am nevoie de un sfat
Raspunsuri - Pagina 2
Motana spune:
Ce inseamna e pacat? Asa tot ni se spune ca aia e pacat ailalta e pacat si de atatea interdictii lumea nu mai tine cont de reguli. Pai e pacat sa intri in biserica la menstruatie, dar e pacat si sa mergi la vrajotori si sa omori, si sa mai faci atatea altele... din pacate le numim pe toate pacate si nu vedem implicarea lor. Asa e, trebuie sa respecti regulile, nu sa le modifici dupa convenienta ta, insa trebuie sa intelegem intai si apoi sa vedem daca e ad-literam sau simbolic.
Chiar credem ca Dzeu se oftica daca intra o persoana, care va salva un nou suflet, facandu-l crestin, in biserica doar ca e in una din zilele nefaste? Sa nu intre cu sufletul patat si daca il are asa, sa se caiasca inainte.
Prea multe reguli (in general facute de oameni, din pacate) indeparteaza crestinii de la credinta in loc sa ii apropie.
Imi amintesc ca la biserica din Grozavesti scria mare si tare ca daca ai unghiile vopsite (asta inconditiile in care era biserica in zona studenteasca, deci numai tineri aproape) sa nu mai calci urmatoarea zi la slujba... f frumos! Reguli habotnice facute de "babe fariseice", cum le spune Danion.
Atentie insa, asta nu da cale libera de a revolutiona orice legi dumnezeiesti. Unele is facute de om, altele is date de Dzeu, doar cele din urma is 100% perfecte.
Oricum eu intr-un astfel de caz i-as cere direct lui Dzeu sa imi arate ce sa fac si daca e gresit, sa imi impiedice intrarea in Biserica in acea zi.
Ne poti zice ce ai facut pana la urma, ca se pare ca evenimentul e de mai multe luni in urma.
elenac81 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui adina1988 buna ma numes adina si am mare nevoie de un sfat.maine botez un copilas si mi-a venit menstruatia ce pot faca k sa botez copilul k din cate stiu eu nu am voie nici sa intru in Biserica si nici sa-l tin in brate.cu ce sfaturi ma puteti ajuta |
In vechiul testament femeia e mai tot timpul o pacatoasa si e considerata inferioara barbatului... Nu mai stiu de cine au fost stabilite regulile astea dar parerea mea e ca de un barbat slab care se temea sa nu fie dominat si spiritual.
In Evanghelii nu tin minte sa fi vazut o asemenea discriminare intre barbati si femei.