Problema

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Giana spune:

off topic...fetele,nu inteleg...ce-i cu copii care nu suporta anumita texturi la imbracaminte? Nu inteleg engleza f. bine si SPD nu stiu exact ce e. Ma ajuta cineva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arminad spune:

Traducerea la SPD este sensory processing disorder.O descriere in limba romana gasesti aici
http://www.autism.ro/revista/Autism_conexiuni4.pdf
un fragment referitor la sensibilitatea tactila
""Simtul tactil .Avem doi ochi, două urechi si un nas, dar corpul uman este acoperit cu receptori tactili senzitivi. Cu ajutorul lor putem interpreta senzatia de cald si rece, moale si tare, delicat si abraziv sau plăcere si durere. Când creierul unei persoane primeste si analizează informatia primită cu ajutorul simtului tactil în mod corespunzător, aceasta îsi va retrage mâna de pe o sobă fierbinte, îsi va pune mănusi când este ger si va zâmbi când va fi mângâiat de cineva drag. Dar o persoană care are disfunctie de integrare senzorială va reactiona violent la o suprafată caldă sau la un simplu bătut pe umeri. Această persoană va uita să poarte mănusi într-o zi extrem de friguroasă sau va purta întotdeauna mânecă lungă chiar si pe caniculă, pentru că nu îi place să-si simtă pielea expusă. Dacă copilul este subreactiv la atingere, poate primi o lovitură serioasă si să reactioneze ca si cum ar fi doar o zgârietură. Poate urî să aibă mâinile murdare si să atingă obiecte neobisnuite sau poate avea o nevoie intensă de a atinge totul în jurul său. Un copil cu disfunctie de integrare senzorială poate reprezenta o provocare unică pentru profesorul de biologie la lectia de disectie a broastelor. Acest copil fie se va împotrivi să fie implicat într-o astfel de activitate murdară, fie va lua broasca si se va juca cu organele ei interne. Probleme similare se pot întâmpla la ora de pictură sau în sala de mese. Acest copil va avea dificultăti să stea la rând deoarece va încerca să atingă pe toata lumea sau se va plânge că toată lumea îl atinge. Uneori va putea interpreta o atingere usoară a unui alt coleg ca o lovitură si va putea lovi un alt copil. Părintii pot avea dificultăti în alegerea îmbrăcămintei pentru acest copil pentru că el va refuza să poarte diferite textile sau anumite articole de îmbrăcăminte, fiind deranjat chiar si de etichetele din interiorul hainelor. Unui copil care se află permanent în stare de defensivă tactilă sau care, dimpotrivă, simte nevoia de a atinge obiectele, îi va fi de folos dacă va purta în buzunar un obiect stimulant. Poate fi o minge mică cu o anumită textură, un breloc sau chiar o jucărie care vibrează. Când copilul are nevoie să se concentreze sau simte nevoia de a atinge ceva, poate duce mâna în buzunar si să atingă acest obiect. Multi copii cu disfunctie de integrare senzorială îsi răsucesc părul pe degete, îsi freacă degetele unele de altele sau îsi rod unghiile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giana spune:

arminad, M-ai luminat bine de tot! Cand am citit mi-am amintit de fratiorul meu pe cand era mititel(acum e mare-19 ani).Toate hainele il zgariau.Orice-i punea trebuia sa nu aiba LINII. Eram stresati la maxim de chestia aste.Nici cusaturile nu le suporta.Mama saraca nu putea sa-i bage maieul in chilotel sau in pantalon pt ca facea cute si el crizeee.
Asta era singurul lui FIX.A trecut de la sine ca din senin.

Mergi la inceput