Orez cu Lapte
Va rog,spuneti-mi si mie cum sa fac orezul cu lapte sa nu-mi iasa asa...apos? Baietilor mei le place orezul cu lapte de la Danone insa pe cel facut in casa nu-l mananca.E adevarat,acela este mai legat,mai pufos...nu stiu cum sa fac sa-mi iasa cat de cat mai aproape de acela.
Voi cum il faceti si cum iese ca si consistenta?
Raspunsuri
Tzuni spune:
Eu fierb orezul pe jumatate in apa, dupa care il spal bine si continui sa il fierb in lapte. Cand e aproape fiert adaug zaharul si vanilia si pun capacul pe oala, sa se mai umfle orezul. Nu e apos deloc! (o prietena adauga si un albus-doua batute spuma).
Tzuni mic si drag si scump si pisicos
dianocica spune:
il las la inmuiat in apa in timpul in care fierbe laptele. apoi il spal si il pun in lapte sa fiarba, cam 20-30 de min. la sfarsit de tot pun zaharul si zaharul vanilat. lapte cam de 5 ori mai mult. si il las sse raceasca un pic, sa absoarba tot laptele. iese la fel ca cel de la danone, poate un pic mai bun :)
I'm not trying to be difficult...it just comes naturally.
chiccutza spune:
eu pun de la inceput orezul,zaharul si vanilia,apoi il fierb adaugand laptele treptat,ca la rizoto.
iese f. cremos.
mama de fede si dani
Giana spune:
Multumesc mult pt raspunsuri...in seara asta am sa incerc si eu sa fac,sa vad cum imi iese.
chiccutza,poti sa-mi spui,tu pui orezul in apa si dupa ce a scazut toata apa pui lapte sau cum? Spune-mi si cantitatile...cat orez in cata apa si cat lapte treptat? Eu sunt cam paralela in bucatarie!
chiccutza spune:
pai nu prea conteaza cantitatile la prepararea asta,pt ca iti dai seama dupa ochi cat lapte intra la cantitatea de orez pe care vrei s-o faci.cand orezul este fiert incetezi sa-i mai pui lapte,sau daca este prea scazut il potrivesti cum vrei tu.
Giana spune:
Am inteles.Am si facut si a iesit ...suuuperr.A mancat pana si tati nu numai copii.Pacat ca eu sunt la cura si nu am voie...
Va multumesc mult!
Criss75 spune:
Si eu am facut ieri, a iesit foarte bun. Eu mai pun si coaja de lamaie rasa si stafide.
Criss si Alex (11.05.2003)
lorellay spune:
mmmm....de cand caut asa o reteta.....ma gandesc sa pun si bucati de fructe...cum o fi?
Lorellay 14+ si Codrin 3 ani
Where there's a will there's a way!
http://community.webshots.com/user/lorellay15