, care au "prins" la copil si ca asta tine probabil de experienta in lucru cu copilul, nu de pregatire. Cursurile de pregatire sunt convinsa ca le-au facut toti...
Iar din ce am vazut eu in dorobanti cei de la tots sunt cam pana in 3 ani, baietelul tau ar putea merge la core. La tots sunt si copilasi de 1 an-iar intre 1 an si 3 ani diferentzele de intelegere sunt imense dupa parerea mea
Aiuras-programa e aceiasi, probabil insa ca pot incepe cu ce modul vor.
ramiris spune:
Eu sunt colega la care facea referire vyrgynya in mesajul de mai sus.
N-am intrat sa comentez pentru ca asteptam pozitia FTK in legatura cu sesizarea mea, vyrgynya este la curent cu mersul evenimentelor insa la rugamintea mea n-a mai postat pana la clarificarea situatiei.
Am primit raspunsul FTK pe 20 sept, urma ca in max o saptamana sa fie adunate majoritatea filmuletelor de la grupa copilului meu (am inteles ca o parte din ele s-au pierdut din cauza deteriorarii suportului de stocare), inca nu am fost contactata ca sa le pot ridica, sper sa nu mai dureze mult.
Tinand cont ca suntem multumiti de progresele copilului vom incerca sa trecem peste aceasta problema atata timp cat va ramane izolata, probabil ca FTK nu era pregatit pentru o crestere atat de mare intr-un timp atat de scurt si au nevoie de o perioada de adaptare.
O sa revin sa va spun cate filmulete au ajuns la noi in final atunci cand le voi primi.
Giova spune:
citesc de mult timp despre FTK pe net.
Luna trecuta a fost si fiul meu de 2 ani si 8 luni la 3 lecti demonstrative.
la prima, cea cu stelele, constelatiile am participat si eu, copilul nu s-a dezlipit de mine si cerea tot la 5 min. sa mergem acasa.
din 8 copii, doar 2 erau atenti, aveau si peste 3 anisori, e drept.
la celelalte lectii demo nu am mai fost, l-au dus direct de la gradi.
am primit ambele CD-uri, si am observat ca al meu copil nu a participat deloc la lectii. Nici ceilalti copii nu dadeau raspunsurile exacte. ei se amuzau de statia de invatatre, se jucau cu jaluzele sau impingeau masutele.
L-am intrebat, dupa fiecare lectie despre ce au discutat ce au facut si nimic. a fost incantat de colaje, de apa si de biscuitii primiti acolo.
Pai merita sa arunc cu atatia bani de acum?
mai bine asteptam inca 1 an si poate, va fii mai interesat de toate chestiile astea.
mai are cineva copil sub 3 ani la FTT?
_
Gio si Marco (6 ian. 2006)
poze si filmulete Marcowww.dropshots.com/giova2" target="_blank">(1),www.dropshots.com/ioana_purdea#" target="_blank">(2),www.dropshots.com/giova#" target="_blank">(3)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=20b0170d301bd72a22e2bb&skin_id=0&large" target="_blank"> Marco- ingerashul nostru(montaj)
andreea3009 spune:
Buna,
am vazut ca o mamica din Timisoara are copilul de ceva timp in programul respectiv si este incintata si bebe si ea.Ma poate ajuta cu informatii suplimentare<unde, nr contact, program, pret, o surta prezentare cu ce fac, etc.....
Multumesc,
Cu prietenie,
Andreea3009