urgent pentru marius

urgent pentru marius | Autor: mihaela100

Link direct la acest mesaj

v-as ruga sa ma ajutati intr-o problema de legislatie careia nu reusesc sa-i gasesc rezolvare :
De la 1 ianuarie 2007 sunt angajata cu jumatate de norma, cu contract pe perioada determinata, care ar trebui sa inceteze de drept la 1 iulie 2008.
Din 9 aprilie sunt in concediu prenatal, urmand sa nasc in jur de 1 iunie 2008.
Intrebarile mele ar fi:
1. Daca si in cazul meu, angajata cu contract pe perioada determinata, acest contract se suspenda de drept (conform art. 50 din codul muncii) la data intrarii in concediu de maternitate (9 aprilie)?
2. Daca se suspenda, inseamna ca nu poate inceta de drept la 1 iulie 2008?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Sunt adevarate ambele afirmatii daca am inteles corect contextul insa care este sensul lor? Faptul ca aveti un contract suspendat nu va aduce nici un beneficiu direct.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andira spune:

Se refera la faptul ca nu i se poate incheia contractul in aceasta perioada, si ca i se amana pana la intoarcere, cred.

Mergi la inceput

Oricum este suspendat deci nu are importanta.

Marius Pernes
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

La data de 1 iulie 2008 se reactiveaza contractul si tit atunci inceteaza de drept (perioada determinata).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela100 spune:

cei de la servici vor sa-mi intrerupa contractul la 1 iulie si sa ma trimita cu dosarul pe la casa de asigurari sa ma plateasca ei in continuare in postnatal si in concediul de crestere a copilului
de aceea v-am intrebat daca se suspenda, pt ca atunci ceea ce vor ei sa faca este o ilegalitate, e adevarat?
pe de alta parte ar insemna ca reiau contactul cand ma intorc la servici de unde a ramas, nu?

Mergi la inceput

Pai nu pot sa-ti intrerupa contractul daca esti in concediu de maternitate, acesta fiind suspendat. Ca sa intrerupa contractul ar trebui sa revii la serviciu deci sa intrerupi c. de maternitate. Insa cu CIC este o prostie, nu de alta dar ei nu mai platesc NIMIC pt CIC. Banii ii primesti din alta parte nu de la serviciu oricare ar fi statusul contractului de munca.
Si inca ceva nici pt maternitate nu platesc ei ci statul roman. Integral. Ei nu suporta NIMIC. Ca plata se face prin firma este adevarat insa banii vinde la casa de asigurari de sanatate, firma nu suporta nimic. Deci si asta este o aiureala.

Marius Pernes
Pagina legislativa

Mergi la inceput