Cum deosebesc

Cum deosebesc | Autor: hannen

Link direct la acest mesaj

carnea de vita de cea de porc?
Am cumparat carne de vita ,10 kg fara os,10 cu os plus alte produse,toate de la firma de renume ,carnea import Australia ,halal (pt. cine stie)
Azi am dezghetat 2 kg,unul cu os si unul fara os si mi-a atras atentia faptul ca cea cu os (taiata mic) este alba,cu grasime si alta textura.A fiert imediat.
Cealalta ,cea fara os e rosie si tare,necesita 3 ore de fiert la foc domol .
Ce-am pus putin intr-o picatura de ulei sa o rumenesc putin,e uleiul sleit in tigaie..deci spaima mea e,ce carne e cea cu os?
De porc??

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

hannen, cred totusi ca e de vitel. sa fie asa greseala grosolana?
ce parte a animalului este? piept, antricot, cotlet?

Roaxna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorellay spune:

Problema asta o am si eu...
Cum deosebesc carnea de vita de cea de porc...
Abea astept raspunsurile...

Lorellay 14+ si Codrin 3 ani
Where there's a will there's a way!
http://community.webshots.com/user/lorellay15

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

www.dkimages.com/discover/previews/1244/10062418.JPG" target="_blank">asa sau asa asa arata de obicei carnea de porc, cotlet sau alte taieturi. pulpa e albicioasa, cu firisoare de grasime, are miros specific.
carnea de vita este www.germes-online.com/direct/dbimage/50256867/Frozen_Beef_MeatFrozen_Beef_Pieces.jpg" target="_blank">rosie, chiar rosu inchis de obicei, cea de vitel este roz. caracteristice pentru carnea de vita sunt tecile de tesut conjunctiv (firisoarele acelea tari care inconjura fibrele musculare) care nu apar la porc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

roxana,nu pot sa-mi dau seama ce parte e.
Cea fara os e bucati mai mari,arata ca "steak" dar cea cu os e taiata mai mic si are grasime .
Ce ma ingrijoreaza e culoarea,una e rosie,alta e alba,una a fiert rapid,cealalta mai greu.

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

De obicei carnea de porc are miros specific atunci cind e gatita, tie nu ti-a mirosit? Cind ai luat carnea, poate mai are la vinzare in galantar si arunci un oki in vitrina, sa vezi de unde a luat-o, aici au carnurile expuse la distanta unele de altele, imposibil sa le incurce. Magazinul e halal? Daca pur si simplu nu am cum verifica, eu as arunca-o, fie ea si 20kg, asta e!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

quote:
Originally posted by dodo

De obicei carnea de porc are miros specific atunci cind e gatita, tie nu ti-a mirosit? Cind ai luat carnea, poate mai are la vinzare in galantar si arunci un oki in vitrina, sa vezi de unde a luat-o, aici au carnurile expuse la distanta unele de altele, imposibil sa le incurce. Magazinul e halal? Daca pur si simplu nu am cum verifica, eu as arunca-o, fie ea si 20kg, asta e!



Cuscra,am dat comanda la o firma ,ne-o aduce acasa!
E din Australia ,n-am cum sa verific,nici firma asta probabil nu are cum pt. ca vine gata ambalata(asa cred)

http://www.spice-house.com/

cuscra,iote colea si pachetele cu pricina ,al doilea cel cu bone in
http://www.spice-house.com/page004.html

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

Pune mina pe tel si fa complain, spune-le ca are aspect de carne de porc si cere sa ti-o schimbe, daca sint firma serioasa ar trebui sa va certifice cumva (eticheta) calitatea carnii, oricine poate face erori, insa trebuie sa aibe acte doveditoare, sa poata la rindul lor sa contacteze furnizorul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Hannen,miroase carnea.Cea de vita sau vitel miroase a iarba...proaspata.(inainte de a fierbe!)

Cea de porc miroase a ..porc,daca simti mirosul iti vei aduce aminte(ca presupun ca parintii tai au gatit asa ceva).
Cand fierbi carnea de porc simti acel miros specific.Cand e cruda,nu prea miroase a nimic...mai ales daca e proaspata.


Edit: eu cumpar carne de vitel,care e mai alba decat cea de vita si fierbe mult mai repede.Doar ca trebuie sa miroasa a iarba ca sa fii tu sigura ca e vitel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Ladyj,sa stii ca dupa ce am taiat-o imi miroseau mainile a "ceva",nu puteam sa-mi dau seama ce e,initial m-am gindit sa nu fie carne de oaie.
Sincer,nu stiu daca e de oaie,vitel sau porc.

Cuscra,asta fac.Am sunat aseara dar se terminase programul de "relatii cu publicul" si carnea a ramas neatinsa in farfurie.

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia_a spune:

Hannen, nu mancati carne de porc sau ce?? Fa-i vant spre noi si scapi de ea... daca ai gatit-o, nu e pacat sa arunci bunatate de carne?!

Mami si Ioana nasturica
Niciodata nu trebuie sa plāngi dupa ceva care nu poate plānge dupa tine.

Mergi la inceput