Buna ziua!Am au baietel de 4 ani si 8 luni si nu prea vorbeste.A m fost la medici;la orl-ist a zis ca aude perfect,deadenoidita a fost operat,psihiatrul a zis ca e sanatos,logopedie fac de aprox.1an dar rezultate nu vad.unde as putea sa ma adresez in iasi ,ptr. ca sunt din botosani,sau ce-mi recomandati sa fac.mentionez ca copilul vorbeste dar nu se face inteles deloc,nimeni nu il intelege.
schimba logopedul ca nu e normal ca dupa un an sa nu vezi nici-un progres, mai ales daca puiul vorbeste pe limba lui!
numai bine!
...mami daca nu mananc acuma, intru'-n grebla foamei!!!!
Nici membrii familiei nu inteleg ce spune? Cum se face inteles totusi acasa?
Logopedul cum explica lipsa progreselor?
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
poze cu noi
Daca nu sunt alte probleme ( hipoacuzie,autism,tulburari neurologice,mutism psihogen), atunci copilul ar trebui sa vorbeasca cu ajutorul logopedului.Daca nu se vad rezultate dupa un an, intr-adevar trebuie sa cautati un alt logoped.Exercitiile nu se fac numai in cabinetul de logopedie, ci i se dau parintelui o gama de exercitii pe care trebuie sa le faca zilnic acasa.Orice terapie logopedica incepe cu exercitii de respiratie(inspir-expir), urmata de exercitii de tonifiere a organelor care contribuie la emisia sunetelor, apoi sunetul care trebuie emis trebuie introdus in silabe si cuvinte si mult mai tarziu in propozitii.Trebuie deasemenea dezvoltat auzul fonematic ( capacitatea de a discerne intre sunetele surde si sonore).La Iasi puteti sa va adresati Centrului Logopedic Interscolar (dar din toamna, deoarece profesorii logopezi intra in vacanta).Puteti sa-mi scrieti pe e-mailul _cioaca@yahoo.com ca sa va dau o gama de exercitii.