Sunt plina de rautate.....

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Tyaa, nu esti rea deloc. Esti doar sensibila si probabil ca nu te poti obisnui cu gandul ca ti se fac chestii pe care tu nu le-ai face niciodata cuiva :-).
Cred ca ar trebui sa te autoeduci putin si sa-ti propui sa nu mai permiti ca toti bolovanii aruncati de altii sa-ti faca tie cucuie.
Oamenii sunt asa cum sunt si, daca tu tii seama de toate relele pe care ti le fac, iti faci singura un rau in plus.

Dar tu de ce nu spui imediat ce te deranjeaza? Ai spus, te-ai descarcat si treci mai departe :-). Sa stii ca privirea cu umor a situatiilor neplacute (la cele nu foarte neplacute ma refer ) te-ar ajuta foarte mult .

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns damadepica spune:

Tyaa, subiectul tau nu e un fleac pe langa alte subiecte. Este o problema reala.Si eu am postat un subiect asemanator legat de politetea mea exagerata si de faptul ca nu am curaj sa spun anumite lucruri. Si pe mine ma deranjeaza multe questii, zilnic.
Nu iti dau sfaturi de genul "treci peste. nu baga in seama. spune ce gandesti!"...fiindca nu sunt aplicabile la un unele persoane ( de ex persoana mea), poate nici la tine.
Eu nu pot decat sa iti spun ca mai sunt si altii ca tine si ca toate aceste "ma deranjeaza" se strang in urma faptului ca nu ai spus cu voce tare la MOMENTUL RESPECTIV ce anume te deranjeaza PERSOANEI in cauza.Si uite asa se nasc frustrarile si pesimismul...
Tu esti f sensibila (ca si mine) si pui la suflet tot ce te inconjoara si interactioneaza cu persoana ta.Dar esti si excesiv de politicoasa si din ac cauza nu poti sa arunci cu vorbele in stanga si in dreapta ca sa-ti faci dreptate. E super naspa, dar cred ca singura solutie este sa eviti sa te mai gandesti la ce te deranjeaza si sa te gandesti la ce NU te deranjeaza. Adica sa te bucuri de ceea ce e pozitiv in viata ta si frumos, la impliniri, la faptul ca esti sanatoasa si ai copil sanatos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tyaa spune:

Denizel, merci fain, zici ca nu-s rea ci doar sensibila, totusi ma deranjeaza cam multe. Si am mai scris, le stric ziua si celorlalti cu dispozitia mea proasta.
Damadepica, exact la sta ma gandesc atunci can "ma enerveaza" la copil si ma bucur ca e bine:).
Bine ca mai sunt si altii ca mine, dar sa fii sensibil e o slabiciune in zilele noastre.
SI ai dreptate, nu spun ce ma deranjeaza si acumulez nervi. Si cad asa 2, 3 zile in marea bosumflare, iar imi trece si tot asa.
Da ia mai bagati si voi aici ce va deranjeaza, asa ca intr-un loc de dat cu capul, o descarcare, poate va simtiti si voi mai bine, asa ca mine.
Vad ca mie imi face bine.

mama de fetitzoi Elisa Nicola(21 sept. 2004)

http://community.webshots.com/user/2002

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anna spune:

Eu cred ca daca ai spune ce te deranjeaza la momentul potrivit nu s-ar mai intampla bosumflarea.
Si apoi ..de ce nu ai spune? Oamenii nu te-ar privi altfel ci doar ar invata ce te deranjeaza si nu ar fi decat spre binele relatiilor dintre voi caci asa ar invata sa nu te mai deranjeze, dar daca tu nu spui , cum sa stie?
Si...stiu cum esti, am pe cineva asa.Tare neplacut!! iar faptul ca nu mai privesti omul ca inainte dupa ce te supara face f. dificila relationarea cu tine.Caci nici nu spui si cel in cauza efectiv este indus in eroare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anna spune:

Si da, este rautate ce se vede si simte din exterior.
Insa! daca tu ai invata sa te respecti si sa fii responsabila pt ce simti si sa iti asumi limitele , sa le arati celorlalti limitele tale nu s-ar mai intampla asa.Sensibilitatea este ok dar...trebuie gestionata astfel incat sa nu afecteze pe cei din jurul tau la modul negativ.

Sa stii ca oamenii nu pot ghici ce simti tu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Tyaa, mi-am amintit acum de o postare tare draguta haioasa si mai ales practica, in care Lorelaim () dadea idei de rezolvare a confictelor zilnice:

Da - pe langa edu - un rol f import il joaca personalitatea fiecaruia... Eu zic - ca nu ar fii rau sa va uitatzi la filme de timpul "Anger Management" si sa savuratzi cate un dvd cu filmuletze vechi de tipul Stan si Bran si cu bataii de torte cu frisca, etc. Cred ca tre' sa va si destindetzi. Nu-i musai sa fii "pe faza" ca sa raspunzi inapoi - mai in gluma mai in serios - tre' sa fii destins si sa te simtzi pus pe sotii si prostioare ca la "4 ani".
Adica - sa explic:
caz 1: ne intalnim pe strada cu o fam cu o fetitza Alinda de 4 ani (colega cu fica-mea) la gradi. Alinda cum ne vede ne scoate limba :-) Parintzii ei se oripileaza si ii spun "Alinda - nu, nu e frumos!" La care eu: scot limba si ma stramb - intr-un alt fel si o intreb - "Asa-i ca pe asta n-o stia, nu?" si pufnesc in ras. Dupa care Alinda, prunca mea si cu mine facem concurs care poate sa faca cele mai multe mutre "funny" cu limba scoasa... Nu spun ca parintzii ei, cat si sotzul meu au fost f surprinsi de intorsatura situatzie - dar intreaga atmosfera s-a destin.
caz 2: in Canada ma duc sa-mi fac o poza pt pass mijl de transp in comun - tanti de-acolo imi spune sa-mi dau ochelarii jos ca arata ca un raton (ursuletz spalator), replica mea a fost: "sunt numai deghizata ca raton - de fapt eu sunt lup si-mi place sa musc" - apoi am ranjit cu toata gura si m-am lins pe buze ostentativ... tanti nu cred ca a gustat gluma - ca nu mi-a raspuns :-)
caz 3: o mamica ocosa (tucoaica) de la gradi ma intreaba de ce imi aduc prunca in carutz dimineatza ca doar e destul de mare sa vina pe propriile picioare (gaby are acum 3 ani si aproape 11 luni). I-am raspuns ca de fapt carutzul e pt mine :-) - dupa ce las prunca la gradi, ma duc pe vreo pajiste si daca e ud pe jos nu stau pe iarba ci imi pun fundul in carucior... Tipa s-a uitat la mine luuuuuuuuung - nu de alta da' eu nu incap in carutzul copilei - evident! Cred ca a realizat ca rasp meu a fost pe masura intrebarii ei :-)
Cred ca e bine sa nu va enervatzi - nu are sens. Daca simtzitzi ca va vine sangele in obraji si transpiratzi - incepetzi sa numaratzi (in gand sau nu) si sa zambitzi gandidu-va - de ex - ce fain i-as turna celui din fatza mea o galeata cu apa rece ca gheatza pe dovleac! sau i-as lipi pe mutra un pempers folosit si frumos mirositor...
Ganditzi-va la toate filmele de tip "Stan si Bran" - amuzatzi-va si relaxatzi-va.
Putetzi si voi sa va facetzi o "colectzie de perle" aplicabile ca raspunsuri in dif situatzii: "Tu vorbesti pt ca ai gura - creierul e lipsa la apel."/ "Capul mic, peretzii grosi, mintea zburda lejer in'nauntru"/"Cap ai - minte ce-tzi mai trebuie."/"Dovleacul de pe umeri itzi folo sa nu-tzi ploua direct in gat." - tot felul de prostioare din acestea puerile/imature - dar care sa va amuze si pe voi cand le spunetzi.
Fianna - la intrebarea "Tu est asta?" eu as raspuns "Nuuuuuuu - vai de mine! Acolo in poza e bunica! Chiar nu se vede? Avetzi probl cu ochii d-na 'draga'?"
Cred ca daca esti destins si nu iei in serios toate tampeniile - ai mai multe sanse sa fii "pe faza" si sa "raspunzi inapoi".

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Frumoasa postarea:).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns witeflower spune:

Cred ca multe ne ragasim in aceasta"bosumflare". Pentru ca in unele situatii sau cu unele persoane consideram ca ne riscam prea mult daca spunem ce credem,simtim.

...nu vrem sa ne certam prea des cu sotul, nu vrem ca prietena sa se "bosumfle" si ea...Nu vrem sa parem carcotase/ nesuferite/ invidioase/ egoiste (nici la servici, nici cu copiii in parc. Vrem ca lumea sa aiba o parere buna despre noi...si atunci decidem SA NU SPUNEM.

Cred ca totul e sa indraznim sa fim sincere, sa ne asumanm riscul ca unele persoane ne vor place asa cum suntem, altele nu...
Dezavantajul?
Unii vor zice precum Zdreanta, al lui Arghezi: "S-a facut a dracului!" Si poate ne vor evita o vreme.
Avantajul?
Chiar si cei din categoria de mai sus vor invata sa ne arate mai multa consideratie. Vom putea rade dupa ce ne-am spus of-ul. Poate chiar cu persoanele cu care mai inainte ne-am intepat. Si,daca nu avem dreptate, avem ocazia sa aflam acest lucru, sa ne cerem scuze daca trebuie.Si sa nu mai stam bosumflate degeaba...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadira spune:

Tyaa, ce mult ma regasesc in spusele tale. Si eu sunt rac, si eu percep lucrurile din jur tot asa... si ce m-am saturat de starile mele si m-am saturat sa fiu amabila si cu bun simt cu cei care mai mult sau mai putin voit sunt fara. Nu stiu ce zodie e sotul tau, dar eu am un berbec si nu-mi e prea bine (egocentrist, subiectiv cand vine vorba de maica-sa si toata familia lui etc.). Anul asta m-am hotarat sa devin mai indiferenta cel putin de fata cu cei din jur. A fi sensibila e un lucru greu de acceptat sau mai bine zis inteles de unele persoane. Eu cred ca cei din jur nu se vor schimba niciodata in ceea ce ma priveste, deci concluzia e ca trebuie sa ma schimb eu daca vreau sa-mi fie mai bine. Tocmai de aceea de o vreme fac un fel de terapie cu mine insami si de cate ori sunt iritata de ceva spun omului in fata fara sa ma arat prea deranjata (folosesc gluma). Chiar daca de multe ori, deranjata fiid de unele situatii ma smiorcai, o fac pe ascuns. Nu stiu cat imi va tine, dar m-am convins de un lucru: daca-i lasi pe alti sa se in capul tau o vor face si a doua oara. So, primul pas nu te mai arata deranjata si urmatorii vin de la sine.

Mergi la inceput

Vroiam sa spun ca cei din jur ma vad echilibrata si calma, culmea eu nu ma simt deloc asa.
Ar fi fain un subiect unde sa scriem ce ne enerveaza zilnic, pe moment sau oricand.
A, si sotul e capricorn.

Mergi la inceput