refinantare la credit- cine lucreaza in domeniu?
buna, fetelor
am o mare dilema legata de refinantarea la creditul meu imobiliar
deci in 2006 am facut credit la o banca..in ron..primul an a fost cu dobanda fixa(promotionala) de 6.9...apoi a crescut, iesita total din piata...am ajuns acum la 13%, si de la 1 iunie iarasi va creste cu 1.5%.
Alegand ca moneda pt refinantare francul elvetian(CHF)am 2 variante:
1. la aceeasi banca, in alte conditii (cu avantajul ca ma scuteste de comisionul de rambursare anticipata, dar nu si de conversia din ron in franc elvetian),adica:primul an dobanda fixa 3.9% si apoi variabila compusa din LIBOR 6M+3.9%
2. la alta banca, cu plata comisioanelor aferente(acordare credit, iarasi evaluare apartament, etc) cu urm. conditii: primul an dobanda fixa 4.5% si apoi variabila LIBOR 3M+3.25%
Nefiind in domeniu, nu stiu ce sa aleg... varianta de credit in franci elvetieni este mai buna? moneda asta e mai stabila? care e diferenta intre LIBOR 3M si 6M? care actualizare este mai avantajoasa?
astept ajutor si sfaturi...
Kokolina
Raspunsuri
Kokolina spune:
pt ca nu vreau alt apartament..si pentru ca procedura e destul de anevoioasa, sa vinzi o casa ipotecata in favoarea bancii...
da, dobanda de 15% e imensa, de aceea vreau sa ma refinantez si inainte de asta, sa ma documentez cat pot de bine
CristinaT spune:
Eu am facut refintare la un credit pe care il aveam la BCR la o lata banca. Eu aleg creditele in euro, pentru ca sunt mai convenabile pentru mine sau ar trebui sa fie. La chestii ciudate (gen franci elvetieni) nu ma bag. In lei dobanzile sunt mai mari.
Intr-un an de zile la BCR rambursasem aproape 100 euro (Incredibil!)
pe cand aici la un credit mai mare cu 8000 euro am rambursat deja peste 1.000 euro In 5 luni.
Spor la cautat!
www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 8 ani .... La multi ani!
irinabobe spune:
eu ce naiba sa mai zic ca am dobanda de aproape 11% in euro, la bcr. am creditul din 2006 si din credit nu am rambursat aproape nimic, doar dobanzi. asa ca si eu caut solutia corecta.
buli spune:
mergi si informeaza-te la toate bancile,
intreba de toate comisioanele si ... atentie nu lua credit la care stii rata si dobinda numai pt primul an. sigur din anul 2 te va lua durerea de cap.
sint banci care pastreaza aceeasi rata pe toa parcursul creditului. poti intreba asta, iar ei sint obligati sa iti spuna.
eu am gasit variantele astea la unicredit si domenia credit.
daaaar, inainte de a transfera creditul la alta banca, mergi la banca ta si spune-le ca esti hotarita sa-ti iei creditul si sa pleci. 90% ca iti vor face o propunere la fel de avantajoasa ca cea pe care ai gasit-o tu.
atunci va trebui sa decizi.
daca e credit mare si pe multi ani, merita sa alergi un pic.
succes!
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
Kokolina spune:
buli, tocmai asta e ideea, ca in ambele variante, am dobanda fixa in primul an, apoi variabila
insa pentru variabila, exista formula care se va specifica si in contract, respectiv LIBOR+X%, deci formula variaza in fct de indicele asta al francului(libor)...care nu este fix, dar nu este stabilit de nenea mugur, ca in cazul leului, ci e cotatie internationala
eu ma gandesc daca e o varianta buna sa iau in franci elvetieni
Kokolina
teodora35 spune:
sincer nu este chiar asa buna solutia in franci elvetieni noi am facut anul trecut si atunci era dobinda 6,99 iar inainte de paste anul asta am primit o scrisoare in care ni se spunea ca dobinda a crescut la 8,95 si am fost la ei sa prelungesc perioada creditarii si nici pana acum nu s-a rezolvat nimic spun ca nici nu s-a aprobat dar nici nu s-a respins si asta cam de 2 luni si am zis ca maine ii sun si ii amenint ca voi refinanta la o alta banca poate asa se va rezolva ceva.
Cristinat tu la ce banca ai facut refinantarea?
melany72 spune:
Si pe mine ma intereseaza o refinantare...mi s-a recomandat Alpha bank...o sa va spun ce am facut.
CristinaT spune:
quote:
Originally posted by teodora35
Cristinat tu la ce banca ai facut refinantarea?
nu calca adevarul in picioare ,daca vrei sa ai trecere la oameni
CEC Bank
www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 8 ani .... La multi ani!