Orez cu Lapte

Orez cu Lapte | Autor: Giana

Link direct la acest mesaj

Va rog,spuneti-mi si mie cum sa fac orezul cu lapte sa nu-mi iasa asa...apos? Baietilor mei le place orezul cu lapte de la Danone insa pe cel facut in casa nu-l mananca.E adevarat,acela este mai legat,mai pufos...nu stiu cum sa fac sa-mi iasa cat de cat mai aproape de acela.

Voi cum il faceti si cum iese ca si consistenta?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tzuni spune:

Eu fierb orezul pe jumatate in apa, dupa care il spal bine si continui sa il fierb in lapte. Cand e aproape fiert adaug zaharul si vanilia si pun capacul pe oala, sa se mai umfle orezul. Nu e apos deloc! (o prietena adauga si un albus-doua batute spuma).

Tzuni mic si drag si scump si pisicos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

il las la inmuiat in apa in timpul in care fierbe laptele. apoi il spal si il pun in lapte sa fiarba, cam 20-30 de min. la sfarsit de tot pun zaharul si zaharul vanilat. lapte cam de 5 ori mai mult. si il las sse raceasca un pic, sa absoarba tot laptele. iese la fel ca cel de la danone, poate un pic mai bun :)

I'm not trying to be difficult...it just comes naturally.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chiccutza spune:

eu pun de la inceput orezul,zaharul si vanilia,apoi il fierb adaugand laptele treptat,ca la rizoto.
iese f. cremos.

mama de fede si dani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giana spune:

Multumesc mult pt raspunsuri...in seara asta am sa incerc si eu sa fac,sa vad cum imi iese.

chiccutza,poti sa-mi spui,tu pui orezul in apa si dupa ce a scazut toata apa pui lapte sau cum? Spune-mi si cantitatile...cat orez in cata apa si cat lapte treptat? Eu sunt cam paralela in bucatarie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chiccutza spune:

pai nu prea conteaza cantitatile la prepararea asta,pt ca iti dai seama dupa ochi cat lapte intra la cantitatea de orez pe care vrei s-o faci.cand orezul este fiert incetezi sa-i mai pui lapte,sau daca este prea scazut il potrivesti cum vrei tu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giana spune:

Am inteles.Am si facut si a iesit ...suuuperr.A mancat pana si tati nu numai copii.Pacat ca eu sunt la cura si nu am voie...

Va multumesc mult!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

Si eu am facut ieri, a iesit foarte bun. Eu mai pun si coaja de lamaie rasa si stafide.

Criss si Alex (11.05.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alison spune:

...si un pic de scortisoara merge,pusa tot asa,la sfirsit!

alison,mami de simon

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorellay spune:

mmmm....de cand caut asa o reteta.....ma gandesc sa pun si bucati de fructe...cum o fi?

Lorellay 14+ si Codrin 3 ani
Where there's a will there's a way!
http://community.webshots.com/user/lorellay15

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tibiuta spune:

e super cu fructue!facui si eu aseara

Mergi la inceput