Cate luni trebuie sa lucrez?

Cate luni trebuie sa lucrez? | Autor: GETY

Link direct la acest mesaj

Am o fetita de 1 an si 7 luni, iar in octombrie trebuie sa ma intorc la servici. Cate luni trebuie sa lucrez pentru a beneficia din nou de cele 126 zile de concediu si apoi de CIC?

Asa creste Maria Diana

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Nu conteaza numarul de luni lucrate ci daca inainte cu 12 luni de a se naste copilul timp de 1 an esti sa nu asigurata.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GETY spune:

Sa inteleg asa? Ma intorc la servici pe 10 octombrie si trebuie sa mai lucrez cel putin un an inainte sa nasc cel de-al doilea copil?

Edit: adica nu ar trebui sa am cel de-al doilea copil inainte de octombrie 2009?

Asa creste Maria Diana

Mergi la inceput

Ai inteles gresit. Sa zicem ca data nasterii copilului este 24 decembrie 2008.
In perioada 24.12.2007->24.12.2008 trebuie fie sa fi incadrata, fie in concediu medical fie in somaj fie in CIc fie in pre sau postnatal dar sa nu existe perioade de timp in care sa nu existe nimic din toate acestea.
Adica sa existe continuitate.

Marius Pernes
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Daca nu ai intrerupere intre concediul de ingrijire si reintoarcerea la munca nu e nici o problema pentru cic2. Ca un exemplu eu nu am lucrat nici o zi, am terminat CIC1, am avut 7 zile prenatal, 42 postnatal si apoi direct CIC2, toate legate.

Andreea mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GETY spune:

Acum am inteles. Multumesc foarte mult pentru raspunsuri.

Asa creste Maria Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana01 spune:

Buna ziua!

ma bag si eu in discutie, deoarece este ceva ce ma interesa de ffffff mult timp, dar nu am primit pana acum un raspuns concret. Gety, sunt cu tine la Bucurii pe forum. Vreau si eu sa ma asigur ca, avand un copil nascut pe 06.09.06 si fiind insarcinata cu al doilea, care se va naste pe 26.06.08, adica inainte de expirarea CIC1, pot primi CIC pt al doilea copil, chiar daca in ultimul an nu am lucrat, fiind insa asigurata inainte de nasterea primului copil (alfel nu as fi beneficiat nici de CIC1). ar fi o veste grozava, imi luasem cumva gandul de la bani, auzisem ca trebuie sa muncesti efectiv 6 luni inainte de a ramane insarcinata. Marius, Andronix, ma puteti lamuri?

va multumesc

Roxana, +34 sapt cu bb Victor Andrei & cocutzel Daria Elena(06.09.06)

Mergi la inceput

Nu trebuie sa lucrezi. In conditiile descrise de tine este Ok si in general se trece legal din CIC1 direct in CIC2. Ceea ce trebuie facut este pe de o parte doua adrese catre locul de munca prima de incetare CIc1 si simultan a doua pt intrare in CIC2 iar pe de alta parte trebuie reluat dosarul pt CIC2 in aceeasi procedura ce a fost efectuata pt intocmirea primului dosar (cel pt CIC1).

Marius Pernes
Pagina legislativa

Mergi la inceput

va multumesc tare mult pentru raspuns. si, cum ati fost foarte draguti, imi cer scuze ca plusez, dar as vrea sa stiu daca cererea de incetare a CIC1 sa o fac o data cu nasterea celui de-al doilea copil, adica in iunie, moment in care fac cerere pt cic2, sau in septembrie, cand expira cic1 ?

va multumesc inca o data

Mergi la inceput

Ramane la latitudinea ta insa din punct de vedere practic eu ca si proaspat mamica de-a doua nu mi-ar arde sa ma plimb e acolo. E ok si sin septembrie de ce sa te chinui, nu?

Marius Pernes
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Multumesc tare mult! nesperat ajutor la o intrebare care ma framanta de la inceputul sarcinii si pe care nimeni nu a reusit sa mi-o lamureasca. multumesc inca o data pt amabilitate!

Mergi la inceput