Anovulatie
Buna fetelor!Mi-a facut analizele la medsana,la doctorul Gudovan Emilia,pentru ca aveam dureri de sani f mari,si in urma analizelor urmatoarea,mi-a zis ca am ciclu anovulatoriu:
TSH: 2,1745 (V.N 0,3500-4,9400)
Estradiol: 95 pg/ml (v.n faza luteala: 21-312)
Progesteron: 12,24 ng/ml (v.n faza luteala: 3,28-38,63)
Prolactina: 20,41 ng/ml (v.n 5,18-26,53)
Mi-a recomandata Utrogestan sau Duphaston,dar decat daca voi mai avea dureri,pentru ca nu era sigura ca luna urmatoare nu voi avea ovulatie.Eu nu vreau sa iau Utrogestan,pentru ca sunt studenta si in sesiune si numai sa dorm pe mine n-am nevoie acum
.Dar nici sa nu am ovulatie si sa ma simt rau in continuare nu vreau.Cam de 2 luni tine situatia asta.Cunoasteti vreun alt tratament naturist care sa nu aiba atatea efecte adverse?Pana la as lua si Utrogestan,dar nici dozele prescrise nu mi se par bune,am impresia ca mi-ar inhiba ovulatia,dar doctora a zis ca "n-am nevoie de copii acum".Voi ce ma sfatuiti?
Raspunsuri
Avalon spune:
Pai daca vei lua utrogestan/duphaston non-stop, acestea vor inhiba ovulatia. Cum crede doctorita ta ca vei obtine ovulatie cu progesteron, cand asta se da dupa ovulatie?
Si dupa valoarea pe care o ai la progesteron nu reiese ca nu ai avut ovulatie luna asta (< 5 ng arata CLAR ciclu anovulator) e adevarat ca > 15 confirma ovulatia dar asta in ziua 21 a ciclului, tu esti cam la limita cu valoarea...
si totusi, in ce zi din faza luteala ai facut analiza? Ca progesteronul atinge un maxim in ziua 21 si apoi cu cat se apropie de menstruatie cu atat scade.
L5845 spune:
Papushiyka mie mi-a recomandat medicul endocrinolog, tocmai pentru reglarea CM si stimularea ovulatiei, sa iau Duphaston, dar din ziua 18 pana in ziua 25 a CM, tocmai pentru a nu inhiba ovulatia si daca apare cumva sarcina, sa o sustina. Ceea ce ma mira, este faptul ca nu ti-a dat sa faci si analizele numite LH (hormonul luteinizant) si FSH (hormonul foliculostimulator ce exprima situatia rezervei ovariene).Cel mai bine ar fii,sa faci si analizele astea (in ziua 2-a sau a 3-a a CM-ului) si sa incerci sa faci si monitorizare, ca sa vezi exact daca si cand are loc ovulatia.
Multa bafta si sanatate.
Va doresc si voua ce-mi doresc mie: sanatate si mult doritul BEBE!
Lau-Meli
si 
" Nu ai pierdut daca ai cazut. Vei fii invins cu adevarat, daca nu te ridici!...G. Funakoshi"
Concediul visat
www.onetruemedia.com/shared?p=435ebfa7d282ab934c08b2&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Poveste
Doi zapaciti!
Papushiyka spune:
Am facut analizele la sfarsitul zilei 22 dintr-un ciclu de 26.Deci mie mi se pare normal ca valorile sa fie mai scazute in ultimele zile,nu?Nici eu nu stiu de ce nu mi-a facut LSH si FSH.Dar le voi repeta.Mie mi-a zis sa iau Utrogestan incepand cu zilele 13-14.E prea devreme?Multumesc mult.
Avalon spune:
A, se schimba situatia. Daca ai ciclul de 26 zile inseamna ca ovulezi prin ziua 12 si deci maximum de progesteron inregistrat la tine este in ziua 19, tu ai facut analiza in ziua 22 cu 4 zile inainte de urmatoarea menstruatie. In mod sigur ai avut peste 15 la o saptamana dupa ovulatie, adica vreau sa zic ca ai avut ovulatie. Daca ti-a dat din ziua 13-14 sa iei utrogestan, nu e problema ca e dupa ovulatie.
Ca sa nu-ti dea somnolenta la cursuri si sa adormi cu capul pe banca, vezi ca ai optiunea de a le introduce vaginal (utrogestanul se poate lua si oral si vaginal).
In orice caz, acum esti tinerica, dar cand o sa vrei copii poti afla daca ai sa nu ovulatie printr-o monitorizare ecografica in zilele 10-14, la ecografie se vede daca ai foliculi si daca acestia s-au spart, prin ecografii repetate.
Avalon spune:
Tratamentul dat de doctorita ca e corect, ti-a verificat intai prolactina (ca daca era marita justifica durerile de sani si iti dadea tratament pentru ea). In cazul tau e vorba de un mic dezechilibru hormonal, prea mult estrogen (foliculina, cum se spune in popor) si de aici durerile de sani.
Cu supliment de progesteron iti echilibreaza balanta hormonala si nu te vor mai durea sanii.
Nu te speria, utrogestanul este progesteron natural (duphaston e sintetic).
Aaa, si vezi ca utrogestanul nu e un contraceptiv, ci dimpotriva. Daca nu folosesti un mijloc de contraceptie, utrogestanul nu va face decat sa fixeze sarcina mai bine.
Papushiyka spune:
Si ce-ar fi mai bine sa fac atunci?Sa iau utrogestan pentru cat timp?Doctora a zis sa iau in luna cand ma va durea iar.Ciclul meu nu e mereu de 26 de zile,vine lunar la 26-30 de zile,rar il am de 28 de zile.Daca incep sa-l iau in ziua 14,cand opresc administrarea?Mi-a dat si varianta anticonceptionalelor,dar mi-a zis ca ma pot ingrasa (am deja 10 kg in plus).Si daca puteti sa-mi explicati si mie ce anume este estradiolul?Mi-a zis ca si acesta e prea scazut ca sa fi avut ovulatie.Multumesc mult si sper ca nu am pus prea multe intrebari![]()
Avalon spune:
Poti incerca o luna de proba utrogestan, daca ai ciclu neregulat minim 26 si maxim 30 zile incepi din ziua 16 pana in ziua 25 iar in ziua 29 iti vine ciclul, in felul asta il si reglezi. Dar subliniez, utrogestanul nu te va ajuta sa ai ovulatie.
Daca vrei copil si vrei sa stii daca ai ovulatie, atunci fa niste ecografii in zilele 10, 12, 14, 16 cu sonda vaginala la un medic care face monitorizari ale ovulatiei (asa se numesc).
Daca nu vrei copil acum, poti lua anticonceptionale, insa asa este, te poti ingrasa de la ele si mai mult, plus ca nu poti lua daca ai afectiuni hepatice.
Naturist poti incerca in loc de utrogestan VITEX FRUIT 3/zi toata luna fara restrictie, sunt capsule de vitex agnus castus si regleaza hormonal, se gasesc la plafar (eu am luat de la cel de langa Hanul lu Manuc dar cred ca tu nu esti din Bucuresti si nu te ajuta... poti comanda si pe net de aici:http://www.naturashop.ro/vitex-fruit-chaste-tree-p-944.html ).
Papushiyka spune:
Ba sunt din Bucuresti,de 20 de ani traiesc aici:).Voi cauta VITEX FRUIT,incerc intai la plafarele din cartierul meu,iar daca nu voi comanda de pe adresa pe care mi-ai dat-o.Am auzit ca si tinctura de zmeura ar fi buna pentru reglarea ciclului menstrual?Nu cred ca voi lua nici utrogestan,nici anticonceptionale,decat daca durerile de sani vor continua.Iar cu ovulatia nu e cazul inca sa ma ingrijorez pentru nu cred ca nu voi mai avea ovulatie.Durerile de sani tin doar de 2luni.Afectiuni hepatice nu am,doar ceva probleme cu fierea,dar nimic grav.Multumesc mult Avalon pentru raspunsuri si multa sanatate!
Papushiyka spune:
Am citit prospectul de pe site si chiar maine merg la Hanu lui Manuc sa-mi cumpar!Tu ai luat?Te-a ajutat?Si recomanda-mi si mie,te rog,medici din Bucuresti care fac monitorizari ale ovulatiei.Dupa ce termin cu sesiunile la facultati,vreau sa merg la un astfel de medic.Macar sa stau linistita si sa stiu ce e de facut.Multumesc mult!
Angellique spune:
Am luat si eu VITEZ AGNUS pt prolactina putin marita,si a2a luna n-am mai avut nicio durere.Il recomand!
7+