...daca ai afla ca vei muri??
Raspunsuri - Pagina 2
alex_ioanid spune:
cand am vazut titlul topicului am vrut sa scriu si eu... insa citind ce au scris cei dinaintea mea... mi-a pierit tot cheful... sincer, o parte din mine a refuzat, pana acum, sa creada ca exista atata tristete, atatia oameni care sufera de boli ca cele descrise mai sus... ce sa mai zic acum: haideti sa avem cu totii incredere in Dumnezeu, ca El este acolo Sus si ne vegheaza, si ne ajuta mereu...
Sneeuwklokje spune:
Intrebarea e stupida ... daca stii ca mori...
Majoritatea noastra nu suntem eroi de telenovela... da moartea e o impacare... ce stupiditate pe un site desprecopii. Sa n-apuci sa-ti vezi copii crescand, sa nu fii acolo cand... cand... ori de cate ori ar avea nevoie de tine.
Da cand n-avem ce face suntem "devastati" de trairile altora... care probabil ii fac pe unii sa se simta... "bine" ca nu li se-ntampla lor... ca pot sa spuna... vai saracul X...
Ar fi trebuit sa luati un exemplu din articolul care are atata decenta... sa nu-ntrebe ce simte si ce gandeste... nu-ndrazneste sa-ntrebe... Cand terapia te ucide si te-ntinzi statea langa fetita ei s-o mangaia... mama aceea e sub radio, chemoterapie, a pierdut un picior, merge intr-un scaun rulant.... MERGEA...spera sa curga timpul sa mai castige inca cateva clipe cu copilul...
"are planuri de viitor MARI, planuri pe care nu stiu daca le va realiza, caci termenul medicului a fost devastator: trei luni de viata!"
Cine sunteti voi sa-i spuneti cum arata viitorul?
Va plictisiti rau de tot... da rau ...
kariguld spune:
moartea face parte din viata, e in natura lucrurilor sa se intample asa. stim cu precizie cand ne-am nascut, insa nu putem preciza cand vom muri.... acum, maine, la anul, peste trei,zece ani....nimeni nu stie, nimeni nu-si doreste...dar totusi se intampla!!!
ce as face eu daca as stii ca mai am putin timp sa traiesc....?
in primul rand, mi-as impune sa traiesc , zi de zi, ceas de ceas mi-as hrani mintea cu ganduri pozitive, as scrie afise si le-as pune pe pereti, oriunde le pot vedea, "VREAU SA TRAIESC, NU VOI MURI!!!"
as lua mai putine lucruri in serios, as incalca mai multe reguli
as profita de mai multe sanse
m-as uita la filme de comedie si m-as inconjra de oameni veseli
as fi mai "nebuna" decat am fost pana acuma
as trai fiecare clipa, nu as mai cauta sa traiesc ani, inaintea fiecarei zile
pe femeia despre care v-am spus, am intalnit-o ieri, prima data. recunosc ca nu m-am gandit la moarte prea des si intr-un mod atat de serios, pana ieri. ascultand-o pe acea femeie, m-am tulburat... si m-am hotarat sa traiesc fiecare zi ca si cum ar fi ultima...
sa fiu mai atenta in jurul meu, mai atenta la oameni...mai constienta ca maine se poate sa nu mai fiu....
Kari
kariguld spune:
Tala, bravo tie!!!!
esti un exemplu pentru noi toti, chiar si pentru cei care considera intrebarea "stupida..."
am sa ignor orice mesaj ironic !!!!
Kari
anyella spune:
quote:
Originally posted by Sneeuwklokje
Intrebarea e stupida ... daca stii ca mori...
Majoritatea noastra nu suntem eroi de telenovela... da moartea e o impacare... ce stupiditate pe un site desprecopii. Sa n-apuci sa-ti vezi copii crescand, sa nu fii acolo cand... cand... ori de cate ori ar avea nevoie de tine.
Da cand n-avem ce face suntem "devastati" de trairile altora... care probabil ii fac pe unii sa se simta... "bine" ca nu li se-ntampla lor... ca pot sa spuna... vai saracul X...
Ar fi trebuit sa luati un exemplu din articolul care are atata decenta... sa nu-ntrebe ce simte si ce gandeste... nu-ndrazneste sa-ntrebe... Cand terapia te ucide si te-ntinzi statea langa fetita ei s-o mangaia... mama aceea e sub radio, chemoterapie, a pierdut un picior, merge intr-un scaun rulant.... MERGEA...spera sa curga timpul sa mai castige inca cateva clipe cu copilul...
"are planuri de viitor MARI, planuri pe care nu stiu daca le va realiza, caci termenul medicului a fost devastator: trei luni de viata!"
Cine sunteti voi sa-i spuneti cum arata viitorul?
Va plictisiti rau de tot... da rau ...
--------------
"You know what despair is; then winter should have meaning for you."
Mare intelepciune in vorbele tale
Pt. initiatoarea subiectului:chiar daca ignori postarile care nu iti plac,le citesti,acesta e un lucru bun.Poate vei accepta si un alt punct de vedere.
Aniela
kariguld spune:
cel mai rau e sa traiesti in ignoranta, in nepasare, sa fii arogant si sa calci peste cei din jurul tau!!! crezand ca din lipsa de ocupatii "ne misca suferinta altora" si venim aici sa ne aratam ce "devastati" suntem!
fie ca va place sau nu, moartea va veni intr-o zi, si nimeni nu are garantia ca maine sau in orele urmatoare va mai trai!!!
e o realitate, cruda, nemiloasa, dar este!!!
nu-i nici telenovela, nici o stupiditate pe acest site, nici o plictiseala de moment! (in timp ce scriu aici, raspund la telefoane, programez intalniri, trimit faxuri.... peste 20 am un meeting; deci, ma plictisesc????)
Kari
anyella spune:
Nu faci greseli decit din cauza unei probleme tehnice temporare pe forum.S-a rezolvat,oricum,iti poti edita msg.
Ceea ce voiam sa spun,si iti spun fara "flori la ghiocel",se pare ca nu ai priceput,este faptul ca: explicit,nu cred ca acesta era un subiect de deschis pe acest forum.Aici femeile cresc copii,asimileaza informatii pretioase privitoare la cresterea/educatia/preconconceptia sau conceptia unui copil.
Succes la meeting,nu te ironizez deloc,numai bine iti doresc
Aniela
anamaria spune:
ba poate tocmai pe un forum despre copii problema asta devine o intrebare buna!
sper ca Dumnezeu ma/ ne va ajuta sa plecam din lumea asta in ordinea in care am venit, pentru ca sincer pot sa accept moartea mea, as supravietui mortii iubitului meu, dar nu resusesc sa-mi imaginez viata fara copiii mei!
asa ca, revenind la intrebare, daca as sti sigur ca ma duc... as incerca sa le scriu copiilor mei scrisori; scrisori cu sfaturi pt mai tarziu, scrisori cu povesti traite de mine, cam ce le-as spune daca as trai inca la un moment sau altul al vietii lor!
PS evident ca ma plictisesc (adica m-as plictisi daca n-ar fi DespreCopii ), pentru ca atunci cand NU ma plictisesc inseamna ca am cu totul altceva de facut, urgent si important si nu am cum sa citesc pe-aici una-alta
Ajutati-l pe Razvan sa lupte cu o boala necunoscuta!
ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:
Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)
poze cu frumosii mei (si nu numai )
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!
Alexa Ioana spune:
da, dar din pacate aceste femei mai si mor... au fost cazuri si aici, pe forum...
e un aspect la care cred ca trebuie sa ne gandim. da, e ingrozitor... numai gandul ca s'ar putea sa nu'mi vad copilul la scoala, sau la facultate, sau sa nu o vad mireasa ma face sa mi se faca fizic rau...
dar faptul ca nu ma gandesc la asta nu face posibilitatea sa dispara...
am citit articolul despre mamica bolnava de cancer...
si stiti care a fost primul meu gand ? sa merg in prima librarie sa cumpar vreo 20-30 felicitari, sa'i scriu fetitei mele pentru urmatoarele zile de nastere... (oricum, un "memory box" am inceput deja) ca nu se stie ce se poate intampla oricand... poate ca's nebuna, dar chiar mi'a dat de gandit articolul... cum scria cineva, sa spunem mai des "iarta'ma" si "te iubesc" e cam tot ce putem face... si sa'i asiguram pe cei dragi, mai ales pe copiii nostri, ca orice s'ar intampla si oriunde ar trebui sa plecam, ii vom iubi intotdeauna si vom fi intotdeauna alaturi de ei...