Bucataria fara foc (Elena Nita Ibrian)?

Bucataria fara foc (Elena Nita Ibrian)? | Autor: ML

Link direct la acest mesaj

Are cineva, din intamplare catea?
Ma intereseaza cum se conserva fructele etc. cu miere netrecuta prin foc.
Multumesc.

Take joy! (poze)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rory76 spune:

Uite,ML, o aveam pe undeva, o caut si iti zic! Trebuie sa o gasesc!

"sky is the limit!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Rory, multumesc!
Intre timp am intrebat si pe un alt forum si am primit raspunsul de mai jos:

Fructe conservate in miere

la 1 kg fructe se pune 1 kg miere si o ramurica de busuioc, 1 lingura scortisoara amestecata cu cuisoare. se pun toate intr-un borcan care se leaga cu celofan si se agita zilnic. borcanul se pastreaza 6 saptamani la loc intunecos, invelit in hartie de culoare inchisa. Se scot fructele si se pun in borcane de sticla, care se pastreaza la rece.

Mierea ramasa s-a transformat in sirop. Se poate combina cu putin alcool natural si se pastreaza mult timp.

In acest mod se pot conserva cirese, visine, afine, coacaze, dude, gutui, mere, pere, prune. la fel se pot conserva telina, urzicile, varza, dovleacul, pastarnacul.



Nu sunt insa sigura daca este din cartea E.N. Ibrian (cred ca da). Daca tu ai o reteta diferita, te rog, o poti posta?
Ma intereseaza in special daca fructele se spala inainte si daca pot pune si cate o felie de lamaie la borcan.
Multumesc!

Take joy! (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorellay spune:

Explicati-mi si mie ce e cu cartea asta..cum adica "fara foc"?E vorba de mancaruri?siropuri?sau cum?

Lorellay 14+ si Codrin 3 ani
Where there's a will there's a way!
http://community.webshots.com/user/lorellay15

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Uite aici ce cuprinde (un fel de de toate preparate "la rece"):

http://www.jovis.ro/Cartea-Bucataria-fara-foc-Elena-Nita-Ibrian-82.htm

Take joy! (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BESTUTZA spune:

Si mierea nu trebuie sa fie de salcam? Orice miere este buna?

Siropul care ramane trebuie combinat propriu-zis cu alcool sau se pune doar o pelicula deasupra pt conservare?

Eu as pastra siropul peste iarna pentru a-l combina cu apa pe post de bautura racoritoare!


http://community.webshots.com/user/BESTUTZA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelamatei spune:

Iata ce am gasit eu:

Cirese cu miere
Ingrediente:
2 kg miere, 600 g cirese negre fara samburi sau visine, 1 ramurica de rozmarin sau de busuioc.

Mod de preparare:
Īntr-un borcan (3 litri) se pun: cirese bine coapte, miere si busuioc. Se leaga bine la gura si se depoziteaza īntr-un loc īntunecos (sau īnfasurat īn hartie de culoare īnchisa).
Timp de 6 saptamani, borcanul se agita zilnic, dimineata a si seara. Dupa trecerea intervalului de timp, ciresele (sau visinele) deja macerate se scot si se pastreaza īn borcanele īnchise ermetic. Acest tip de dulceata fara foc pastreaza intacte toate calitatile nutritive ale fructului. La fel si mierea ramasa: turnata īn borcane potrivite, se tine la loc īntunecos si rece, servind ca baza pentru siropuri hranitoare si lichioruri (fara fierbere).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Bestutza, nu cred ca te pot lamuri. Eu am facut sirop de papadie (fiert si cu zahar insa) si il amestecam cu apa minerala, asa cum spui si tu. F. bun a iesit.

Multumesc, Adela. Pana la urma mi-am luat inima in dinti si am turnat miere (nefiarta) peste muguri si ace de pin, iar intr-un borcan am pus si cateva felii de grapefruit cu coaja, netratat. Spre sfarsitul lunii voi filtra minunea. Sunt curioasa ce iese si cat tine. Nu cred sa amestec cu alcool.

Take joy! (poze)

Mergi la inceput