Inchidere carte de munca in CIC?

Inchidere carte de munca in CIC? | Autor: laurms

Link direct la acest mesaj

Buna Marius,
Am mare nevoie de un sfat. Sunt in CIC pana in luna 10.2008. Joi am fost chemata la firma la care am lucrat pana am nascut de catre director si anuntata ca firma se lichideaza. Motivul pt care m-au chemat era sa ma convinga sa-mi dau demisia, altfel imi desface contractul de munca. Maine trebuie sa dau un raspuns. Problema e ca au deschis alta firma cu acelasi obiect de activitate si au preluat tot personalul activ. El zice ca s-au schimbat asociatii. Eu i-am zis ca as fi vrut sa ma intorc la servici iar el zice ca numai daca imi dau demisia. Si nici atunci nu e sigur suta la suta ca ma angajeaza la noua firma. Ce pot sa fac in situatia asta?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Pai ce sa spun? Daca firma se lichideaza sau nu atata vreme cat practic din oct. nu vei mai avea loc de munca nu mai conteaza. Oricum esti in CIC deci poti sa te gandesti la alt job. Nu esti obligata sa-ti dai demisia dar nici nu rezolvi nimic din punct de vedere practic. Este cel mult o chinuiala reciproca. Poti sa-ti dai demisia si sa te gandesti la un nou loc de munca. Daca vrei sa nu-ti bati capul deloc deloc atunci nu-ti dai demisia stai in banca ta pana la sfarsit revii la job si iti dai demisia atunci. Defapt nu iti dai demisia ci ii obligi pe ei sa te dea afara nu e totuna. Daca te dau ei afara pt restructurare sau pt ca nu maim pot ei sa-ti ofere loc de munca ai dreptul la somaj dupa CIC. Daca pleci tu nu mai ai acest drept pentru ca nu scrie nicaieri ca nu ai fi avut loc de munca ci rezulta ca ai plecat tu de la tine desi aveai loc de munca. Deci oricum sa te dea ei afara daca vor, nu sa pleci tu de bunavoie. E fundamental diferita situatia si consecintele. Eu in locul tau i-as ignora total. Oricum ma vor da afara asa ca de ce sa-mi bat eu capul sa-mi stric banii pe o luna cu CIC. Stii care e treaba? Tu ca sa le faci lor pe plac defapt pierzi. In momentul in care revii la lucru se opreste CIC pe luna aia deci pierzi din start 600 ron. Pana iti refaci situatia si sa iti vina banii poate mai pierzi inca o luna deci 1.200 ron. Cine ti mai da banii aia? Firma?! In nici un caz. Asa ca lasa-i in treaba lor stai pe fundul tau cum se spune ia-ti banii ei nu au ce sa-ti faca si pana in oct. cauta alt job ai timp asa incat in oct. sa poti sa mergi direct in alta parte. Eu asa as face.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurms spune:

Multumesc frumos pentru raspuns. Cred ca asa am sa si fac. Asta daca nu se hotarasc totusi sa ma angajeze la noua firma, asa cum au facut cu toti ceilalti angajati. Practic, la prima firma eu am pus tot sistemul pe picioare, eu am angajat apoi toti ceilalti oameni, eu i-am instruit. Deocamdata patroana e in vacanta. Astept sa revina si sa vorbesc cu ea. Asa ca mai vad.

Mergi la inceput